fredag 31 juli 2009

Kolmården

Nu har en dag passerat sedan vi besökte Kolmården och jag känner mig fortfarande mörbultad som efter att ha blivit överkörd av en ångvält. Jag är såååå trött men vi hade verkligen en toppendag tillsammans med Romellsarna.

Vi kom fram vid halv elva och började med att ta en fika. Vi hade egentligen tänkt börja med att åka genom Saffariparken men när vi kom fram till den avfarten möttes vi av en kille som stog och höll i ett plakat med ordet FULLT i stor och fet stil (Det är ju också ett sommarjobb...stackarn!) Så det var bara att köra vidare och börja med djurparken istället.

Vi fick varsin karta över området så att vi kunde navigera oss fram till djuren och ställena vi ville besöka. Men det visade sig inte vara så lätt. Första timmen gick vi mest runt i cirklar och såg inte speciellt många djur men efter ett tag fick vi den rätta kartläsarkänslan och kunde traska runt i godan ro och titta på djuren. Alva var livsfarlig att lyfta ur vagnen. Så fort hon hamnade i famnen på någon av oss så hävde hon sig fram och ville in till djuren. Sele och koppel hade varit på sin plats ibland ;o)

Skalman och Bamse kom och hälsade på.
Hugo var modig och slängde sig nerför den här långa rutchkanan.

Marcus och Alva spanar in "Kalle Kamel" och hans vänner.

Lunchpaus med finaste vännerna!

"Fant, fant, faaaaant"!!!!!! Skrek Alva så att hela Kolmården kunde höra...

Fyra duktiga och tappra barn som hade kul och orkade hålla igång hela dagen.

Kartläsare!

Delfinshow! Vi hamnade på första raden med varningsskylten "Splash Zone" ;o) Vi blev lite blöta när delfinerna busade genom att skvätta vatten med stjärtfenorna. Hugo såg ut så här genom hela showen...han applåderade, jublade, diggade musik och skrattade :o) Så härligt att se!!

Mäktigt!

Hugo och Marcus åkte berg- och dalbana. Hugo såg lite nervös ut i början men var så lycklig när han kom ner (efter 58 sekunders åkning). "Vilken bana!!!!"

ktiga djur!



Alva försöker skrämmas men är mest bara söt! ;o)

Det finns många backar på Kolmården och det känns som att dom alltid lutar uppåt!

Barnen tjatade redan från första stund om att dom ville åka Linbanan. Vi åkte ett varv tillslut till barnens förtjusning.

Glad och gladare :o)

Jag är sur!
Kram Lovisa

onsdag 29 juli 2009

Borensberg en solig onsdag

Sitter och lyssnar till Hugos snarkningar bredvid mig i soffan och Alvas protester från sitt sovrum på övervåningen "Emiiiil...förgrymmade unge" ligger och och hojtar från sin säng (fast på sitt eget Alvaspråk) Vi som trodde att hon skulle somna så fort hon lade huvudet på kudden.

Vi har nämligen precis kommit hem från en heldag i Borensberg tillsammans med våra vänner Peter, Therese och deras lilla Alice. Dagen har varit fylld med hundar, lek, båtar och bad. Hugo somnade i bilen på väg hem men vaknade när vi svängde in på parkeringen. Han satte sig i soffan och åt en kvällsmacka sen lade han sig ner igen och somnade. Men Alva däremot hör jag fortfarande streta emot däruppe. Marcus säger "God natt" gång på gång men får hela tiden tillbaka till svar ett uppstudsigt "Nähäää"!!!! :o)

Vi har haft en jätte skön dag tillsammans med Hovlunds idag. Vi kom till Borensberg vid 11-tiden och då vankades det fika och lite kel och bus med hundarna Chirac och Birk. En Flat coated retriver och en schäfer/labrador...super mysiga hundar och självklart lite busiga. Hugo som gått och blivit lite hundrädd tror jag faktiskt blev lite botad under dagen. Han kunde tillslut komma i närheten av dom och klappa dom. Faktiskt så kastade han till och med boll med Birk vid några tillfällen och det gick riktigt bra.

Vi promenerade till slussarna och såg båtarna åka förbi. Hugo var mäkta imponerad och satt som ett ljus och såg på när det blev broöppning och en stor båt vid namn Diana passerade förbi oss på bara några meters avstånd.

Precis innan vi skulle åka hem så gick jag, Alva, Therese och Alice ner till badplatsen i närheten och grabbarna tog familjens båt till samma plats för ett kvällsdopp och lite fika. Hugo sken som en sol när han hoppade av båten och kom springandes till oss där vi stod på stranden. "Du hade fel" utbrast han till mig och syftade på min kommentar till honom tidigare på dagen när vi hade stått vid slussarna och jag hade svarat på hans tjat om att få åka båt att; "Det blir inget av med det idag!" Tji fick jag och Hugo var stolt som en tupp ;o)

Alice, Therese, Alva, Hugo, Marcus och Peter

DIANA

Hugo håller hårt i lillasyster.

Lek och bus med Birk
Hugo får åka båt med Peter och pappa.

Badtjej

Hugo har intagit Kindevågs posen. Farfar och pappa står likadant :o)
Alva plumsade i vattnet och sökte tröst hos mamma

Skön badbild på far och son.

Sjöbuse!!
Kram Lovisa

tisdag 28 juli 2009

Ännu en uteplats



Idag har jag och barnen spenderat halva dagen ute i Täby hos våra vänner Fam Göransson. Marcus behövde få jobba ostört med trappen och jag var i behov av att träffa folk och barnen få leka lite. Därför var det kul att Ramona och barnen var hemma idag och kunde ta emot oss några timmar. Barnen fick leka och jag och Ramona hade tid att emellanåt sitta ner och prata lite.


Alva som inte hade sovit något på förmiddagen var övertrött och kinkig när vi åkte hem i eftermiddags och skrek hela vägen hem i bilen. När vi kom hem satte jag mig med henne i knät på altanen för att prata med Marcus och spana in arbetet med trappen. När jag tittade ner hade Alva slocknat av utmattning... Så trött!


Ikväll kom "Coola killen" (som Hugo kallar honom) Martin förbi med traktorn och grävmaskinen för att hjälpa oss att gräva ytterligare en stenkista, förbereda för uteplatsen vi har planerat att ha på framsidan samt förlänga stengången runt huset fram till altanen. Barnen hade bänkat sig på första parkett som vanligt.









Bolltrolleri ;o)



Hugo fick följa med Martin på hans sista tippning när han skulle tömma släpet på gräset och jorden han hade grävt bort. Dom åkte ganska långt och var borta länge. När dom tillslut bromsade in vid huset och Hugo hoppade ut ur traktorhytten berättade Martin att Hugo hade slumrat till i traktorn men vaknat upp när han hade nickat till med huvudet och slagit i det i fönstret ;o) Stackarn...han var också trött efter dagens händelser.


Pappa och Alva står och beundrar förödelsen ;o)


Kram Lovisa

måndag 27 juli 2009

Cheval

Jag fick en tvåa i franska när jag gick på högstadiet. Jag hade en fröken som hette Sylvia Tavelin som var väldigt strikt och tråkig. Hennes lektioner såg alltid likadana ut. Dom började först med ord och fraser på en OH sedan lite pararbete, ännu mera OH-genomgång och till sist högläsning. Det fanns aldrig utrymme för lite nytänk. Urtrist! Men lite har fastnat iallafall och jag kommer ihåg att häst på franska heter "cheval". Detta för mig ooosökt in på det jag egentligen hade tänkt att blogga om ikväll. Mia har nämligen en väninna i Avesta som heter Lina och från henne har jag beställt fina tavlor och en liten figur i form av just en häst- en DALAhäst ;o)

Lina har så fint hemma hos sig. Jag har aldrig varit där men jag har besökt hennes blogg och fått se små smakprov på hur det ser ut hemma hos henne...och det är inte utan att man blir liiiite avundsjuk ;o) Lina håller även på med lite pyssel och knåp som hon säljer vidare till bla en inredningsbutik i Avesta om jag har förstått det rätt. Man kan även beställa direkt från Lina själv om det är något man fastnat för. Så jag tipsar dig att gå in på hennes blogg och kika runt lite. Klicka HÄR så kommer du dit.


Jag fick precis en underbar kommentar av Hugo för några minuter sedan precis innan han slocknade bredvid mig här i soffan. "Mamma jag gillar att du är så fin i dina fina kläder...Zzzzzzz"... Vad säger man? Charmknutte! ;o)
Min svägerska Åsa har precis börjat att blogga också, vilket jag tycker är jättekul. Kika gärna in på hennes blogg också och läs om livet på gården i Skärstad. Klicka HÄR så kommer du dit :o) Mia, min andra svägerska har också en blogg som kanske några av er redan vet. HÄR kommer adressen till henne.
Kram Lovisa

söndag 26 juli 2009

Välkommen!

Idag investerade vi i en utemöbel att ha på vår fina altan. Vi invigde den genom att grilla ikväll och njuta av maten vid det nya bordet. Marcus och jag blev erbjudna en stund för oss själva idag då Mia och Stefan tog sig an barnen och då passade vi på att åka till Marieberg Köpcentrum för att strosa och handla lite kläder. Innan vi åkte hem slängde vi in ett öga på en utemöbel som stog i entrén in till Jula. Vi fastnade för den ganska omgående men köpte den inte. Det var först när vi kom hem och började fixa med maten som vi bestämde oss för att åka tillbaka och köpa den trots allt. Så medans jag och Mia fixade maten och hade en mysig pratstund i köket skruvade grabbarna ihop utemöbeln och grillade...Killar kan visst göra två saker samtidigt...;o)

Så nu är ni Välkomna hem till oss på frukost, lunch, middag...you name it! ;o)

Kram Lovisa


Heldag i Skärstad

Igår åkte vi allihopa till Marcus storasyster Åsa och hennes familj i Motala. Marcus skulle springa Baltzarloppet på eftermiddagen så då passade vi på att följa med och träffas alla syskon, respektive och barn. Vilken toppendag vi hade!! Härligt väder, god mat och trevligt umgänge.

Marcus hade som mål att springa dom 2,1 milen på under 1 timme och 50 minuter så vi hade gjort upp om att stå och heja på honom vid Varamon efter ca en timme för då beräknade Marcus att han skulle komma skenandes förbi. Hugo var riktigt orolig att pappa skulle bli sist för det var många gubbar som sprang förbi oss innan Marcus dök upp. Jag försökte tala om för honom att det var flera hundra människor som sprang loppet och att pappa absolut inte skulle bli sist men Hugo var säker på sin sak och underläppen darrade lite extra ju fler som sprang förbi...

En spänd familj i väntan på att pappa ska springa förbi...
Innan vi kunde ta emot Marcus i mål hann vi sätta oss och ta en glass på Varamons camping

"Heja pappa, heja pappa!!"

Hugo gav pappa en segerkram när han kom i mål på 1,50,50 När vi gick till bilen utbrast Hugo..."Pappa, du kom inte sist. Toppen!!!"

Man blir törstig av att heja fram pappa. Alva drack vatten som senare visade sig vara energidryck (!)
På eftermiddagen grillade vi hemma i Skärstad. Barnen lekte och hade kul hela dagen och Morbror/Farbror Janne tog med barnen på en sedvanlig traktortur. Boysen var överlyckliga!!

Ser ni lyckan som strålar i ögonen?
Janne grillar hamburgar och korv till ett helt kompani...och med ett leende på läpparna som alltid :o)

Solen gick i moln och det började att regna så vi fick söka skydd under tak för att kunna fortsätta äta.

Alva sprang iväg precis innan vi skulle äta och storkusin Albin såg det som sin uppgift att hämta tillbaka henne. Söta barn!

Hungriga barn!

Min älskling!



Kram Lovisa

fredag 24 juli 2009

Nu är dom här

I förmiddags kom äntligen barnens kusin Seth och Mia och Stefan hit. Vi berättade för Hugo i morse att dom var på väg ner från Avesta för att komma och hälsa på oss, tidigare än så hade inte gått för då hade han tjatat skavsår i öronen på oss ;o)

Vi hade en skön stund här hemma med lek och lunch innan vi åkte iväg till Marieberg för att strosa lite i affärer. Mia och Stefan behövde handla lite kläder och vi behövde kika lite efter bräder på Bauhaus. Sedan strålade vi samman på Marieberg för att äta glass tillsammans.

Seth har vid flera tillfällen sagt till Mia och Stefan att när han hälsar på Hugo nästa gång då ska han minsann sova där alldeles ensam och dom får inte vara med...;o) Sagt och gjort! När vi kom hem från Marieberg skickade vi iväg Mia och Stefan på bio nere på stan och med mamma och pappa ute ur bilden var det bara att börja "Hugo och Seths mysfredag" ;o)

Dom har lekt och busat, hoppat studsmatta och brottats. Efter kvällsmaten hoppade dom studsmatta lite till och sedan blev det bio för dom också med godis och popcorn. Här hemma visades inte "Män som hatar kvinnor" som Mia och Stefan skulle se utan "Emil i Lönnerberga och griseknoen" och "Hajar som hajar". Efter att jag hade varit uppe och sövt Alva kom jag ner och mötte två trötta killar i soffan. Seth frågade när dom skulle få gå och sova? ;o) Sötisar!!

Grabbarna tyckte att det skulle bli oliiiidligt spännande att få gå och sova...mest för att dom skulle få sova tillsammans...ensamma...utan mammor och pappor...i ett eget rum!! Jag hade bäddat åt dom på golvet inne hos Alva och slängt ut Alva till vår säng (vilket Alva jublade åt...hon hamnar ju där iallafall lite senare på natten). Vi läste en bok och sedan fick dom lyssna på en sago skiva - Emil såklart! På två minuter sov dom båda två :o)

Nu sitter jag och Marcus och väntar på att Mia och Stefan ska komma hem så att vi kan äta lite kex och ost och bara mysa och prata. Imorgon åker vi till Motala för att träffa Åsa, Janne och barnen. Marcus ska springa Baltzarloppet på 2,1 mil. Vi funderar på att packa in oss i bilarna och åka ner och heja på honom när han skenar fram genom stan. Det kommer att bli en syn! ;o)

Alva fisoloferar...

Grabbarna i sina spindelmannen pyjamaser försöker spruta spindelnät ur armen ;o)

Sovdags!

Zzzzzzzzzzzz!!!!
Kram Lovisa



torsdag 23 juli 2009

Dörren är på plats

Idag har vi varit med om en resa tillbaka i tiden. Det har varit byggdamm och bråte överallt...precis som när vi började att renovera huset i november -05. Men idag koncentrerade vi oss bara på altandörren och det var alldeles tillräckligt. Det började smidigt och bra i morse men det visade sig ta längre tid än vad vi trodde.

Roger och Birgit hade som sagt med sig Hanna och Albin hit. Efter lunch åkte jag, Birgit och barnen till Childrens Upptäckarhus i Hallsberg för att barnen skulle få leka lite och för att Marcus och Roger skulle få jobba ifred med att få dörren på plats.

Barnen verkade tycka att det var kul på Childrens. Dom sprang runt och lekte och fick sedan varsin glass till fikat. Men dom var ganska slitna efter två timmar av lek och bus men lyckades otroligt nog hålla sig vakna i bilen på väg hem.

Väl hemma igen fortsatte dom att röja. Dom var högt och lågt och alltid där det inte passade. Byggdamm täckte i stort sett varje milimeter av nedervåningen och överallt kunde man se avtryck av små fötter ;o) Vi försökte övertala dom att leka på övervåningen...vilket dom faktiskt gjorde, stundtals. När det var dags för kvällsmat märktes det att vi alla var trötta. Men tillslut satt altandörren på plats, alla var mätta och belåtna och det var dags för att göra kväll. Roger, Birgit åkte vidare till Motala för att lämna av barnen hos sina föräldrar Åsa och Janne. Alva var så trött så att ögonen gick i kors. Hugo somnade på soffan framför en film medans jag och Marcus röjde undan det sista i vardagsrummet och ute på altanen. Hoppas nu bara att barnen sover bra i natt så att dom orkar ta emot nästa kusin som kommer imorgon. Då kommer nämligen Mia, Stefan och Seth hit. Det ska bli så mysigt att få rå om dom och skämma bort dom under några dagar :o)

Så här såg fönstret ut i morse. Alva inspekterar pappas rivningsteknik.

Farfar är på plats för att hjälpa till.

Här är någon som verkligen INTE är till någon hjälp ;o) Hon ska bara larva sig!!

Min "Handy man"

Barnen undrar varför Marcus och Farfar/Morfar förstör huset?

"Vill någon vara snäll att stänga dörren...det draaaar!"

Jag var dålig på att fota när vi var i Hallsberg. Men här leker iallafall barnen att dom är Brandmän :o)

Och här äter dom glass!

"När storfiskar´n talar om hur stora fiskar han fått...trala la la"

Min fina svärmor hjälpte mig med att röja upp efter grabbarna. Damm överallt!!

Filmtajm! Då måste man ju bara få smaska på lite popcorn :o)

Och så här blev det :o) Nu ska det upp lite lister och en trapp också...men det får bli nästa vecka.
Tack snälla Roger och Birgit för hjälpen!!! Ni är bäst :o)


Kram Lovisa