måndag 3 augusti 2009

Tröttsamt

Jag hade skrivit en bra bit på detta inlägg när jag helt plötsligt kom åt någon knapp som raderade precis allt...så tröttsamt. Då var det bara att börja om igen.

I morse vaknade jag och barnen halv nio...vilken skön känsla! Marcus den galningen hade satt klockan på sex för att gå upp och börja lägga plattor. Han började så tidigt för att få några timmar då han kunde jobba ostört innan barnen kom ut och började röja. Vi räknade att han hållit på att jobba i ca 12 timmar effektiv tid, med mat och fikapauser borträknade. Han är nästan färdig.

Själv så har jag försökt hålla barnen sysselsatta och glada. Stundtals får man agera ringdomare men för det mesta är dom sams och leker och har kul ihop. Favoritleken idag var nog när Alva förvandlades till en rytande tiger och sprang runt på tomten och jagade Hugo som tjöt av skratt. Inte det minsta skräckinjagande tyvärr, bara oförskämt söt :o)

Idag fick vi äran att sitta barnvakt åt Alice Hovlund när mamma Therese skulle jobba och pappa Peter satt på planet på väg till staterna. Vilken mysig liten tjej hon är. Hon sprang runt här hemma och var helnöjd, lekte med leksaker och försökte haka på Alva och Hugo i deras huliganlekar. Alva visade sig bli lite smått svartsjuk när jag gick runt och bar på Alice, vilket hon inte var sen på att visa. Suck och stön och lite gnäll varje gång Alice var i närheten. Eftersom att hon inte kunde säga Alice körde hon med något som hon verkligen vet hur man säger..."Nähä Hugo!!" Så det använde hon sig av så fort hon fick chansen.


Fina Alice

Hugo hjälpte Alice att hoppa studsmatta

Alva ÄLSKAR flygplan och vrålar sig hes bara hon hör dom högt däruppe i luften. Det räcker inte att vi svarar "Ja Alva, det är ett flygplan" utan vi måste titta upp och lokalisera flygplanet och visa att vi har sett det för att hon ska sluta skrika. Grannarna måste ju undra vad som försigår här hemma...

Alva har inte sovit något idag och efter lite bus och håll-i-gång så såg det ut så här i soffan klockan 19:10 i kväll.

Marcus gav sig ut i ottan för att börja lägga plattor som sagt. Han har kämpat på bra idag och är nästan färdig. Han planerar göra samma sak imorgon bitti för att hinna lägga färdigt innan vi ska ge oss ut på stan för att göra lite ärenden. VI ska bland annat åka till polishuset för att fixa pass inför vår utlandsresa i oktober. Det kan vara skönt att göra färdigt sånt nu när vi är hemma och är lediga, annars kommer det aldrig att bli av.

Så här såg det ut imorse när vi kom ner efter vår sköna sovmorgon.

Barnen gillar att vara med pappa när han jobbar.

Det krävs endel underarbete...

Kröken börjar ta form

Det blir så fint!

Visst blir det bra?!
Kram Lovisa

5 kommentarer:

  1. UJ Uj UJ, vilken händig karl du har!! Superfint blir det!
    Kram Linda

    SvaraRadera
  2. Vad fint det blir!!!!
    Jag är riktigt stolt över min lillebror!!!!!!

    SvaraRadera
  3. wow vad fint!!! Snyggt jobb med kröken, det kan inte vara lätt...
    KRAM

    SvaraRadera
  4. JAg bara måste kolla igen och igen på bilderna. Alice är ju supersöt (visade Janne) men framförallt stenläggningen... Jag är verkligen impad!!!!!!!
    //Åsa

    SvaraRadera
  5. Vi håller med , det blir jättefint. Ni är jätte duktiga båda två med att jobba.
    Vi är stolta.
    Kram, kram mum,dad

    SvaraRadera