onsdag 5 augusti 2009

Bad och Teater

I morse klev Marcus upp i ottan igen för att fortsätta jobba på med stenläggningen på framsidan. Jag väntar med att ta bilder tills det blir riktigt fint och klart. Det är fortfarande några små saker kvar att göra så fortsättning följer helt enkelt.

Halv elva idag var vi hembjudna till Jessica och Peter, i det svarta huset som vi brukar säga, på lite fika och bad i poolen. Vädret var perfekt och inbjöd till svalkande dopp i det 29 gradiga vattnet. Hugo hittade en bra flytmojäng som han klängde på och kunde på så sätt klara sig själv i vattnet utan att ha oss hack i häl. Efter ett tag vågade han faktiskt släppa mojängen och bara lita på armpuffarna och lyckades faktiskt simma runt på egen hand. "Jag är jätte duktig" upprepade han gång på gång och visst måste man hålla med om det. Det är mammas pojke det! ;o)


Ursäkta ljudet...det har blivit något på tok med vår kamera, den bara brusar :o(
Alva var lite försiktigare än storebror och höll sig mest uppe vid poolkanten.

Ikväll, efter en hel del arbete här hemma, åkte vi till Lerbäck för att gå på friluftsteater och titta på Emil i Lönnerberga. Barnens favorit! Filmen går varm här hemma och på teatern ikväll visades de flesta avsnitt som avverkas i filmen så barnen kände igen sig och visste vad som skulle hända. Teatern var 1 h och 45 min lång med en fikapaus utöver det på 20 minuter. Barnen satt som små ljus hela föreställningen. Men när Emils pappa blev så där arg som bara Anton Svensson i Katthult kan bli så darrade Alva som ett asplöv. Men däremellan skrattade hon och klappade takten i sångerna. Det regnade på oss i början men efter ca 15 minuter in i föreställningen började solen att skina och det blev varmt och skönt igen. En riktigt mysig familjeutflykt så här i slutet på semestern.

Rustade för regn!

Pappa Anton skäller ut Emil för hans vanvettsaffärer på auktionen i Backhorva.

I fikapausen fick man klappa djuren. Alva hade inte tid att fika utan sprang som en galning mellan fåren, kalvarna och grisarna :o)

Barnen fick varsin påse med karameller. Alva höll hårt i sin

Hugo fick en flaska med sockerdricka. Precis en sån som Emil dricker i filmen när han är på auktionen i Backhorva.
Imorgon bär det av mot Västerås för att hälsa på moster, morbror och kusinerna Ebba och Noa. Det ska bli fint väder så det blir nog mycket lek och bus i poolen och kanske en tur med båten på kvällen när morbror Jonas kommer hem från jobbet. Pappa får inte följa med...han ska jobba på här hemma med de aldrig sinande projekten. Som bonden Alfred skulle ha sagt; Det är så förjordat efterhängset!
Kram Lovisa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar