onsdag 29 december 2010

Bio och mys

Hej på er!

Ännu en skön dag på jullovet. Grejen är bara den att det börjar bli lite farligt det här, för barnen sover länge på mornarna och vi börjar bli lite för bekväma och vänder på dygnet lite på tok för fort. Om bara några dagar är det tänkt att vi ska återgå till det normala (dvs hyperaktiva) vardagslunket igen och då kan vi inte hålla på att sova bort hela mornarna och äta när vi vill och gå och sova när vi känner för det. Då behöver vi struktur och rutiner igen. Tyvärr är det lättare att ändra åt det ena hållet än åt det andra. Så vi får se hur det här slutar...

Idag har det som sagt varit en toppen skön dag. Vi tog det lugnt på förmiddagen. marcus fortsatte att tapetsera och jag förberedda för middagen ikväll som vi hade bjudit in fam Romell till. Jag skulle förbereda potatis och tårta så att det bara var att fixa iordning när vi väl kom hem. För klockan ett hade vi en date nere på stan och Filmstaden. Jag hade bokat biljetter åt oss alla till filmen "Sammys äventyr", en barnfilm som handlade om en liten sköldpadda som gav sig ut på äventyr i samma veva som han kläcktes ur sitt skal. Han råkade ut för det ena och det andra under sina första levnadsår och jag tror att båda barn och vuxna satt på helspänn vissa stunder i filmen. En mysig familjefilm att se så här på jullovet.

Efter bion åkte vi hit hem som sagt och vi bjöd på mat och efterrätt. Hanna fyllde sju år i mitten på december så vi passade på att gratta henne med lite tårta och paket framåt kvällen. Barnen lekte (eller nja...spelade mest Wii-spel och tittade på tv) och vi vuxna satt och mös i soffan. Härligt!

Nu är det dags att ta hand om disken...men först ska jag och maken ha lite roligt på tu man hand...vi ska tapetsera färdigt det sista rummet och om vi kan så ska vi försöka få en utav mattorna på plats. Vaddå??? Vad tänkte du???


I förrgår gjorde vi ljuslyktor som passande nog hade frysit klart till idag när vi skulle få besök. Dom lös välkomnande på trappen.
Hannas 7-års tårta!

Den gick åt ;o) Mmmmums!



Kram Lovisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar