måndag 4 juli 2011

Tålamodsprövande

Hallå!

Fortfarande inga bilder. Jag har inte kunnat luska ut hur man gör. Får uppdatera med foton när jag får tid att sätta mig ner med datorn istället.

Idag har vädersajterna utlovat sol och ca 19 grader varmt, men verkligheten har varit annorlunda. Istället har det regnat, varit mulet och ca 16-17 grader i luften. Så idag har det inte varit strandväder direkt. Istället har vi varit en vända i några affärer och även tagit en smarrig fika på ett supermysigt och charmigt café i Byxelkrok.

Det är så fascinerande hur våra barn fungerar. Nästan jämnt när vi ska hitta på nått utöver det vanliga som vi tänker kan vara kul för barnen, tex åka iväg på utflykt, ta en fika på ett café, eller som alldeles nyss när Marcus föreslog att dom skulle gå ner till stranden (som dom har tjatat om sedan igår) så blir det bara en massa tjafs. Just nu var det skilda åsikter om hur barnen skulle gå klädda dit ner. Jag oc Marcus tyckte att dom skulle ha kläder på sig över baddräkten och badbyxorna medan barnen själva tyckte att det räckte att gå ner i bara badkläderna. Eftersom att vi känner våra barn väldigt väl vid det här laget (och dom fryser väldigt lätt) så röstade vi ner det förslaget och då var cirkusen igång. Tio, 15 minuter senare gav dom med sig och Marcus kunde äntligen ta med sig dom ner till stranden. Men då har själva den "mysiga stunden" gått förlorad och alla inblandade är sura eller ledsna. Även själva strandbesöket kortades ju ner med lika många minuter som det tog att tjafsa och det kommer troligtvis vara ytterligare en anledning till att tjura ihop när det är dags att gå upp från stranden...just pga att dom inte tycker att dom fick vara där så länge som dom ville. Suck! Att vara småbarnsförälder är sannerligen en prövning när det gäller tålamod :o)

Kram Lovisa

3 kommentarer:

  1. Ja du!
    Så är det att vara förälder... nog hela livet men med olika gräl... Men hoppas att de hade roligt i badet i alla fall. Ha en underbar semester och goa kramar till er alla. Karina K

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Ja inte är det lätt att vara småbarnsförälder och sen kommer en tonårsperiod och den är inte enklare. Fast sedan kommer en mormor/farmors tid och den är ljuvlig!
    Ha nu en riktigt skön semester och hoppas att solen visar sig i morgon!

    SvaraRadera