fredag 7 augusti 2009

Äntligen är solen här!

Igår var det dags igen för mig och barnen att ge oss iväg på en liten utflykt för att låta Marcus få chansen att jobba ostört med det sista finliret på altanen, trappen och hängrännorna. Vi packade ner badkläderna och körde mot Västerås för att hälsa på min syster med familj. Vi fick en härligt skön sommardag med mycket sol, bad och god mat.

Solen stekte så det var tur att poolen fanns nära till hands. Hugo som dagen innan hade tränat upp sina simkunskaper var kaxig redan från start och simmade runt i sina lånade armpuffar. Jag var inte lika pigg som honom på att ligga i poolen precis hela dagen så därför var det så skönt att han klarade sig bra själv och hade sällskap av storkusinerna. Men jag höll hela tiden ett vakande snigelöga på honom...för helt plötsligt kunde man höra spott och fräs bortifrån poolen med ett efterföljande "Det gick bla mamma!" :o)

På eftermiddagen när Jonas kom hem från jobbet packade vi in oss i bilarna och åkte ut till deras stuga för att ta en liten kvällsutflykt med båten. Hugo var eld och låger till idén men Alva var desto mer skeptisk. Men efter några minuter på vattnet gillade även hon vinden i håret och vattenstänket på kinderna :o)

Hugo "Mörten" Kindevåg

Alva i lånade solglasögon

Det var lite läskigt att åka båt. Det kan kanske bero på att hon satt på motorlådan som skakade värre än en centrifugerande tvättmaskin.

Men tillslut gick det bra. Ebba satt ju bredvid :o)

Jonas hittade en avskild liten Ö med stenig strand där vi badade och åt kvällsmat. Underbart! Hugo tyckte det var lite kallt i Mälaren efter en hel förmiddag med bad i 30 gradig pool. Här ser ni Peggy ligga och guppa i bakgrunden.

Ebba och Hugo

På väg hem fick Ebba och Noa åka "Tub" bakom båten. Hugo och Alva tittade storögda på...




OBS! Fortfarande dåligt ljud i min kamera...sänk ljudet på datorn. OBS!


Alva och jag håller på att blåsa bort!

Hugo fick hjälpa Jonas att styra Peggy hem till bryggan...gissa om han var stolt? Sedan var det dags för oss att bege oss hemåt till Örebro, Hugo somnade i bilen efter ca 20 minuter men Alva däremot sjöng och bubblade hela vägen hem. När jag rullade in bilen på parkeringen här hemma var klockan strax innan halv elva på kvällen och jäntan var fortfarande piggelin. Men en vällingflaska senare så sov hon gott uppe i sin säng så att jag och Marcus kunde gå runt och titta på allt han hade hunnit med att göra medans vi var borta. Det var en hel del vill jag säga...han hade byggt den tredje och sista trappen till altanen, byggt ett räcke till trappen under altandörren, satt upp utebelysning och hängt upp nya hängrännor på framsidan. Härligt, nu är allt klart!!! Ska ge mig ut och ta lite kort imorgon och lägga in så att ni får se.
Idag var det min tur att ge mig i kast med det jag kan bäst...nämligen städa! Marcus och barnen åkte till Lek och Buslandet tillsammans med Micke, Hanna och Noa så att jag skulle kunna röja upp här hemma i lugn och ro. Drygt fyra timmar tog det att plocka, diska, tvätta, dammtorka, dammsuga, vaska och skura toaletter. Efter en tur till Willys fick jag ungefär 15 minuter för mig själv i solen innan Marcus och barnen svängde upp på parkeringen.
Imorgon ska det fina vädret fortsätta vara fint så då tänkte vi nog ta en tur till någon badstrand. Det blir barnens sista bad innan dagis och jobb drar igång igen. Det kan vara skönt att passa på att bara ha det mysigt ihop dom sista dagarna nu när huset skiner så rent och altanerna är på plats och avloppet fungerar...eller hur!?
Kram Lovisa

3 kommentarer:

  1. wow vilken härlig dag!!! Vad mysigt att ni har Linda, Jonas och barnen så pass nära så ni kan åka och ha en heldag på det där viset. Kramar

    SvaraRadera
  2. Vilken skön dag ni har haft! Tänk att få uppleva sån sommaridyll!!!!

    En helt annan sak: Funkar inte ditt nya räkneverk??? Jag har varit inne online och offline flera gånger men det står ju fortfarande på 0?????

    SvaraRadera
  3. Kul att ni ville komma, nästa gång får ni ta med er Marcus också, han kan ju inte bara jobba hela tiden även om det blir fint ;0) Vi ser fram emot ett kalas på er nya altan snart =0)
    Kram Linda

    SvaraRadera