lördag 15 augusti 2009

Naturens Hus





Imorse gick min väckarklocka igång 06:40...som den brukar göra på vardagarna, men idag var det ju lördag och jag hade ingen som helst lust att kliva upp vid den tiden. Marcus var redan uppe och förberedde sig för att åka iväg till Finspång och springa Kraft Loppet. Jag försökte att somna om och lyckades precis några minuter innan Hugo ropade inifrån sitt rum att jag skulle komma dit. Han hade drömt något otäckt (vilket är väldigt vanligt nu för tiden) och vågade inte kliva ur sängen. Jag fick honom tillslut att följa med in till våran säng där Alva låg alldeles nyvaken. Barnen var nöjda med att se på Tv:n och jag kunde slumra vidare en timme. Sedan skrek våra magar efter frukost och vi lyxade till med att njuta av den i sängen. Sedan hasade vi runt i pyjamasen fram till lunch ungefär. Då klädde vi på oss och åt en bit mat innan jag slängde ner lite fikabröd i en påse och så åkte vi till Naturens Hus för att få andas lite frisk luft och titta på djur och kasta lite sten i vattnet.


Naturens Hus

Hugo är duktig på att lura av Alva hennes glass. Det börjar alltid med "Får jag smaka din glass?" Och slutar med "Du vill inte ha din glass va, Alva?" Och så smaskar han i sig den sista snutten Pigelin som finns kvar.

Jag gillar dessa "korvar" som Hugo kallade dom och var nära på att plocka med mig några hem men hejdade mig när jag tänkte på att det faktiskt var ett naturreservat vi besökte så det hade nog inte varit så populärt.




Hugo spexar som vanligt. Alva är upptagen av att titta på...

...änder!



Hugo och Alva såg det som sitt uppdrag att rädda oss och alla andra flanörer från de närgågna änderna. Dom gav inte upp förrän alla fåglar låg i vattnet och guppade nervöst.

Hugo hittade en kulle som han sprang upp och ner för och det lilla "Ekot" skulle självklart haka på trots svårigheterna med att ta sig upp :o)
Nu har lugnet lagt sig. Barnen sover och Marcus är hemma efter sin heldag i Finspång. Det är så skönt när han kommer hem och jag får ha honom hemma hos mig. Nu sitter han i och för sig på övervåningen och jag på undervåningen. Han ville se friidrotts VM men det ville inte Hugo och jag så då gick han upp och lade sig i sängen för att titta på Tv:n där samtidigt som han nattade Alva. Men nu sover båda barnen som sagt så nu kan vi återförenas och kanske passa på att ha en myskväll med lite cola och chips. Imorgon drar det igång igen...Marcus ska spela jazz tillsammans med Hovlunds och några fler på gudstjänsten i Filadelfiakyrkan. Efteråt ska bandet med respektive käka mat tillsammans. Sedan åker jag och barnen hem för att ta emot mormor och morfar som kommer och hälsar på. Det är deras sista semesterdag innan dom börjar jobba och då har dom som tradition att göra en liten utflykt och hälsa på någon av oss barn eller hitta på något annat trevligt. Det blir lite grillning och så självklart en rundvandring runt huset för att visa upp sommarens byggprojekt...altanerna! :o)
Kram Lovisa

3 kommentarer:

  1. Hi hi, jag var inne nyss och tittade på din blogg och så gick jag in igen av misstag och då var det ett nytt inlägg! Wow, vad ni verkar ha haft det härligt idag! Gick det bra för Marcus att springa? Kan ju iof fråga honom själv, han är ju lite trött på att vi får veta allt om varandra via bloggarna ha hahahahaha.
    Ha en fortsatt skön kväll kram kram

    SvaraRadera
  2. Jadu, ekon... är det småsystrars lott här i världen att vara ekon? :-)
    Alva växer ju så det knakar! Hon har ju blivit så stor, en riktig liten dam.

    SvaraRadera
  3. Vad mysigt ni har haft det. Alva får väl lära sej säga nähä när det gäller glass och godis också...
    Kram mum o dad

    SvaraRadera