fredag 10 juli 2009

Hemma igen

Jag och barnen lämnade Örebro i tisdags för att tillbringa några dagar hos mamma och pappa under tiden som Marcus och hans föräldrar jobbade med att få ordning på vårt avlopp. Det var tur att vi åkte iväg för Birgit skickade lägesrapporter via MMS och SMS på mobilen och det var inga roliga bilder att se. Dom fick bila upp golvet i källaren och lägga nya rör och slambilen fick göra ytterligare ett besök. Enligt Birgit luktade det inte direkt hallon här hemma och toaletten gick inte att använda. Tur som sagt att vi inte var hemma.

Så här långt hade Marcus kommit på altanen innan vi åkte till Katrineholm

När vi kom till Katrineholm blev vi inbjudna att hälsa på mormor på hennes jobb strax innan hon skulle sluta för dagen...där fanns det två pippi fåglar i en stor bur.

Mormor bjöd på glass :o)

Busunge

I onsdags blev jag och barnen själva en stund på dagen då mormor, morfar och morbror Ludwig åkte för att jobba. Då gjorde vi bland annat ett besök i lekparken.

I söndags fick ju Alva feber och några konstiga blåsor under fötterna och i munnen som vi fick lära oss kallas för höstblåsor. Som tur var blev hon bra igen ganska omgående men hade självklart lyckats smitta Hugo också lagom till vår resa till mormor och morfar. Han fick blåsor både under fötterna, i handflatorna samt i munnen. På tungan fick han en riktigt stor och besvärlig blåsa som gjorde det riktigt svårt för honom att äta. Dessa blåsor och feber har gjort det näst intill omöjligt för honom att sova på nätterna och vid sådana här tillfällen är det så typiskt att man är själv med barnen. Hugos gnäll och gråt och oroliga sömn har väckt Alva på nätterna och då är det inte lätt att finnas där för båda två samtidigt. Jag har legat som korsfäst i sängen för att nå ner till Hugo och hålla honom i handen där han legat på madrass på golvet samtidigt som jag försökte att inte avbryta Alvas fingerpillande så att hon inte skulle börja gråta. Det har med andra ord varit tre nätter med microsömn för både mig och barnen...så det passar bra med semester nu då vi får möjlighet att ta igen några nattimmar.

Alva fick leksakssmycken och klackskor...vår lilla primadonna ;o)

Dimonds are a girls best friend ;o)


Mormor och Hugo gjorde play-doh lera

Hugos skapelser
Våra dansanta barn
Nu är vi iallafall hemma igen vilket känns skönt. Toaletten går att använda igen efter många timmars slit. Tack snälla Roger och Birgit för hjälpen!! Barnen har återfått kärleken för sina leksaker och ville knappt gå och sova ikväll när det fanns så mycket kul att leka med. Nu sover dom iallafall och jag och Marcus ska sätta oss ner och planera sommaren. Vi hörs kanske imorgon igen...
Kram Lovisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar