söndag 11 mars 2012

Effektiv helg
Hej hej!
Nu är jag här igen. Har lite bloggtorka som sagt...men efter en sån här effektiv helg då mycket har blivit gjort, ja då måste man ju bara blogga. Eller hur?!
I lördags så kom Marcus föräldrar hit på förmiddagen. På släp efter bilen hade svärfar med sig en vedklyv som genast lastades av och börjades användas. Strax innan vintern kom så hade vi folk från...från...från...ja jag vet inte vart ifrån men dom kom iallafall hit och fällde en björk på tomten som lutade oroväckande mycket åt järnvägshållet (vi bor typ 20 meter från rälsen). Trädfällarna sågade upp trädet i bitar men lämnade finliret åt oss. Att såga upp det i vedklabbe-stora bitar. Så det kom Roger och Birgit hit och hjälpte oss med. Tyvärr hade jag ingen kamera i närheten för att ta kort på före och efter resultatet. Men mycket ved blev det av den där stora björken och vedförrådet blev fyllt med ännu några års vedförbrukning. Toppen!
Samtidigt som veden blev kluven och farmor höll ett öga på barnen så passade jag på att sortera och rensa bland Alvas och Mollys kläder. Det var skönt att få lite ordning på Alvas garderob och lägga undan sånt som Molly kan ärva så småningom i kartonger. Också toppen!
Sen så har jag och Marcus under en tid sneglat efter en fin kökssoffa på Blocket att ha nere i köket. Så i lördags ringde vi på en som fanns i Åsbro och lånade sedan Rogers släp och åkte och hämtade den. Äntligen!
Den var jättefin och passade jättebra under fönstret. Men tyvärr så passade inte längre bordet och stolarna in. Så då var det bara att börja se sig om efter nytt bord och stolar därtill. Typiskt ;o)
Så idag åkte vi till IKEA för att spana efter nya köksmöbler. Och vilken tur vi hade då vi hittade ett bord som kostade halva priset (då det visade sig vara en utgående modell) samt stolar som passade soffan perfekt :o) Hurra!!! Och när vi ändå höll på att spontanshoppa lite så passade vi också på att spontant slänga med en ny kökslampa :o)
Sen hem och skruva, skruva, skruva...
Och nu så har vi ett helt NYTT och underbart FINT kök att vistas i. Toppelitoppen verkligen!
Marcus fick hjälp av en tålmodig Alva att skruva ihop bordet. Jag trivdes bra med att titta på ;o)
Molly fick åka kartongbil :o)
Köket före
Vårt gamla fina bord från 1904 fick följam ed Roger och Birgit hem till deras second handbutik "Hjärta till Hjärta".
Köket efter

Nu ska jag bara beställa en fin vaxduk till bordet och så ska vi sy ett fodral till sittmadrassen som vi ska ha på sofflocket och så även sy ett par kuddfodral. Sen så är vi klara :o)
Köket går i vitt och grön/beige. Sedan tidigare så har vi en röd klocka på väggen så vi tyckte det kunde vara lite wild´n crazy att även köra på en röd lampa över köksbordet. Fint tycker vi!
Kram Lovisa

2 kommentarer:

  1. Så fint det blev. Grattis och kram.
    R o B

    SvaraRadera
  2. Tjusigt! Känner igen stolarna, vi har dem oxå fast i vår matsal :-) Lovely med det stora varuhuset! Ha en fin vecka! Kram Lina

    SvaraRadera