fredag 6 augusti 2010

Fredagsmys på neandertalvis!

Det vankas fredagsmys här hemma och till en början så gick allt städat till. Barnen satt snällt och tindrade i soffan. Popcorn och dricka ställdes fram och barnen turades om att äta ur skålen. Men sakta, sakta började det spåra ur och nu slickar dom popcornsmulor (som dom själva har krossat med sina bara händer) från bordet och kastar kärnor och sliter varandra i håret. Jag kanske borde avbryta och styra upp det hela...?

...Så, då var det gjort. Damsugat och klart! Barnen hade kul en stund och jag fick dammsugat och rent i Tv-rummet. Flottigt hår och popcorn i öronen kan väl barn leva med i några dagar utan att ta skada av va? Flottet ger en speciell lyster åt håret och hörseln kan ju inte påverkas nämnvärt...dom hade redan kottar i öronen sedan innan och lyssnar ju ändå aldrig på vad man säger ;o)

Idag åkte jag och barnen till Nora för att lämna tillbaka Seth till sina föräldrar. Dom åkte från Avesta och mötte upp oss i Nora för att göra en utflykt utav det hela. Vi gick ner mot hamnen (en liten strandpromenad med några båtplatser) och hittade där en mysig liten uteservering där dom serverade pannkakor, sylt och glass till barnen och smarriga lunchmackor till oss vuxna. När man är i Nora måste man självkart passa på att äta deras otroligt goda Noraglass så vi gick upp till torget och köpte varsin till efterrätt.

När vi hade vinkat av Mia, Stefan och Seth åkte vi hemåt Örebro igen. Vi hade en fikadate inplanerad med Alvas "Kela" och hennes familj. Alltid lika mysigt! Vi hade så trevligt att vi helt enkelt glömde bort tiden och plötsligt var det dags för kvällsmat. Marcus åkte hem lite tidigare för att försöka hinna slutföra panelprojektet...och han är på god väg men det ser ut som att han behöver fortsätta en stund imorgon också.

En Noraand med generande fjäderväxt. (Klicka på bilden för att kunna läsa pratbubblan)

Barnen satt stilla i två sekunder och tittade på änderna som simmade runt i vattnet så jag hann ta ett kort på dom alla tre tillsammans.

En svensk!

Alva försöker ge sin mamma en hjärtinfarkt...

Lunchsällskapet!

Alva fick en present av sin fina Cornelia...matchande diadem som bästisen!

Senorita Alva och Prinsessan Cornelia!

Minns ni solrosen Alva tog med sig hem från dagis och som jag var rädd att jag skulle ha ihjäl? Taaadaaaa!!! (fotad ur grodperspektiv för att framhäva den lite extra...man får ju inte vara dum ;o) )

Marcus kämpar vidare...
Kram Lovisa

2 kommentarer:

  1. Du har en duktig make du!
    Fina bilder idag med!!!!!

    SvaraRadera
  2. Hej hej! Hoppas allt är bra! Måste bara skriva någon rad och ge er beröm för solrosen:) Bra jobbat! Vi ses snart! Ha det bra! Hälsningar Siri (från dagis)

    SvaraRadera