lördag 28 januari 2012

Vildsvin

Hej hej!

Idag har vi bara tagit det lugnt. Barnen har varit tillfreds med det lugna tempot och då har inte vi velat stressa fram en massa aktiviteter...bara för att.

Men EN sak vi har gjort idag är att jag, morfar, Hugo och Alva satte oss i bilen och åkte ut i skogen för att kolla till vildsvinens matförråd.

Barnen var ganska flamsiga och tramsiga i bilen på väg ut till passet. Men när vi väl kom fram så lyssnade dom andäktigt på morfar när han berättade och visade spår i snön efter vildsvin, rådjur, räv och hund.

En av Hugos högsta önskningar är att någon gång få följa med morfar ut på pass. Men vi har sagt att han får vänta tills han blir åtta år. Det kan nog behövas två års förberedelse när det kommer till Tålamod och Ro att sitta stilla. När morfar frågade Hugo om han hade tålamod att sitta tyst och stilla i upp emot tre timmar i väntan på vildsvin, rådjur eller älg, så tittade Hugo oförstående på honom som om han tänkte; Hur menar du då?? :o)

For the record...Stor och minnesvärd händelse den här helgen är att Molly numera kan förflytta sig från liggande till sittande läge i ett killevipp :o)

Hugo kikar ut genom skottgluggen i det lilla skjulet.

Vi var inte direkt klädda för att pulsa runt i skog och snö. Men kul var det!

Morfar visar och berättar och barnen lyssnar med öron stora som tefat :o)


Tittut!

Morfar visar vart vildsvinen traskat omkring.
Kram Lovisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar