söndag 13 februari 2011

Födelsedag!

Hej!

Klockan är inte ens tio men i varje rum så snarkas det sött. Vi har precis kommit hem från en helg i Avesta. Direkt efter jobbet igår så packade vi bilen och åkte upp till Mia, Stefan och Seth. Vi togs emot med kramar och fika och senare på kvällen blev det lördagsmys med Melodifestivalen, smörgåstårta, chips, godis och paket.

Barnen var så uppspelta över att få träffas så dom hade inte ro att sitta stilla och titta på Melodifestivalen. Men vi vuxna försökte lyssna så gott det gick samtidigt som vi satt och pratade om det ena och det andra som har hänt sedan sist.

Det firades födelsedagar också som sagt. Stefan fyllde i fredags och fick ett litet ekonomiskt bidrag till en Ipad. Jag fick Twilight-böckerna av Mia och Stefan och Marcus fick presentkort på Team Sportia. Av Marcus och barnen fick jag en efterlängtad vattenkokare, en fin Themugg och ett presentkort som gäller i alla butiker på Marieberg Galleria. Underbart! Marcus som fyller år imorgon kommer att få sina presenter när han kommer hem från jobbet...så han får ge sig till tåls i några timmar till.

Vi firade oss alla tre redan igår kväll eftersom att Marcus skulle upp relativt tidigt imorse för att ge sig av till Engelbrektsloppet i Norberg som ligger ca 1,5 mil utanför Avesta. Vi hann se honom ladda upp med en rejäl grötfrukost, önska honom lycka till och sedan vinka av honom innan vi drog igång dagen.

Vi följde med till "Stefans kyrka och Seths skola" som Alva sa (Seths söndagsskola menade hon egentligen) på förmiddagen och sedan har resten av dagen gått åt till att fika, prata, äta och se på när barnen har lekt. Marcus kom tillbaka strax innan klockan fyra, alldeles blåfrusen och trött. Han hade klarat dom 6 milen på fem timmar precis. Det hade varit en bökig bana, ganska kuperad och svårkörd på sina ställen. Men han kom på 130:e plats av dryga 700 motionärer. Jag är riktigt stolt över honom som orkade nöta på där i spåret!

Nu sover han som ett barn vilket även dom riktiga barnen gör. Det blev en sen kväll igår och en intensiv dag idag med kusinen så dom var riktigt trötta när vi kom hem. Som tur var så höll dom sig vakna hela vägen hem i bilen så vi fick isäng dom relativt fort och smärtfritt ikväll. Alva är förkyld och somnade med några duschar av nässpray i näsan och Hugo fick ett infekterat öga tvättat med steriliserat vatten (ögonfluss) innan han törnade in. Så vi får se hur morgondagen blir. Jag och barnen är lediga och tanken är att mormor och morfar ska komma förbi och fira med lite gofika imorgon. Hoppas barnen orkar med det.

Här kommer iallafall en liten bildkavalkad från helgen...

Lördagsmys nere i Mia och Stefans gillestuga. Barnen hade laddat upp med paket och klämde i och sjöng "Ja må dom leva..."

Tänk vad kul det är att vara kusiner och få busa och ha kul ihop!

Vår lilla Einstein!

Imorse när alla tre barnen var vakna så kröp dom upp i Mia och Stefans säng och tittade på Bolibompa.

Marcus är redo att ge sig ut i spåret...

"Hej då pappa och lycka till!" Alva ger pappa en lyckopuss. Hugo hoppades på att få hem en vinnare!

Gandalf "den knasige" gillar tulpaner! "Slurp"

Marcus "Blåbäret" Kindevåg

Alva och Seth diskuterar spel på Marcus Iphone

Å så till sist en magbild. Idag på min födelsedag....v28+0
Kram Lovisa

1 kommentar:

  1. Grattis Lovisa på din födelsedag.
    Grattis Marcus på din födelsedag
    Kram mormor och morfar i Mobyt

    SvaraRadera