onsdag 15 juli 2009

Igår och idag

Hej hej!

Har parkerat min bakdel i soffan efter ett litet plock och packnings ryck. I morgon bitti får vi "finfrämmat". Familjen Danielsson från Västervik kommer på förmiddagskaffe så jag har plockat och diskat undan dagen skörd av disk. Det brukar bli så efter en hel dag av staplande på bänken...och så när kvällen kommer och barnen sover då passar jag på att röja undan inför morgonen. Det är så skönt att komma ner på morgonen när man är lite sömdrucken och mötas av ett välstädat kök. Det inbjuder till en skön och avkopplande frukost...inte sant?!

I morgon runt lunch styr vi sedan bilen full med packning till Marcus föräldrar. Vi var ju där ganska nyligen men det blev ju bara över dan då vi åkte ner på begravningen av Marcus farmor. Nu ska vi stanna några dagar och hinna träffa Mobyfolket (=Marcus mormor och morfar) Det ska bli mysigt. Att få "sitt ner å prats ve lite" som dom skulle ha sagt i Kisa ;o)

Idag har Marcus jobbat på med altanen här hemma. Jag och barnen packade väskan och åkte med Micke och barnen till Leken för att sola och bada. Vi kom dit strax efter tio. Barnen hann leka och bada och vi vuxna fick vårat kaffe och bullar och kakor. Men efter ett tag mulnade det på och det kom några regnstänk så vi packade ihop oss och åkte hem igen.

Ikväll har vi varit på kyrkans sommarcafé nere på gården. Vi har ätit glass och barnen har lekt och busat sig trötta. Nu sover Hugo och Alva och Marcus är ute i mörkret och skruvar trall. Vi bestämde oss igår kväll för att vi nog vill ha ett räcke runt trallen ändå. Så Marcus åkte och handlade virke imorse och har skruvat stolpar idag. Det kommer att bli sååååå fint! Idag kom även ett lass med marksten som så småningom ska bli en fortsättning på vår stengång och en liten uteplats på framsidan. Ja, ni må tro att vi har mycket på gång nu...och fint blir det!

Hugo har spring i benen...

Barnen leker på och...

...under trallen.

Premiärmåltid på vår fina altan

Alva i lånade solbrillor

Alva och Micke som vi är vana att se dom. Mys och bus!

Altanen från en vinkel...

...och från en annan.

Sten
Kram Lovisa

3 kommentarer:

  1. Ha hah ha. Alva i solglasögonen!!! Vilken cool unge =) Vad mysigt att åka till mormor/farmor och morfar/farfar och gammelmormor och gammelmorfar. Ser fram mot att åka dit vi också =)
    Vad fin altanen blir!
    Kramar Mia

    SvaraRadera
  2. Hej vännen! Vilken fin titel på fam Danielsson och vilken trevlig sida. Blev allt lite sugen på en för fam Danielsson. vi får se om ambitionen finns.
    Tack för en trevlig stund hos er idag och välkomna till Västervik i augusti. Frun

    SvaraRadera
  3. Så fint det blir!!! Så duktiga ni är!

    SvaraRadera