måndag 25 juli 2011

Öland del 2 och Kolmården

Go' kväller!

Hej på er, nu är det så dags för ett riktigt datainlägg med lite fler bilder från semestern. Tänkte visa lite fler kort från Öland men också från Kolmården som vi var till nu senast. Men först vill jag bara skriva några rader ang det som hände i Norge i fredags. Hur otäckt är det inte? Man kan verkligen inte ta in allt som står i tidningarna och basuneras ut på nyheterna, allt känns så overkligt. Stackars människor som på ett eller annat sätt är drabbade. Det går verkligen inte att ens försöka förstå sig på det fruktansvärda som har drabbat dom. Mina tankar och böner går till alla dessa människor och jag hoppas att dom en dag finner en frid att kunna fortsätta leva ett någorlunda normalt liv trots den stora, sorg, ilska och saknad som dom alltid kommer att bära inom sig.

Det känns oerhört trivialt att börja babbla på om semester och semesterbilder nu när andra människors liv har slagits i spillror. Men på ett sätt så är det skönt för då kommer jag på andra tankar för en stund och så känner jag att jag behöver beta av lite bilder för att så småningom lägga in nya...det händer grejer här på löpande band så att vi knappt hänger med.

Vi åkte ju till Kolmården med min familj i onsdags i förra veckan. Det blev två fantastiska dagar tillsammans med familjen. Vi promenerade runt på området i godan ro och tittade på djur och fikade och åt gott. På torsdag eftermiddag när vi skulle åka hemåt så följde Linnéa, Niclas, Nellie och Signe med oss hem för att stanna här i några dagar. Vi har haft några jättesköna dagar tillsammans och barnen har lekt så bra att vi vuxna har haft gott om tid att sitta ner och prata och ta igen lite förlorad tid. När dom åkte hem tidigare idag blev det extremt tomt och tyst här hemma, men som tur är så ses vi till Jul igen.

Jahapp...då tycker jag att vi kör på och visar lite bilder nu då. Vi börjar med Öland...

En utav dagarna åkte vi in till Borgholm och besökte bla Borgholms slottsruin. Vi hade tur som kom dit precis i samma veva som en barnvänlig gudning runt slottet skull börja så vi hakade på runt och lyssnade till spännande berättelser om kungar, krig och kanoner.


För en tia kunde man få baka sitt eget bröd. Här bjuder Alva Hugo på sitt hembakta bröd som hon har knådat och kryddat efter eget smak och tycke.

Mys-Alva i vårt förtält. I slutet på veckan så åkte vi in till samhället och käkade mat på en restaurang. Efteråt så samlades allihopa i vårt förtält där vi myste vidare med chips och godis. Papporna och barnen spelade en kvällsmatch i fotboll samtidigt som vi mammor satt kvar i förtältet och pratade. Supermysigt!!

Sista dan på stranden! Det slank ner en och annan glass i värmen. Åh, vad jag längtar tillbaka när jag ser den här bilden. Tyvärr har det inte bjudits på så många stranddagar här hemma sedan vi kom tillbaka från Öland :o(

När vi kom hem till Mosås igen så möttes vi inte bara utav en vildvuxen gräsmatta utan också av stora, solmogna och röda smultron och jorgubbar.
En dag fick vi fint besök av mina gamla klasskamrater från toolklinjen, Jenny och Elisabeth med sina familjer. Vi hade en mysig heldag tillsammans då vi käkade mat och fikade och pratade gamla minnen samtidigt som vi uppdaterade varandra om vad vi har för oss idag. Här är hela klanen på väg ut på promenad till lekparken.

Å så var det dags för lite Kolmårdenbilder. Här har ni nästan hela familjen Lindberg/Wäneskog/Jonsson/Kindevåg
Jag misstänker att ni redan vet hur kameler, noshörningar och apor ser ut så därför väljer jag at inte lägga ut en massa bilder på djur. Istället får ni en handfull blandad kompott av andra bilder.

Jajajaja....en bild på en liten björnunge får det ändå bli. Jag kan inte låta bli...den är ju såååå söt!

Ebba, Alva och Hugo åkte The-kopparna på Bamses Värld mer än en gång.

Nöjda och glada barn.

Även Molly hängde med och var nöjd med det. Hon åt och sov mestadels av tiden och missade många av djuren och den hysteriska folkmassan som vi stundtals fick fajtas med.
Vi testade självklart den nybyggda linbanan över Safariparken. En häftig upplevelse!

Avslutar med en bild på Hugos favoritdjur, lejonen! Mäktiga djur :o)


Kram Lovisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar