torsdag 31 mars 2011

Brottsling!


Hej!


Jag kan inte fatta att det redan är torsdag. I morgon är det dags för veckans höjdpunkt igen...FREDAGSMYS! Jag tror vi längtar till det hela familjen. Hugo har redan beställt Tacos till middag och självklart blir det lite chips framåt kvällskvisten.


På lördag vankas det barnloppis på Adolfbergsfården. Den här gången har jag inget att sälja så istället tänkte jag åka dit för att fynda och ta en fika och umgås med trevligt folk. Det verkar som att jag får med mig hela familjen...för det vankas roliga saker för barnen så som hoppborg och annat kul.


Båda bilarna har gått igenom en ordentlig vårstädning och blänker så fint ute på uppfarten. Och i samband med att bilarna blivit tvättade så uppdagades ett brott som varit dolt under all smuts en längre tid. På Opelns passagerardörr upptäckte jag, inte bara EN utan TVÅ bokstäver inristade i lacken. Av bokstaven att döma var det inte svårt att gissa vem den skyldige var. Och barnet i fråga fick en ordentlig föreläsning av den ömme fadern (som dock inte hade hjärta att ryta i med full kraft av två skäl. För det första, att det var just detta barn som hade tatuerat bilen och för det andra, att bilen är av äldre modell och inte har så många mil kvar att ge).


I kväll har jag varit hemma hos fina Cecilia och tittat på tyger. Cecilia är en arbetskamrat till mig som är otroligt begåvad när det gäller att sy. Ikväll hade hon ett litet Homeparty där vi var ett gäng mammor som fick komma och klämma och känna på tyger och sedan beställa klädesplagg i önskad storlek. Jag beställde två klänningar till Alva och en body till bebisen. Sen, när vi vet könet på det lilla livet finns det en risk att det blir fler beställningar...för oj oj oj vad mycket fina tyger hon hade! Klicka här så kommer ni till Cecilias blogg.


Kan ni gissa vems bokstav detta är?


Kram Lovisa

onsdag 30 mars 2011

Tokfnatt!

Hej!


Jag vet inte vad det är som händer, men de två senaste inläggen har blivit helknasiga. När jag skriver så skriver jag självklart med mellanrum och radavstånd (precis som min svenskalärare har lärt mig) men när jag trycker på "publicera"-knappen så får programmet tokfnatt och trycker ihop allting till en enda röra. Jag ber så mycket om ursäkt för detta...för jag vet att det är tråkigt att läsa en text där allting bara flyter samman.


Därför testar jag att göra ett nytt inlägg nu och hoppas på det bästa. Kanske jag behöver fippla med någon inställning eller något...det återstår att se.


Så nu tänkte jag att mitt lilla spontana inlägg såhär på onsdag förmiddag ska handla om mina favorithjälpmedel i köket. Vissa saker kan man bara inte vara utan och jag har hittat tre sådana saker i mitt kök som flitigt används i bla matlagning. Dessa tre är;


1. Min "Aligator" som jag fick i present av min svägerska Åsa. Den hackar lök, tomat och gurka till små, små, små bitar som är perfekt att ha i maten eller tex som tacotillbehör. Superbra!!!


2. Min riskokare från Tupperware. Det är nog det bästa köpet jag har gjort genom tiderna. Förut tyckte jag att det var supertrist att koka ris för man var hela tiden tvungen att hålla koll på det på spisen så att det inte kokade över eller brände fast. Men den tiden är förbi. Nu slänger jag ihop ris, vatten och salt och sedan in i micron och sedan är det klart. Inget klibb, spill eller sönderbränt så långt ögat kan se. Världsklass!!!


3. Min äppelklyv. Köpt på IKEA om jag minns rätt. Så ofta som barnen vill ha äpple uppskuret i skivor, då är jag tacksam att jag har denna underbara uppfinning. Snabbt och enkelt så får dom åtta små klyftor var i en skål, istället för att man ska ta fram kniv o ch skärbräda och sedan pilla bort kärnhuset och se till att allt onödigt "bös" är borta innan barnen kan acceptera och stoppa in i munnen. Den här lilla skönheten fixar allt i en enda rörelse. Perfekt!!!


Trippel i toppenuppfinningar!

Sitter och smuttar på denna i skrivande stund...huvva så sött och sliskigt!


Jahapp, nu får vi se hur det här ser ut efter att jag har tryckt på "publicera". Håll tummarna att det lyckas :o)



Kram Lovisa

tisdag 29 mars 2011

Lite egentid!

Hej hallå! Nu sitter jag uppkrupen i soffan med en skål nypoppade varma popcorn och ser fram emot en liten stund på egen hand. Barnen sover och Marcus har åkt iväg för att spela scuash med en kompis. Efter att jag har bloggat klart ska jag kolla runt och uppdatera mig lite på mina favoritbloggar innan det är dags för sängen. Den där timmen som vi blev rövade på härom dan har satt sina spår. Jag är mer än lovligt seg och behöver alla timmars sömn jag kan få. Nu har jag äntligen gått ner i tid på jobbet och det känns väldigt skönt och välbehövligt. För att kunna få ut så mycket vila och återhämtning som möjligt så tar jag ut dagar på bebisen i magen. Det gör att jag kan åka hem och ta igen mig en stund på eftermiddagen innan jag hämtar barnen på dagis eller så passar jag på att vila på förmiddagen efter att jag har lämnat dom på sina respektive avdelningar. Jag känner mig redan mycket piggare och det gör stor skillnad när det gäller orken på kvällen. Jag somnar inte ståendes i köket när jag lagar mat eller när jag sitter och myser med barnen i soffan. Idag utnyttjade jag mina timmar på eftermiddagen till att gå till frissan. Det känns skönt att ha håret i ordning innan bebisleveransen. Man känner sig på en gång mycket piggare och fräschare. Det var helt fantastiskt att få sjunka ner i frisörstolen och bara bli ompysslad. Jag skulle lugnt kunna betala pengar för att få håret tvättat och masserat varje morgon. Jag var otäckt nära att snarka till under tiden som hon höll på att massera hårbotten...såååå skönt! Håret fick sig en smått ljusare nyans med kopparslingor mot min redan bruna kalufs, och så klippte hon bort de mest slitna topparna. Jag bad om att få behålla längden, för jag tänker att det kan vara smidigt att kunna fortsätta sätta upp håret i tofs den närmaste tiden. Även om det skulle var kul med en kort och tuff frisyr så får jag nog ge mig till tåls ett tag till. Jag tänkte jag skulle slå två flugor i en smäll och visa både håret och magen idag. Jag har varit en usel mamma som helt glömt bort att ta magbilder på bebisen. Jag var ju så duktig med Hugo och Alva och dom har till och med fått varsina böcker med bilder från "tiden i magen" samt deras första år. Misstänker att den här bebisen kommer att vara 27 år när jag äntligen får tummen ur att knåpa ihop en liknande bok...om jag ens har bilder så att det räcker. Aaaahhhh!!!
Det här kortet tyckte Marcus skulle passa bra som 8-månadersbild ;o)

Själv så fastnade jag för det här :o)


Hoppas ni får en fortsatt bra vecka.




Kram Lovisa

söndag 27 mars 2011

Helgens äventyr Hej på er! Har ni haft en bra helg? Den har gått fort...inte sant?! Svisch säger det och så är det söndagkväll och man måste börja packa ryggsäckar, förbereda utflyktsfika och lägga fram fotbollskläder samt få ordning på sina egna saker så att morgondagens morgonbestyr flyter på så smidigt som möjligt. Men vilken helg vi har haft! I fredags packade vi bilen och åkte hem till mormor och morfar i Katrineholm. Det kommer nog bli den sista trippen vi tar dit då mamma och pappa är mitt uppe i flyttartagen. Både mamma och pappa har fått jobb i Västerås/Surahammar och kommer att flytta till just Surahammar i april, så just nu är huset belamrat med flyttkartonger och börjar eka tomt. Men den här helgen kom min storasyster Linnéa och hennes två små tjejer ner från Lycksele för en veckas besök hos mormor och morfar. Vi passade självklart på att våldgästa dom för att få en dos av syster, svägerska och kusiner. Men tyvärr krockade den här helgen med en grej som jag och Marcus hade inbokat sedan länge, nämligen en kväll med David Batra (komikern) som kom till konserthuset i Örebro i går. Marcus fick två biljetter av mig i födelsedagspresent och då var inte Linnéas resa inbokad än. Men som tur var så har jag världens snällaste familj som ställde upp och tog hand om barnen medan jag och Marcus åkte hem till Örebro igen igår eftermiddag för att kunna gå på David Batras "stand up- show" på kvällen. Efter showen köpte vi med oss sushi hem och tittade på Avatar innan vi kröp isäng. I morse klev vi upp efter en mycket god natts sömn och åkte tillbaka till Katrineholm för att fortsätta träffa och umgås med syster, kusinerna, mormor och morfar. Vi har haft jättemysiga dagar tillsammans! Barnen har lekt hur bra som helst vilket har varit väldigt kul att se och vi vuxna har kunnat sitta ner och prata om det ena och det andra. Jättekul med tanke på att vi så sällan träffas. Tyvärr är hjärnan inte på topp och kroppen är trött så jag avslutar nog här innan jag börjar svamla. Bilderna får tala för sig själv och så får vi hoppas att jag orkar skriva mer imorgon.
Alva slocknade i bilen på väg till Katrineholm

Kusinerna käkar glass ute i vårsolen. Hugo, Nellie, Alva och Signe.

Älskade syster och mamma!

Lördagkväll! Marcus och jag på väg in för att lyssna till en hysteriskt rolig David Batra. 90 minuter av sammandragningar pga gapskratt :o) Bli inte förvånade om jag föder för tidigt..hihi!
Rolig skånsk indier!


Tillbaka i Katrineholm igen. Idag söndag ville barnen gå ut och blåsa såpbubblor....


Vi tog en promenad till lekparken och höll på att frysa ihjäl i kyla och blåst!


Älsklings Hugo!




Kram Lovisa

torsdag 24 mars 2011

Pyjamasparty

God förmiddag!

Imorse var det två förväntansfulla barn som vaknade. Det vankas pyjamasparty på dagis idag och barnen har tjatat om det i två veckors tid. Favoritpyjamaserna har tvättats rena och hann precis på fisens mosse bli torra tills det var dags att byta om från pyjamas till pyjamas.

Hugo har längtat efter att få ta på sig sin självlysande skelettpyjamas så han behövde jag inte tjata på men Alva blev plötsligt lite fundersam och skulle absolut inte ta på sig sitt Barbapapanattlinne. Det slutade med att vi ringde till bästisen Cornelia och frågade vad hon skulle ha på sig. Svaret blev nattlinne och då sken Alva upp som en sol och påklädnaden var plötsligt inget problem längre. Att Ida kunde avslöja att det skulle bjudas på popcorn på partyt underlättade bara ännu mer och Alva kunde inte komma iväg fort nog :o)

Jag får höra allt om dagens tillställning imorgon för ikväll ska jag på APT-möte med jobbet och beräknas inte vara hemma före 21:00 och då misstänker jag att barnen redan sover med tanke på att dom hållt igång hela dan och dessutom varit på pyjamasparty.

Alva tog med sig "Kaninis" och Hugo ville ha med sig sitt lasersvärd.
Kram Lovisa

onsdag 23 mars 2011

Vårshopping!

Hejsan!

Igår var Alva sig själv igen och skuttade gladeligen iväg till dagis. Det är skönt att hon trivs med sina fröknar och kompisar och verkar ha skoj när hon är på dagis. Hon spenderar ju hiskeligt många timmar där varje vecka så det hade varit tungt om hon inte hade tyckt om det.

Hugo hade blivit slagen och sparkad på och dragen i örat av en dagiskompis igår. Det hände liknande incidenter även förra veckan men han var extra ledsen och skärrad över händelsen som hände just igår. Han hade visst känt sig väldigt hotad och trängd, sa fröken. Han pratade inte så mycket om det när vi kom hem men sedan visade det sig under middagen då han inte ville äta något. När han sedan gick och lade sig klagade han på magont och huvudvärk. Vi hade pratade om händelsen strax innan läggdags när vi satt i soffan han och jag och det märktes att han tyckte det var jobbigt det som hade hänt. "Jag vill inte gå till dagis om *pip* är där", sa han.

Imorse när han vaknade mådde han bättre i magen men han var fortfarande lite skeptisk till att gå till dagis. "Jag hoppas ingen slår mig idag" sa han bekymrat. Lilla gubben!
Jag har iallafall pratat med en utav fröknarna idag och ska även prata med den andra som var den som avstyrde bråket och därför vet mer om händelsen. Men det är iallafall bra att dom vet hur Hugo känner inför att gå till dagis så att dom kan hålla ögonen på honom och dagiskompisen som det berör. Jag vet att dom också har pratat med kompisens föräldrar så förhoppningsvis löser det sig snart och vi slipper fler bråk.

Igår hade jag lite tid över på lunchen att gå och titta i affärer. H&M fick sig ett litet besök och slutligen även ett stort pengatillskott i kassan när jag hade lämnat butiken. Dom hade 50% på utvalda jackor så jag shoppade varsin vårjacka till mig själv, Hugo och Alva. Alva fick dessutom nya vårskor som hon förälskade sig i bums. Hade hon fått skulle hon ha sovit i dom :o) Det första hon gjorde imorse var att kliva i dom igen och hon såg så söt ut med skor och pyjamas.

Nu är det bara Hugo kvar som behöver få nya skor och lite nya byxor, sedan är vi beredda att möta våren.

Idag har jag varit hos barnmorskan för att kolla upp mig själv och bebisen. Själv så hade jag ganska lågt blodtryck (inte undra på att jag känner mig snurrig och svimfärdig ibland) men bebisen hade det iallafall bra därinne. Jag har börjat känna att det trycker på ganska så intensivt nertill och det berodde på (som jag anade) att bebisen nu lagt sig tillrätta med huvudet neråt.

Jag fick även lite papper att läsa på inför förlossningen och så fick jag en "önskelista" att skriva på hur jag vill ha det när vi kommer in på BB. Med Hugo och Alva tog jag bara lustgas och det fungerade bara bra....jag ÄÄÄÄÄLSKAR lustgas :o) Så det ska jag skriva att jag vill ha nu också. Men skulle det behövas så är jag inte den som är den när det kommer till att prova nya saker, så skulle en epidural eller TENS eller kvaddlar vara till hjälp...so be it!

Det känns konstigt att sätta sig ner och skriva ner sina önskemål redan...men å andra sidan så är det bara 6 veckor kvar. Allt kan hända!

Alvas nya vårskor. Rosa och glittriga, kan det bli bättre? 129:- på H&M

Min nya vårjacka. Jag älskar rött!!! 250:- på H&M. So what att jag inte kan knäppa den just nu...om 6 veckor kan jag förhoppningsvis göra det ;o)

Jag var bara tvungen att köpa den här söta skinnjackan till Alva :o) 150:- på H&M

Med sött rosa och prickigt foder.

Hugo tittar på Melodifestivalen på SVT play. Det gör han så fort han får en stund över. Han är verkligen en schlagernörd
:o)
Kram Lovisa

lördag 19 mars 2011

Jag ser det töar...

Hejsan!

Vilken skön lördag vi har haft idag. Alva har i och för sig fortsatt vara febrig (vi är inne på dag 5 nu) men trots det har vi varit lediga och haft det skönt. Marcus och Hugo åkte iväg en sväng på förmiddagen för att städa nere på Adolfbergsgården...under tiden stannade jag och Alva hemma och gjorde tjejsaker så som att tex leka hårfrisörska och gjorde varandra fina i håret.

Framåt lunch kom kom Micke och barnen hit för att käka. Sedan var det dags för honom, Marcus och barnen att åka till kyrkan för att bre mackor och förbereda inför konserten som är där i kväll. Gladys del Pilar gästar Korskyrkan och sjunger tillsammans med körer från hela Adolfsberg och eftersom att det var vår helg att städa och ordna fika så fick vi ta på oss att ordna med sånt inför kvällens konsert. Men som sagt, om igen så blev jag och Alva kvar hemma. Hon blev så ledsen när alla åkte iväg utan henne så jag lovade att vi skulle ta en promenad till lekparken för att hitta på något skoj.

Det är två dagar sedan hon andades friskluft och den sköna vårluften såg ut att göra henne gott...ända fram tills dess att det var dags att sätta sig i vagnen och bege sig hemåt igen. Upp som en sol och ner som en pannkaka kan man säga. Hon vart jättehängig på en pickosekund och när vi kom hem igen så hade hon feber och orkade inte annat än att ligga i soffan och hålla handen

----------------------------------------------PAUS-------------------------------------------

Nu har vi varit och hämtat Hugo i kyrkan. Marcus ringde och bad oss hämta upp honom för han började ledsna och tyckte att det var tråkigt att inte kunna springa runt och leka som dom brukar. Det var så mycket folk överallt och så hade dessutom Gladys tagit över lekrummet som sin privata loge så där gick det inte att ta sig in. Nu sitter vi i soffan med lite lördagsgodis och tittar på Ratatouille på 5:an.

Imorgon blir vi ännu mer lediga och det ser vi verkligen fram emot. Hoppas bara på en lugn och bra natt följt av en lååång sovmorgon :o)

Såhär såg det ut i torsdags...vårstassen på :o)

Såhär såg det ut idag...vinterskruden på igen :o(

Gung gung gung...

Flickorna Kindevåg

"Kom och köööööp!!!!"

Lite ork över till att klättra och busa.
Men sen.....

...kraschade hon i soffan och skulle fingerfläta.



Testar att lägga in en videosnutt från Iphonen.
Kram Lovisa

fredag 18 mars 2011

Packa pappas kappsäck

Hej hallå!

Äntligen fredag :o) Trots att jag har varit hemma med barnen sedan i tisdags och varit ledig (ledig i den bemärkelsen att vi inte haft några tider att passa...sen så är man ju inte direkt ledig när man tar hand om sjuka barn) så är det skönt att det är helg och att vi blir lediga på riktigt. Vi har ganska mycket inplanerat i helgen men får se hur det blir med det då Alva har varit uppe och naggat på 39 grader idag.

Inatt har hon inte sovit så vidare bra. Hon har legat och gnytt och yrat så det har inte blivit många timmar sammanhängande sömn för någon av oss. Vi får hoppas att den här natten blir bättre och att febern avtar.

Vad har vi att säga om vädret idag då? Min spontana känsla när jag vaknade imorse och drog upp rullgardinen var att krypa ner i sängen igen och dra täcket över huvudet och hoppas på att våren skulle vara tillbaka när jag vaknade upp igen. Men tyvärr funkade det inte riktigt så....ända fram till lunch vräkte snön ner och solen lyste med sin frånvaro. Som tur var så blev det plusgrader framåt eftermiddagen och jag hoppas att det håller i sig resten av helgen så att det som föll idag har töat bort till veckan.

Hugo valde att stanna hemma när han såg vädret imorse (och så tror jag att tv-spelet lockade en smula) och jag kände inte för att argumentar emot. Jag var inte direkt sugen på att skotta oss fram till bilen och skrapa rutor osv. Så Hugo fick stanna hemma och vi har haft en riktigt skön dag.

Jag letade fram en resväska idag för att börja packa inför BB-vistelsen. Det var Marcus som påminde mig om det igår, jag hade själv helt glömt bort det. Allt går i ett och jag har inte hunnit tänka på allt praktiskt runt själva barnafödandet. Men idag tog jag mig i kragen och började leta rätt på alla små bebiskläder och annat som kan behövas dom första dagarna på BB och hemma.

Nu kommer snart Marcus och Hugo hem. Dom har varit i kyrkan och städat (det är vår vecka) och har ätit pizza med vårt städgäng. Jag och Alva blev hemma av förklarliga skäl så vi ska få vår pizza hämtad och levererad ända upp till tv-soffan. Sen blir det fredagsmys (som jag och Alva redan har tjuvstartat med) innan det är dags för sängen. Misstänker att det blir en tidig kväll för oss allihopa.

"Hej mitt vinterland"...det här möttes vi av imorse :o(

Alva var feberhängig och somnade medan hon låg och nynnade för sig själv i soffan.

Har bara hunnit köpa två par plagg till bebisen...dels det här setet från KappAhl... Organic cotton självklart!


Det här är det andra setet som jag hittade på H&M, även det Organic cotton och så neutralt som möjligt med tanke på att vi inte vet vad som gömmer sig därinne.


Men liiiite önskar jag att det är en fänta då jag fick den här gamla godingen från min svägerska Mia. Tror det kan vara så att både hon och Åsa haft denna på sig som små. Tänk vad sött att få sätta den på en liten tös :o)

...eller varför inte den här!?


Alva har smygstartat med fredagsmyset...här tittar hon på "Pomos Piano" och ser smått skeptisk ut :o) Jag skrattade när jag så henne för jag kom att tänka på Idas kommentar ang gubben Pomo som är med i programmet. Hon tycker att han ser ut som en läskig pedofilgubbe...och med tanke på Alvas min så misstänker jag att hon är böjd att hålla med ;o)
Trevlig helg på er!!!
Kram Lovisa

torsdag 17 mars 2011

Love Film

Hej och god kväll!

Ännu en dag snart till ända. Alva är fortfarande hängig...fast inte konstant. Det är lite lustigt hur det kommer och går. Ena stunden är hon het som en kamin och orkar inte annat än att sitta eller ligga i soffan. I nästa sekund är hon i gasen och fnittrar och busar som om ingenting har hänt. Men idag har hon dessutom fått diarré och har klagat på ont i magen så vi får helt enkelt se hur länge det här håller i sig.

Hugo fick iallafall gå till dagis idag. Torsdagar är Gympadag och då går avdelningen ner till skolans gympasal och hittar på roliga aktiviteter och det ville han absolut inte missa. Igår fick han nämligen vara hemma med oss tjejer och bara slappa och det gick relativt bra. Men en febrig lillasyster och en retsam storebror är ingen bra kombination så det passade bra att dom var ifrån varandra en stund idag. Men klockan ett klädde jag och Alva på oss och gick upp till dagis för att hämta hem Hugo. Det var riktigt skönt ute...lite kallt kanske men ändå solsken och takdropp, med andra ord...VÅR i luften!! Hugo åkte sparkcykel hem och Alva fick sitta i vagnen så det var en svettig kille och stelfrusen tjej som kom hem efter den dryga halvtimmespromenaden.

När vi kom hem hittade vi ett efterlängtat brev i postlådan. Nämligen månadens film! Vi är medlemmar i något som heter Love Film och för 59:-/månaden får vi låna två filmer som vi själva har valt ut från en gedigen lista med både nya och gamla titlar. Två filmer är precis vad vi mäktar med, men vill man kan man välja att låna tre eller fyra stycken men då kostar det självklart lite mer.

Idag fick vi filmerna "Avatar" och "2012". Den sistnämnda filmen känns lite olustig att se med tanke på allt som händer i Japan och världen just nu. "2012" handlar nämligen om hur Mayaindianerna för länge sedan förutspådde att världen kommer att gå under just år 2012 pga naturkatastrofer så som jordbävningar och översvämningar. Får se om vi orkar se den över huvudtaget. Men Avatar ska bli kul att se...har hört mycket om den...både positivt och negativt.

Alva gillar att leka med mobilkameran. Här fångade hon sig själv i morse med tandborsten i mun :o)

Alva redo för en promenad i vagn upp till Hugos dagis.

Premiärtur på sparkcykeln. Lite trögt var det pga allt grus som ligger på vägarna.

Ska bli mysigt med två filmkvällar tillsammans med min käre make den här månaden!
Kram Lovisa

tisdag 15 mars 2011

Alva

Hej å hå!

Vad fint det vore om jag kunde andas normalt igen. Det är verkligen något jag saknar...för är jag inte andfådd och snudd på blå i ansiktet efter en promenadtur så har jag andnöd av att bara sitta stilla för att bebisen pressas upp mot lungorna. Ibland låter jag till och med som min mormor Judith gjorde, med pipljud i bröstet när jag andas ;o) Men jag håller mig dock frisk och kry från andra krämpor och det känns så skönt. Men jag har ändå planer på att gå ner i tid för att orka med jobbet och familjen. Förhoppningsvis kan jag börja gå kortare dagar med start nästa vecka. Det kommer att bli skönt!

Redan i morgon kommer jag att vara hemma och kan förhoppningsvis ta det lugnt. Alva är nämligen febriig och hängig och blev hemskickad från dagis idag. Vi har under en tid varit lite oroliga för henne för hon har ingen direkt aptit trots att hon hela tiden är hungrig, är trött och gnällig och springer på toaletten tusentals gånger om dagen. Tankarna har cirkulerat kring alla möjliga orsaker till symptomen...bla urinvägsinfektion och diabetes.

När jag googlade på diabetes så tyckte jag att vissa grejer stämde in på Alva medans andra inte gjorde det alls. Men som sagt...det kan ju vara individuellt. Så efter att ha lämnat en ledsen Alva på dagis idag så ringde jag först till min mamma för att rådfråga henne och sedan ringde jag vårdcentralen för att få en tid för undersökning. Som tur var så tog dom min oro på allvar och vi fick en tid kl 15:30 i eftermiddags. Men redan vid lunchtid ringde dagis och sa att Alva hade feber så jag åkte och hämtade henne och hann hem en stund innan vi åkte till vårdcentralen. Vi somnade i soffan båda två och hann sova en stund innan det var dags att åka iväg...skönt!

på vårdcentralen var det låkarundersökning och provtagning på agendan. Alva var superduktig och lät doktorn klämma, känna, lyssna och lysa för att se om hon kunde hitta något avvikande. Men förrutom en rodnande hals och några svullna halsmandlar och körtlar hittade hon inget oroväckande. Men vi blev skickade till LAB för blodprov och urinprov för att vara på den säkra sidan. Även där var Alva jätteduktig och gjorde allt som sköterskan bad henne göra. Efter ett stick i fingret och tempkoll i örat var det dags för ett urinprov och för väl utfört uppdrag fick hon välja ett Bamseklistermärke som genast klistrades fast på klänningen, väl synligt.

Efter en stunds väntan på provsvaren fick vi äntligen komma in och träffa läkaren igen. Jag måste erkänna att jag var lite nervös över domen med tanke på hur annorlunda Alva har varit och mått den senaste tiden men som tur var så fick vi ett positivt besked. Inga tecken på socker i urinet eller andra förhöjda värden. Alltså, en frisk liten tjej förutom den förkylning som hon troligtvis håller på att utveckla. Pjuh!

En hängig och samtidigt lite fundersam tjej i väntrummet.

Men nöjd och glad när allt var klart! Här visar hon stolt upp Bamsemärket, läppsylen hon fick köpa på Apoteket för att hon hade varit så duktig...och det lilla omplåstrade fingret där blodet hade sipprat fram.


Kram Lovisa

måndag 14 mars 2011

Nu har jag gjort det igen

Hej på er!

Nu gör jag det igen...nu sitter jag och tittar på "En unge i minuten" trots att jag inte borde. Men jag dras till sådana här program med skräckblandad förtjusning. Det är en så fantastisk upplevelse att föda ett barn samtidigt som det är det läskigaste man kan göra.

När Hugo föddes hade jag ju ingen som helst aning om hur intensiv smärtan skulle bli och intalade mig hela tiden "att det blir säkert ännu värre". Med Alva hade jag redan upplevt smärtan en gång och hade något att jämföra med och visste när smärtan skulle bli som värst och var nervös inför det skedet.

Den här gången ser jag absolut inte fram emot förlossningen...jag har lyckats skrämma upp mig själv rejält och föreställer mig det värsta tänkbara hela tiden. Jag känner mig dessutom så trött och absolut inte så redo och utvilad inför vad som komma skall som jag hade önskat. Just därför är inte sådana här förlossningsprogram på tv det ultimata "peptalket" men ändå sitter jag som fastklistrad och kan inte slita bort blicken.

Men som tur är så vet jag att när det väl är dags så är kroppen fullt fokuserad och beredd på att göra allt som krävs för att få ut bebisen trots att det känns som att det är totalt omöjligt.

Idag har jag dessutom fått veta den glada nyheten att en kollega till mig fått sitt första barn. Klockan 8:30 imorse kom det en liten mini Scherman till världen. 5 veckor för tidigt (om jag minns rätt). Det gör att jag känner mig lite gladare och börjar se fram emot att få ta emot vår lill* skrutt som bökar runt inne i magen. Undrar just när den tycker att det är dags att titta ut?

Tänkte passa på att visa lite bilder från helgen. Vi koncentrerade oss på att försöka röja undan i vår garderob/förråd för att kunna stuva undan lite kläder och annat bråte. Det tog knäcken på mig (kroppen sa ifrån) men det blev klart tillslut och nu njuter vi av det färdiga resultatet. Ska visa lite mer bilder på själva sovrummet och tv-rummet som automatiskt fick sig ett ansiktslyft i samma veva...men det tar vi en annan kväll. Ni får nöja er med garderoben nu...

Före


Här har vi börjat blåsa ur rummet...
Efter
Spillmaterialet från barnens heltäckningsmatta räckte precis till att använda på golvet i garderoben.
Före

Linneförrådet har förfallit helt under tiden som vi har renoverat och garderoben har mer fungerat som ett förråd.
Efter

Ordning och reda!

Före


Huvva!!!


Efter


Sånt här får mig verkligen att bli på bra humör!


Å så en bild på Hugo som hittade sin boxningspåse mitt i all röra.

Den hängde vi upp i hans dörröppning och sedan vara det bara att börja fajtas.



Kram Lovisa

lördag 12 mars 2011

Melodifestivalfinal

Hej!

Nu sitter vi bänkade framför Tvn igen. Nu är det dags för finalen i Melodifestivalen...vem hejar ni på? Vi hejar på Eric Saade, Danny och The Moniker :o)

Har ni sett att det sänds på teckenspråk på SVT Play? Ojojoj vad duktiga dom är...jag sitter och sneglar med ett öga på datorn och ett på Tvn och får lite gåshud faktiskt.

Som sig bör så är bordet dukat med diverse godsaker. Ingen av oss har någon direkt karraktär när det kommer till sötsaker och det visar sig tyvärr alltför tydligt...








Kram Lovisa