fredag 31 juli 2009

Kolmården

Nu har en dag passerat sedan vi besökte Kolmården och jag känner mig fortfarande mörbultad som efter att ha blivit överkörd av en ångvält. Jag är såååå trött men vi hade verkligen en toppendag tillsammans med Romellsarna.

Vi kom fram vid halv elva och började med att ta en fika. Vi hade egentligen tänkt börja med att åka genom Saffariparken men när vi kom fram till den avfarten möttes vi av en kille som stog och höll i ett plakat med ordet FULLT i stor och fet stil (Det är ju också ett sommarjobb...stackarn!) Så det var bara att köra vidare och börja med djurparken istället.

Vi fick varsin karta över området så att vi kunde navigera oss fram till djuren och ställena vi ville besöka. Men det visade sig inte vara så lätt. Första timmen gick vi mest runt i cirklar och såg inte speciellt många djur men efter ett tag fick vi den rätta kartläsarkänslan och kunde traska runt i godan ro och titta på djuren. Alva var livsfarlig att lyfta ur vagnen. Så fort hon hamnade i famnen på någon av oss så hävde hon sig fram och ville in till djuren. Sele och koppel hade varit på sin plats ibland ;o)

Skalman och Bamse kom och hälsade på.
Hugo var modig och slängde sig nerför den här långa rutchkanan.

Marcus och Alva spanar in "Kalle Kamel" och hans vänner.

Lunchpaus med finaste vännerna!

"Fant, fant, faaaaant"!!!!!! Skrek Alva så att hela Kolmården kunde höra...

Fyra duktiga och tappra barn som hade kul och orkade hålla igång hela dagen.

Kartläsare!

Delfinshow! Vi hamnade på första raden med varningsskylten "Splash Zone" ;o) Vi blev lite blöta när delfinerna busade genom att skvätta vatten med stjärtfenorna. Hugo såg ut så här genom hela showen...han applåderade, jublade, diggade musik och skrattade :o) Så härligt att se!!

Mäktigt!

Hugo och Marcus åkte berg- och dalbana. Hugo såg lite nervös ut i början men var så lycklig när han kom ner (efter 58 sekunders åkning). "Vilken bana!!!!"

ktiga djur!



Alva försöker skrämmas men är mest bara söt! ;o)

Det finns många backar på Kolmården och det känns som att dom alltid lutar uppåt!

Barnen tjatade redan från första stund om att dom ville åka Linbanan. Vi åkte ett varv tillslut till barnens förtjusning.

Glad och gladare :o)

Jag är sur!
Kram Lovisa

2 kommentarer:

  1. Vilken mysig dag ni verkar ha haft! Och visst lutar alla backar uppåt på Kolmården! :-)
    Blev det någon safari???

    //Åsa

    SvaraRadera
  2. Trevligt med Kolmården! Som sagt ni måste ha känt er överkörda efter att ha klarat av allt på en dag...vi tog det lite lugnare och tog det på två dagar förra året! Delfinshowen var ju bara bäst!!
    Vad fint ni får det hemma med altanen förresten!
    Kram Maria D

    SvaraRadera