tisdag 17 januari 2012

Långsamma människor

Hej på er!

Sitter i soffan med en liten Alva som bara INTE KAN somna! Hon tycker att hon har försökt i flera år, men det går bara inte!

Stackars liten!

Kan det bero på att lillasyster sitter utanför och låter som en gammal "rrrrrrr rrrrrrr-telefon" tro?!?!

Alva sa för övrigt en så rolig kommentar inne på toan förut. Marcus hade sagt åt henne flera gånger att sluta prata och koncentrera sig på att kissa och borsta tänderna istället (Hon är en riktig snackpåse vår Alva).
Efter säkert 10 tillsägningar från pappa så säger Alva tillslut; Men hallå, höj du inte vad jag säjej ellej? Människoj äj ju långsamma!"

Haha...ja det förklarar ju en hel del!

Igår var iallafall både Hugo och Alva tillbaka i skolan och på dagis igen. Det gjorde att jag kunde jobba på effektivt här hemma. Det fixades och fejades och bl.a. så rensade jag skafferiet på allt gammalt och sånt som låg öppnat. Orsaken till denna plötsliga sanering stavas M U S!

I flera dagar har vi lockat och pockat, gillrat fällor och väntat med spänning på om den lilla husmusen som flanerat runt i vårt skafferi någonsin skulle hamna i "kläm"? Men icke sa Nicke! Än idag är han på fri fot.

Så för att göra skafferiet så oinbjudande som möjligt så kastade jag allt som låg löst och synligt. Flera plastförpackningar hade han redan gnagt sönder så dom åkte ner i soporna på en gång. Men sånt som han inte hade hunnit ge sig på, hamnade i burkar med lock. HA! Dit ska han inte kunna ta sig in :o) Får vi hoppas!

Nähäpp...nu ska iallafall jag ta och gå och sova, även om 2/3 av mina barn är av en annan åsikt ;o)

Kram på er!


Trött liten Alva!

Kram Lovisa

2 kommentarer:

  1. Usch och fy för möss inomhus!! Bästa råttfällan heter katt :-)

    SvaraRadera
  2. Ha, ha liten Alva hon är ju för härlig, att inte pappa fattar...
    Våran dumkatt fångar inte råttor, hm.
    Ha det got
    kram från oss

    SvaraRadera