lördag 1 augusti 2009

Järnboås

Årligen har min svärfar Roger och hans syskon en syskonträff uppe i Järnboås utanför Nora. Då åker dom upp till en hembygdsgård där dom ställer upp sina husbilar och husvagnar över en helg och så umgås dom, sjunger och äter tillsammans. En mysig tradition som vi barn, respektive och barnbarn blivit medbjudna på. Nu var det några år sedan vi var där...fyra år för att vara exakt, för jag minns att Hugo låg i magen.

Men i fredags kom Roger och Birgit förbi Mosås för att hämta upp en förväntansfull Hugo som skulle få följa med och vara med farmor och farfar själv över en natt och en dag. Jisses vad han var stolt och nöjd över att få åka iväg själv utan föräldrar och lillasyster, han kunde inte komma iväg snabbt nog.

När vi åkte till Järnboås i eftermiddag för att hämta hem honom och samtidigt umgås lite med alla fastrar, farbröder, kusiner och kusinbarn mötte vi en salig Hugo nere vid sjön där han och en liten kille vid namn Edvin höll till och badade. Hugo slängde sig i famnen på oss när vi kom. Det är en så underbar känsla att få kramas efter en hel dag ifrån varandra. Fastän det är skönt att få några timmar på egen hand då man hinner fixa och feja i lugn och ro så är det allt bra skönt när man får träffas och kramas igen.

Hugo hade verkligen gillat husvagnslivet fick vi höra av farmor och farfar. Flera gånger igår kväll när dom hade lagt sig för att sova hade Hugo kommenterat att det minsann var farmor och farfars och hans husvagn; "Här bor vi", hade han sagt :o) Han hade även känt sig som hemma bland alla människor och bjudit in sig i en husvagn lite längre bort där det vankades köttbullar och potatismos till lunch. Hos farmor och farfar bjöds det ju bara på köttbullar och potatis...!!!

Så här sitter man mest hela tiden...rätt upp och ner och bara har det skönt och pratar!

Vacker vy är det också.

Där nere till vänster badade grabbarna...och där sprang jag och Alva på två ormar när vi var nere för att kasta sten. Huvva!!

Roger grillar.

Mer action än så här blir det inte :o)
En mysig kväll blev det och Hugo ville knappt åka hem. Vi lyckades hålla dom vakna i bilen hela vägen och Hugo somnade i soffan här hemma och Alva slocknade tillslut i vår säng efter en stunds knorrande. Imorgon fortsätter bygget med trappen och jag ska sy gardiner till köket. Gräset ska klippas och kläder ska tvättas...ja, som ni förstår; ingen rast ingen ro! Snart börjar vi jobba igen, det ska bli skönt så att vi kan börja ta igen oss lite :o)
Kram Lovisa

1 kommentar:

  1. Vad mysigt Hugo hafr det i Järnboås!
    Det var fler än han som myste, mum och dad stannade till här nyss på väg hem, och de hade haft det mysigt med Hugo, det riktigt sken om dem när de berätade... så han gjorde farmor och farfar stolta!

    //Bonnfrua

    SvaraRadera