måndag 31 maj 2010

Pippiland

Nu är vi hemma igen efter en härlig helg i Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld. Vi åkte efter jobbet i fredags och landade hemma hos Marcus föräldrar strax efter sex på kvällen. Barnen hann leka och mysa en stund innan vi bäddade ner dom för natten. Alla timmars sömn dom kunde få kändes viktiga med tanke på de två intensiva dagar som låg framför oss.

Strax efter klockan elva på kvällen rullade familjen Göransson in med sin husvagn på tomten. Marcus gick ut och såg till att dom fick ström till vagnen och vi hann säga hej till varandra innan sängen hägrade för oss alla. Deras barn var trötta och frusna efter resan och vi vuxna kände oss rätt trötta efter en hel arbetsvecka.

Lördagmorgon startade tidigt och intensivt. Barn skulle utfodras och påklädas, grejer skulle packas, lunch och fika skulle planeras men tillslut kom vi iväg och barnen jublade i bilen när dom såg Pippi på en stor skylt när vi rullade in i Vimmerby.

Lördagen bjöd på regn och sol omvartannat och ganskla kyliga vindar. Söndagen däremot var solig och vacker vilket passade bra när det var Mors Dag och allt. Jag blev uppvaktad på morgonen med presenter och kärleksförklaringar av både barn och man. Det känns finfint att veta att man är uppskattad och älskad.

Jag fick en adress av min svägerska Åsa till ett fotoredigerarprogram...så gissa vad jag har suttit och pysslat med hela kvällen? Här kommer iallafall några foton från helgen...

Pippi var rolig och lite knasig!

Hennes pappa lärde ut hur man hälsar på en Söderhavs Kung.

Alva hälsade på hos Nils Karlsson Pyssling.

Fina vänner!

Syskon!

Emil hamnade ständigt i knipa.

Alva gillade att klättra.

Hugo testade att klättra upp på Madickens tak...som tur var testade han INTE att hoppa ner från detsamma.

Två trötta pappor!

Alva, Hugo och Nora

Blod Svente och Jocke med kniven tillfångatog Pippis pappa...vilket resulterade i ett rafflande äventyr när Pippi, Tommy och Annika skulle försöka frita honom!

Barnen fick köpa varsin souvenir.

Hemma i Kisa igen så blev alla mammor uppvaktade med tårta och trevligt umgänge.

Och jag passade på att fota svärmors alla fina blommor.
Kram Lovisa

2 kommentarer:

  1. antingen har du hittat en funktion för mig okänd i programmet, annars har du fått repor på ditt minneskort... fniss
    Snyggt! Och härliga bilder naturligtvis!!!!

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder, tack föär att vi fick ha er här.
    Kramisar

    SvaraRadera