fredag 21 augusti 2009

Säg hej till Börje!

När vi hämtade Alva på dagis idag fick vi med oss en kompis hem. Han heter Börje och ska hänga med Alva hela helgen. Han har med sig en dagbok som en vuxen ska hjälpa honom att skriva ner vad han har varit med om, eftersom att han inte kan skriva själv.

Välkommen Börje, hoppas du får en bra helg tillsammans med oss. Vi åker iväg på församlingshelg så du kommer få träffa många av Alvas och våra vänner. Säkert kommer det sjungas en och annan sång och du kommer nog vara med om ett och annat bus :o)


Börje med sin åkpåse och dagbok.

Idag har jag och Hugo bakat bullar till hans och Alvas kalas som kommer att gå av stapeln om några helger. Jag berättade för Hugo att min farmor brukade ha huckle på huvudet när hon bakade och han undrade vad det var för något så jag hämtade ner en sjal från utklädningslådan för att visa honom.

Vi hittade ägg med gammalt datum i kylen (...konstigt) som Hugo gladeligen kastade sönder i vasken så det skvätte både äggula och äggvita över väggar och tak.

Bullar ska helst ätas nybakta och ljumna med smör på och med ett stort glas kall mjölk till...Mums!



Trevlig helg!

Kram Lovisa

4 kommentarer:

  1. Du är så händig!!!! Å så snygg du är i huckle =0) Varför har man inte det längre, det är ju jättepraktiskt ju!! Inget hår i bullarna å inget flott i håret, borde införas igen! Hoppas det finns några bullar kvar till oss, vi kan nog på lördagen ändå som det ser ut just nu...
    Krama man och barn! / Linda

    SvaraRadera
  2. Ett tips! Ägg klarar sig ofta 20 dagar över sista datumet. Bara så att du vet! Jag kollar alltid med hjälp av äggtestet. Flyter det i vatten så är det dåligt, annars är det bara att använda!

    SvaraRadera
  3. Vad fin du är i huckle och vilka fina bullar. Du är en riktigt duktig bagare eller konditor ...
    Ha en skön helg och hoppas Hugo kryar på sej.
    Kramisar från blå huset med innevånare.

    SvaraRadera
  4. Hej Börje!
    Hoppas att du och din värdfamilj har det bra på församlingshelgen! Krama Hugo och Alva från oss!

    SvaraRadera