lördag 30 april 2011

Happy Valborg!

Hejsan!

Har ni varit och sett på någon brasa ikväll? Vi har precis kommit hem från våran här i Mosås. Usch vad det blåste kallt. Vi hade sett fram emot att kunna strosa runt och småprata med kompisar och låta barnen springa omkring och leka med sina vänner men det blåste på tok för mycket och var kallt så in i norden så vi gav upp efter en knapp timme och skyndade hem till värmen istället.


Nu sitter vi i soffan och myser med godis, chips och hockey på TV:n. Barnen ska snart gå och sova och jag och Marcus kommer nog inte bli långdragna ikväll heller. Det ska bli skönt att få krypa ner under täcket.


Men först ska jag visa lite bilder från dagen. Igår kväll hade vi familjen Gustavsson/Revay på besök. Alltså Alvas älsklingskompis Cornelia med familj. Tjejerna lekte så bra hela kvällen men kom på alldeles för sent att dom ville bada också. Det fick dom göra idag istället då Cornelia kom hit strax efter tio och tjejerna fortsatte leka. Tillslut hamnade dom i plurret precis som dom hade önskat. Jag satt inne hos dom en bra stund och bara njöt av att höra deras hjärliga skrattattacker. Det går inte att ta miste på deras fantastiska vänskap. Den är rent utav unik :o)


I eftermiddags kom familjen Cedermark över på en bit mat och klockan sju började vi göra oss i ordning för att gå fackeltåg fran stationshuset precis utanför oss upp mot skolans fotbollsplan där brasan skulle tändas. Barnen fick köpa lite lotter, spela på chokladhjulet (Hugo vann en stor chokladkaka) och pröva lyckan i fiskdammen. Sen gav vi upp pga kylan och gick som sagt hem. Vad synd att vädret ska sätta stopp för trevligheterna. Det är samma visa varje år. MEn vi ger inte upp...nästa år ger vi oss på´t igen :o)


Badbrudarna!





Bustjejer!!



V 38+ 6

Barnen väntar på att få tända sin facklor.


Det var kul att bära den i ca 5 minuter...sedan stod jag helt plötsligt med en i vardera hand ;o)


Brasan brann ner fortare än kvickt pga blåsten. Men den värmde gott en stund iallafall.




Kram Lovisa

torsdag 28 april 2011

Bröllopsdags


Hallå ja!


Äntligen sover barnen och jag har sjunkit ner i soffan med datorn i knät. Marcus är ute på en löptur och kommer nog hem vilken minut som helst. Slog precis på tvn och kanal 4 och vilken tur jag har...dom visar just ett program om det stora bröllopet som går av stapeln i England imorgon mellan Prins William och Kate Middleton. Gissa vem som kommer att sitta som klistrad framför tvn och titta?? Yes...moi!!!! Jag missade delar av Kronprinsessan Victoria och Daniels bröllop förra sommaren så nu ska det bli kul att kunna sitta ner i lugn och ro och följa festligheterna. Måste nog åka och handla något gott innan och tjuvstarta fredagsmyset lite ;o)


I morse tog jag och barnen en promenad/cykeltur till dagis. Det kändes i magen kan jag säga. Speciellt eftersom att Alva stundtals "glömde bort" att trampa så att jag fick knuffa på i parti och minut. Vid 11-tiden hade jag en date med en jobbarkompis, Lovisa, på stan. Hon och lilla Hedvig på 6 veckor gjorde mig sällskap över en fika på Espresso House. Mitt nya favoritställe...dom har så otroligt goda Frapinos som jag har berättat om tidigare. Det blev en ganska lång promenad till och från stan också eftersom att jag valde att parkera en bit ifrån. Sen blev det en promenad igen då jag skulle hämta barnen på dagis, så idag har jag inte legat på latsidan direkt :o) Hoppas att det kan vara till hjälp att få bebisen att vilja komma ut.


Mums!! Frapino och kladdkaka med grädde på en solig uteservering. Me like!!


Vackert så det gör ont!


Har planterat lite blommor här hemma. Denna står på trappen och välkomnar den som kommer på besök.



En enkel tulipan!


Man blir törstig av att cykla. När vi kom hem efter dagis var det läge för lite vätskepåfyllning.




Kram Lovisa

tisdag 26 april 2011

Nu är den ute

Hej allihopa!

Jag önskar att jag kunde säga att det är bebisen som har valt att titta ut, men tyvärr är det inte så. Den verkar ha det varmt och gosigt därinne och jag har inte känt något mer sedan härom natten då jag låg och klockade förvärkarna jag hade. Men dom var så oregelbundna både i intensitet och i tid så jag somnade om och vaknade upp igen på morgonen utan att det blev något mer.


Nä, vad jag egentligen menar är något nästan lika stort som att föda barn...iallafall om ni frågar Hugo. Hans lösa tand har nämligen äntligen kastat in handduken och lämnat plats åt den pockande vuxentanden som redan är på väg upp. Lyckan är stor och jag måste erkänna att jag känner mig minst lika uppspelt som sonen. Tänk...hans första tand, det är stort! Inatt kommer tandfén att besöka Karlsrovägen 8 med en guldpeng...det är ett som är säkert!


Annars finns det inte så mycket att förtälja. Vi har återgått till det normala igen efter det fantastiska påsklovet vi har njutit av. Barnen tyckte det var kul att gå tillbaka till dagis idag...men det är klart, lite mer ledighet hade ju inte skadat ;o) De närmsta dagarna kommer för min del att gå åt till att fortsätta stånka och stöna och invänta bebisleverans. Som vi längtar!!!


Hugo hittade en "tam" fjäril på plattgången igår (eller en väldigt trött och slö fjäril, rättare sagt) som klättrade runt på hans arm och hand en bra stund.


Jag införskaffade en badbalja till bebisen igår (Coop 116:-). Barnen diggade den och Hugo badade faktiskt i den efter fotbollsträningen och det gick hur bra som helst...fastän det blev en gnutta trångt ;o)

Tandlös!








Kram Lovisa

söndag 24 april 2011

Snokande besök

Halli hallå!

Trodde det skulle bli en lugn och skön kväll i kväll men båda barnen är pigga som lärkor och vill absolut inte sova trots att dom borde vara jättetrötta efter en dag av fullt ös. Solen är boven i dramat...Alva och jag gjorde ett försök att sova för en stund sedan men hon vägrar acceptera att det är kväll. "Nähääää...det är inte kväll, solen skiner ju!" kontrar hon så fort jag försöker få henne att sluta sina blå :o)

Marcus den stackarn försöker titta på Mästarnas Mästare men det går inte jättebra med två snackpåsar i soffan ;o)


Idag har barnen haft kompisar på besök så jag och Marcus fick chansen att hinna röja i trädgården och inomhus. Det känns hemskt att säga det, men jag klarade inte av att vistas ute pga värmen så jag tog på mej att röja upp inomhus trots det strålande vädret. Marcus har rensat i rabatter och fyllt på med gödsel där det har behövts. Han hann även skura altanen samt börja olja in den så imorgon ska vi nog få fram utemöbeln lagom innan vi får lunchbesök. Det ska bli mysigt!

Igår upptäckte vi ett något udda besök i trädgården. (Känsliga läsare ombedes sluta läsa NU...tex Mia...hihi) Alva och jag låg nämligen på en filt och mös i skuggan när vi hörde en fågel flaxa runt som en galning en bit ifrån oss. När vi tittade upp såg vi att den hade tappat en orm på gräsmattan som nu kämpade för sitt liv för att få komma undan. Ormar hör inte till mitt favoritdjur men det hör ju inte heller till vanligheten att se i sin trädgård så därför sprang jag in efter kameran. Som tur var hade jag det stora objektivet på så jag behövde inte gå så nära för att få en bra närbild. För ni må tro benen skakade...huvva!


Någon som vet vad det är för sort? Gulsnok kanske?


Varje dag slås vi av hur Hugo bara blir större och större. Här ringer han till kompisen Lucas och undrar om dom ska leka. I morse märkte vi dessutom att en vuxentand redan är på väg upp bakom den lösa tanden. "Jag blir så glad så jag börjar nästan gråta" var hans kommentar :o)
Älsklingen!




Kram Lovisa

lördag 23 april 2011

GLAD PÅSK

Glad påsk på er! Hoppas ni har sköna lediga dagar och att solen skiner på er. Jag har alltid tyckt att sommaren är den bästa tiden på året men nu börjar jag vackla och tycker nästan att våren slår det mesta. Speciellt när det är såhär vackert väder och naturen bjuder på en massa underbara gobitar att titta på.

Nu har vi verkligen blivit bortskämda med soligt väder varje dag den senaste veckan...och framför allt värme. I natt sov vi med öppet fönster i sovrummet just för att det var så varmt och kvaft. Det har väl aldrig hänt i aprilmånad förut!!??

Jahapp...hur firar vi påsken då? Ja, vanligtvis så brukar det ju höra till att vi åker upp till stugan i Långsjöby, men eftersom att bebisleveransen ligger så pass nära inpå så vågade vi inte göra den resan i år. I stället är vi hemma och bara tar det lugnt och njuter av goda vänners sällskap och det underbara vårvädret som sagt.

Igår hade vi Påsk-knytis hemma hos Romells med trevligt sällskap och massor av god mat. Vi var helt slut när vi kom hem. Men jag och Marcus orkade med vår movienight trots allt. Idag ska vi grilla med några kompisar här i Mosås och på måndag får vi hit några vänner på mat. Det går i ett, men det är ju bara kul eftersom att det är så trevligt och så finns det ju tid att ta igen sig någon gång under dan för att orka. Igår slumrade jag tex en stund på soffan innan jag och Alva drog i väg på 3-årskalas och sedan avslutade kvällen hos Romells. Jag hade nog inte klarat med trevligheterna annars. Jag är verkligen trött och klen nuförtiden ;o)

Idag förväntar vi oss ett bombardemang av påskgummor och påskgubbar som kommer för att tigga godis. När jag var och handlade härom dagen såg jag självklart till att vi skulle ha godis hemma den här helgen...men bara så att det räckte till oss. Jag glömde köpa till dom tiggande påskkärringarna, så det fick vi svänga förbi på Parkhallen och införskaffa igårkväll på vägen hem. Så nu står det en korg full med godis och väntar på att sötsugna små barn ska titta förbi.


GLAD PÅSK önskar Hugo och Alva med dessa små söta kycklingar som dom gjort på dagis.


Godiskorgen står redo på bordet i väntan på att det ska knacka på dörren.

Alva har pyntat påskriset som står ute på trappen.

Marcus har gett sig ut på ett låååångpass. Jag fick strikta order om att inte föda just nu ;o)






Kram Lovisa

torsdag 21 april 2011

Färdigjobbat!

Hej på er!


Japp, nu är det färdigjobbat för i år. Idag har jag gjort min sista dag på jobbet. Jag har lämnat in kort, nycklar och mobiltelefon. Gjort min sista "tolkredd" (vi registrerar alla uppdrag vi gör och redovisar dessa) och plockat med mig min privata mugg från köksskåpet.


Men samtidigt som det kändes lite vemodigt så var det med en skön och glad känsla i kroppen som jag styrde bilen hemåt. Tänk att få vara hemma och vara mammaledig i 1 års tid. Få mer tid tillsammans med barnen och speciellt att få lära känna den nya lilla krabaten som snart gör entré i våra liv. Det är häftigt!


Marcus och barnen har varit lediga idag och dom har verkligen fått mycket gjort här hemma. Tippen fick sig ett besök tidigt imorse och så har bilarna fått nya lampor, Alvas cykel har fått nytt bakdäck, endel utemöbler och annat som var i behov av det har fått sig en omgång av högtryckstvätten (vilken underbar uppfinning). Vi har hunnit fika och äta, hoppa studsmatta, kasta pil och nu på kvällskvisten tog vi en skön promenad (för dom som inte drabbades av sammandragningar varannan meter det vill säga...hihi) så att barnen kunde testa sina cyklar. En bra dag med andra ord!


I morgon fortsätter vi vara lediga. Alva ska på kalas på eftermiddagen och på kvällen ska vi ha Påsk-knytis hemma hos Romells. Det ska bli jättemysigt! När vi kommer hem igen har jag beställt en "movienight" ihop med maken. Hoppas vi orkar hålla ögonen öppna så pass länge att vi hinner se den tredje delen av Twilight-filmerna, "Eclipse"...det har jag sett fram emot lääänge!


Hoppas ni har det gott ute i vårsolen och får en fortsatt trevlig påsk!


Barnen är redo för en cykeltur till lekparken.

Alva hade lite bättre kläm på trampandet nu än om man jämför med hur det såg ut i höstas. Nu trampar hon iallafall framåt istället för att bromsa hela tiden :o)


Jag och magen är från och med nu lediga...och det känns så underbart skönt!

Barnen gungar och Marcus spanar :o)


Rak i ryggen som en fura ;o)







Kram Lovisa

tisdag 19 april 2011

Vi laddar på olika sätt

Tjingeling!


Underbara tisdag. Solen skiner och fastän termometern visar på +7 grader ute så känns det riktigt varmt och skönt. Jag har sagt det förr men det tåls att nämnas igen...mina vänner, DET ÄR VÅÅÅÅÅR!!!


Igår var det första utomhusträningen för Hugos bollkulgäng. Det såg så skönt ut när grabbarna och tränarna sprang runt i shorts och t-shirt och föräldrarna satt och "följde med" i spelet med ansiktena riktade mot solen. Hugo fick in en riktigt snygg nick efter en hög utspark från målvakten och detta var något som det pratades om resten av kvällen. Han var mäkta stolt! Han har dessutom fått låna ett par fotbollsskor med dobbar av en son till en arbetskamrat till Marcus. "Dom gjorde så att jag kunde springa superfort!" löd betyget efter första träningen.


Marcus, den lilla hurtbullen, fortsätter att hålla i sin löpträning. Den 28 maj ska han ju springa Stockholm Marathon för andra gången och självklart har han som mål att komma under fyra timmar som han sprang på sist. Det blir mycket träning och så försöker han tänka på vad han äter. Uj uj uj, jag blir trött bara jag tänker på det... ;o)


Själv har jag mitt eget sätt att ladda inför mitt personliga "Marathon". För visst brukar dom säga att en kvinnas kropp går igenom ungefär samma typ av ansträngning vid en förlossning som när man springer ett Marathon?! Men istället för att träna och vara ute och springa och röra på mig samt äta rätt så ligger jag hellre still och vilar och äter mat och fikar som om det inte finns en morgondag. Jag vet faktiskt inte vad det flugit i mig för jag tycker att jag har skött mig relativt bra övriga graviditeten. Jag har gått upp strax över 10 kg och har inte ätit alltför mycket onödigt eller onyttigt. Men nu!!! Nu är jag som en soptunna...allt som går att tugga och svälja åker in i munnen utan minsta tvekan. Jag hoppas bara att jag inte behöver gå så mycket över tiden för då är jag rädd att dom sista veckorna kommer att bjuda på minst +10 kg till.


Har hittat en ny favorit! En typ av kaffedrink/shake som heter Frapino!!! Mmmmums, den är sannerligen inte svår att få ner ;o)


Igår stannade jag till på McDonalds på vägen hem...Varför? "Because I´m worth it" ;o) och köpte mig en McFlurry Daim och en kaffe. Inget konstigt aaalls!


1/4 av familjens mer hälsosammare medlemmar. Första utomhusträningen :o)





Kram Lovisa






söndag 17 april 2011

Mycket att fira


Hej!

Den här helgen var det dags att åka till Kisa igen, och den här gången fick jag också följa med. Resan har varit inbokad sedan länge och anledningen till det är barnens gammelmormor Britta, alltså Marcus mormor, fyller 85 år imorgon måndag men som har blivit firad med pompa och ståt den här helgen.

Men inte nog med det...Britta och Elias firar även 63-årig bröllopsdag den här helgen. Det är värt att uppmärksammas. Tänk att ha varit gifta så länge. Då känner man verkligen varandra utan och innan och har lärt sig att leva med varandras goda och dåliga sidor. Tänk vilken långlivad kärlek!


Men firandet tar inte slut där. Hugo vaknade på lördag morgon av att en utav hans framtänder satt lite lösare än vanligt. Lyckan var stor. Första lösa tanden!!! Sedan gick dagen åt att vicka och rucka och slita och dra för att den skulle bli lösare och till sist lossna. Men än sitter den kvar och spänningen är oliiiiidlig...när ska tanden lossna???


Men huvudattraktionerna den här helgen var dock kalaset och jubilaren i fråga. Det blev en jättetrevlig tillställning med trevligt sällskap och gott fika. Barnens kusiner, Albin och Hanna stannade hela dagen ända fram till kvällen och barnen lekte non-stop och verkade ha super skoj! Det var mysigt att se :o)


Nä, nu är klockan alldeles för mycket så jag skriver inget mer utan låter bilderna få tala för sig själv. Vi hörs mer en annan kväll.


Brudpar och födelsedagsbarn. Britta och Elias.

Det plockades mycket blommor den här helgen. Här är Hugos söndagsbukett. ...och Alvas likaså.
Ser ni den lilla sneda mittentanden på nedre tandraden? Lööööös!!!!


Alva ritar.


Ser du vad detta föreställer?


Hugo visar kusin Albin sin lösa tand för sjuttioelfte gången.


Det spelades en hel del fottboll.


...och klättrades i träd. En lyckad helg med andra ord!





Kram Lovisa

torsdag 14 april 2011

Myrorna

Hallå där!


Snart dags för sängen...underbart!!! Trots att jag har sovit ca två timmar mitt på dan så är jag hysteriskt trött och i stort behov av att få soooova. Ska bli skönt att få krypa ner i sängen om en stund. Egentligen är det ingenting som hindrar mig från att gå och sova redan nu...Alva sover redan och Hugo är på G. Men det är ju alltid lite trevligt att få sitta uppe en stund och ha "egen-tid"...bara jag och Marcus.


De senaste nätterna har jag sovit ganska oroligt dessutom. Man brukar ju prata om att gravida kvinnor drömmer konstiga drömmer och det stämmer in väldigt bra på mig just nu. Det konstiga är att jag egentligen inte drömmor om något speciellt, det finns liksom ingen story. I natt tex så stog jag i en McDonaldskö....och det var allt. Inget spännande eller dramatiskt hände...jag bara stog i kön, väldigt länge dessutom så jag kom på mig själv att tänka "Äsch, här händer ju inget kul...bättre att vakna!" :o)

Idag hade jag ett uppdrag i närheten av Myrorna nere på stan. Uppdraget blev tyvärr inställt på plats, så för att utnyttja parkeringstiden så slank jag in på Myrorna istället. Det var länge sedan jag var där. Förut har jag mest varit fokuserad på möbler, men idag hade jag kläder i tanken. Och jag hade flyt. Jag hittade fem klänningar till Alva som kostade 20 0ch 30 kronor styck. Inte illa va?! En klänning var dessutom lite flashigare än dom andra och den tänkte jag att hon kunde ha i utklädningslådan. Men när Alva fick syn på den förut i kväll så ville hon prompt ha den till dagis imorgon. Hrm....jag vet inte det jag. Ja, ni ser ju själva ;o)


Den passar bättre som princessklänning här hemma kan jag tycka. Men fin blev hon!




Kram Lovisa

tisdag 12 april 2011

En gammal bild


Hej på er!



Tänkte bara passa på att visa en gammal bild som jag bara ääälskar! Det är ett foto på min farfar Alfred (i bakgrunden med armarna i kors) och två av hans bröder och deras pappa. Jag undrar vad han egentligen tänkte på när fotot togs...av intresset att dömma skulle det kunna vara något i stil med " Ta kort??? Aaasch, va ska hä va bra för?" :o) Min farfar kunde låta ganska barsk, och ibland var man riktigt skraj för honom när han tornade upp sig framför en. Men idag minns jag honom bara som en mysig farfar med glimten i ögat. Och dom gångerna han röt i så att knäna skakade så kan jag se honom framför mig hur han skrattade gott åt sitt påfund när ingen såg ;o)



Han var fin min farfar. Hugo är döpt efter honom, Hugo Alfred Emanuel Kindevåg. Ett fint och redigt namn.



Grabbarna Lindberg.






Kram Lovisa


måndag 11 april 2011

Elfte april tjugohundraelva


Hej!

Nu är ordningen återställd igen. Barnen har kommit hem och kör sitt vanliga "Maaammaaaaa- race" ;o) Tydligen har dom tappat förmågan att gå och prata ordentligt under helgen för det bara gnälls och gapas för full hals för att få min uppmärksamhet. Men vet ni vad? Det är helt okej...för efter denna helg så har jag hunnit ladda batterierna så pass att jag inte tappar tålamodet på två röda utan jag kan lugnt och sansat förklara för dom att vill dom säga något så går det bra att prata utan att gnälla och vill man mig något så kan man använda sina ben och komma dit jag är istället för att gorma från ett annat rum.


Idag är vi lediga som sagt och det har varit en underbar dag hitentills. Barnen vaknade i och för sig onödigt tidigt men dom nöjde sig med att få titta på tv och spela lite spel så jag kunde ligga kvar i sängen och slumra en stund till. Efter frukosten lekte vi lite och sedan gick vi ut i solen för att få lite frisk luft. Barnen hoppade studsmatta och jag sprang (läs vaggade) runt på tomten och fotade vårtecken.


Hugo kom på den briljanta idén att vi kunde fika mellis ute idag och det nappade jag ju självklart på. Så medan barnen gungade och sprang runt huset fixade jag lite mellis som jag dukade upp på en filt mitt ute på gräsmattan. Åh, vilken underbar stund vi fick i solen! Både Alva och Hugo sträckte ut sig på filten och verkligen njöt av värmen, " Åååh, vad fööönt!" suckade Alva belåtet :o) När dom hade fikat klart var det dags att hoppa lite mer studsmatta och då passade jag på att kura ihop mig på filten med ansiktet vänt mot solen. Underbart!!!!


Snart kommer Marcus hem och då är det dags för Hugos bollkul i skolans gympasal. Det ser ut som att jag och barnen åker dit så får Marcus stå för marktjänsten ikväll. Klockan nio är det dags för "En unge i minuten" och känner jag mig själv rätt så kommer jag sitta som klistrad framför tvn även den här gången. Efter det är det nog läge att krypa ner under täcket och krama om kudden för imorgon är det dags för jobb igen. Bara några arbetsdagar kvar nu...8 för att vara exakt. Sedan får gärna den här lilla bebisen ta och titta ut. Vi längtar så efter att få se vem det är!

Jag har inte riktigt hunnit med...men nu finns det musöron på var och vartannat träd.

Vår gamla parkbänk börjar ha gjort sitt.


Livsnjutare nr 1

Livsnjutare nr 2
Mmmm...mellis!


Det är svårt att veta var man ska börja...


Blomster


Tjohoooo!


Första fjärilen för i år.




Kram Lovisa

söndag 10 april 2011

Snart kommer dom


Hejsan!

Nu har jag jobbat klart min sista helg för ett bra tag framöver. Nu är det bara vanliga hederliga vardagsuppdrag den sista tiden innan jag går hem. Den här helgen har ju dessutom varit speciell på så vis att jag har fått ha den alldeles för mig själv. Kvällarna och mornarna har jag bara behövt koncentrera mig på mig själv och det är en väldigt ovan känsla. Ingen som ska borstas tänder på, klä av och på och läsas sagor för. Det har känts ganska lyxigt faktiskt.


I morse vaknade jag av mig själv efter nio timmars ostörd sömn. Sen låg jag och drog mig och njöt av solen som försiktigt trängde igenom rullgardinen. Jag hade till och med så gott om tid att jag hann ligga och läsa i sängen en stund och det kan jag säga var lääänge sedan jag gjorde.


Men hur skönt det än har varit att få rå om sig själv en hel helg så ska det bli extremt skönt att få hem Marcus och barnen om en liten stund. Dom ringde just och sa att dom hade kört igenom Linköping och började närma sig Borensberg. Så nu dröjer det inte länge innan jag får pussa och krama på dom.


Medan jag sitter och väntar på att dom ska komma så kollar jag runt på nätet efter nya bloggar och annat skoj att fördriva tiden med. Jag har tex hittat en ny blogg som heter En bulle i ugnen. Tjejen som skriver den tar helt fantastiska bilder och väntar dessutom barn i samma veva som jag. Det ska bli jätte kul att kika in där och se vad framtiden visar. Titta in ni också :o)


Fortsätter att experimentera med bilderna litegranna. Visst blir det fint?!




Kram Lovisa

lördag 9 april 2011

Testar lite


Hej igen!

Har suttit och kollat runt lite på nätet och hittat en rolig sida där man kan mixtra lite med sina bilder...så nu testar jag lite hur det blir. Först en bild på Alva klädd i sommarklänning och klackeskor och sedan en magbild. Likadan magbild som jag tagit med dom andra barnen också...snart sprickfärdig!





Kram Lovisa