söndag 2 maj 2010

Flitig helg

Med barnen i tryggt förvar hemma hos mormor och morfar har vi som sagt fått mycket gjort den här helgen. Vi har utnyttjat varenda minut till att fixa och fejja för att kunna bocka av alla våra "måsten" på listan. Jag har putsat fönster, skurat ugnen, bytt jord till alla blommor, tvättat, städat och planterat nya blommor ute i krukor. Marcus har inte heller legat på latsidan, han har spacklat, slipat och målat trappen i hallen. Målat dörrposter på nedervåningen samt oljat in trallen. Vi hann precis med allt vi ville ha gjort och just när jag stog ute för att hänga sista tvätten på tork och Marcus kom och satte sig för att göra mig sällskap så kom bilen med mormor, morfar och barnen inrullandes på tomten...vilken tajming!

Det blev ett kärt återseende (fastän vi har fått se barnen via skype under helgen). Hugo ville genast gå husesyn för att se vad som hade förändrats sedan han sist var hemma. Han började med att lovorda en hink med överbliven jord och gamla torkade blommor som blivit kvar på gräsmattan sedan jag hade planterat om blommorna där. "Åh mamma, vad fint du har gjort!" Gullunge!

Mormor och morfar stannade kvar på lite kvällsmat och när dom sedan satte sig i bilen för att åka tillbaka mot Katrineholm satte sig Alva i vagnen och Hugo hoppade på sprkcykeln och så begav vi oss till lekparken. Det var år och dar sedan vi var där sist och det var skönt med en liten promenad i kvällssolen.

Denna "hjärtan på tråd" fick jag i en blomuppsättning av Mia och Stefan när Alva var nyfödd med ett medföljande kort där det stog "Bra jobbat" ;o) Den har vuxit sig lång och fin men fick nu hamna i en egen kruka tillsammans med ett betonghjärta från WänaHem.

Vi har hiskeligt högt i tak i trappan och för att Marcus skulle komma åt att måla på väggarna fick han bygga en provisorisk lösning.

Barnen kämpade sig upp för detta...

...enorma berg!

Hugo hittade en svamp...

...och Alva skadade sig i den snåriga skogen.
Önskar dig en trevlig vecka!
Kram Lovisa

1 kommentar: