lördag 6 februari 2010

I´m loving it

Det kanske låter tjatigt men idag har vi haft ännu en såndär skön och ledig lördag. Många kanske tycker att det är konstigt att jag ens uppmärksammar det här på min blogg, men för oss är det nämligen så att lediga helger sällan existerar. Alltid har vi något inbokat..är det inte något i kyrkan så har vi alltid någon resa inplanerad. Visst är det så att det är skönt, och att vi är lediga även om vi reser runt och hälsar på familj, släkt och vänner men då innebär det ju alltid att man ska packa, fixa, planera och resa. Det kan vara trevligt i sig, men att bara få vara ledig, vakna upp i sin egen säng, ligga och mysa, äta frukost sent och länge och bara ta dagen som den kommer...det händer inte så ofta. Så därför njuter jag verkligen till fullo nu när det har hänt flera helger efter varann att vi har fått vakna upp i våra egna sängar och fått mysa med barnen i godan ro utan en massa "måsten" inbokade. Det har varit så skönt!!!

Idag hade dock Marcus en grej i kyrkan som han behövde vara med på så han åkte hemifrån tidigt i morse. Hugo var vaken och satt nere och tittade på morgontv medans jag och Alva fortsatte att slumra vidare. 8:30 tyckte Alva att det var dags att vakna till liv och då gick vi ner för att ordna lite frukost. Marcus kom hem och visade sig en snabbis innan han gav sig ut på en löparrunda. Under tiden fixade jag lunch som vi kunde äta när han kom hem och efter den blev det lek och bus inne vardagsrummet där det var varmt och gott framför brasan.

Sedan bylsade vi på oss overallerna och gick bort till skolan för att Hugo skulle få prova att åka skridskor. Vilken kämpe han var. Han druttade på rumpan flertalet gånger men klagade inte och gnällde inte utan reste sig bara upp och forsatte sitt tragglande. Han var jätte duktig och efter en stund så hajade han hur skridskoskären skulle se ut. Alva var i början nöjd med att sitta i sin pulka och titta på samtidigt som hon sög på en istapp vi hade plockat ner från ett tak. Men sen ville hon också ut på isen (dock utan skriller på fötterna). Vi gjorde piruetter och graciösa snurrar tills jag tröttnade i armarna och då åkte vi lite pulka i snövallen på sidan om istället. Det blev en skön dag ute i det härliga vädret.

I eftermiddags åkte vi hem till Romells på lite mat och så passade jag, och herr Romell samt herr Hovlund på att planera lite inför församlingens stundande årsmöte. Barnen lekte och hade kul som vanligt och starx efter åtta var det dags att bryta upp för att åka hem och titta på Melodifestivalen. Vi frågade om Hugo var sugen på att sitta uppe med oss och titta på tävlingen och det var han självklart. Alva somnade som en stock och missade skålarna med chips, dip och godis. Men Hugo var nöjd och bubblade av frågor under hela tävlingen. De roligaste kommentarerna var nog när han sa "Mamma...jag hejar på den som vinner" och till bidraget där en kille stog och sjöng själv vid en mick och en kille spelade piano men det övriga bandet stog stilla i mörkret bakom dom..."Mamma, den där killen glömde bort sina kompisar".


Såhär dags var klockan närmre två på efm och Alva sprang fortfarande omkring i nattlinne...precis som det ska vara en ledig lördag!
Alva med sin istapp som hon tyckte smakade så gott.

Marcus hjälper Hugo med skrillerna.

I början var det lite vingligt...men pappa stöttade på bra.

Till sist gick det lite bättre...

...så då gav han sig på att dra syrran efter sig i pulkan.





Övning ger färdighet!

Kram Lovisa

4 kommentarer:

  1. Ha ha... mamma prutta!
    Kul brutta det där!
    Vad duktigt av Hugo att kämpa på med skridskoåkningen, han kommer bli värsta proffset! Och han har rätt, det var en konstig kille som har släpat hela sitt band till Ö-vik för att... INTE spela!! Skumt!
    Kram på er!
    Linda

    SvaraRadera
  2. Skönt med en dag utan en massa krav.
    Vilken duktig grabb ni har. Han ger inte upp i första taget. En söt liten pruttmaja också.
    Kram från blå huset.

    SvaraRadera
  3. Hej Lovisa!! Såå himla roligt att läsa dim mysiga blogg!! Följa eran vardag och fest och se vad Kelas bästa kompis har för sig:)! Såg inte riktigt att man kunde kommentera inläggen här men nu vet jag!! Måste bara få säga att inläggen du gjort tidigare om Cornelia och Alva bla de efter lucia är såå gulliga och fina..faktiskt så det rann en liten lycko tår..(är ju gravid..om man får skylla på det;)..) Nä, men det var verkligen fint skrivet! Hoppas allt är bra med er! jag börjar sakta bli bättre. Ska se till att bjuda hem er snart! Kramar Ida

    SvaraRadera
  4. Härligt med lediga helger och självklart ska man gå i pyjamas halva dan :0)Eftersom jag pluggar en del på distans händer det ofta att jag sitter i pyjamas och kollar på föreläsningar fram till sena eftermiddagen, det är super och så där emellan blir det lite kaffe...kaffe igen,en kaka är oxå gott :o) Ha en fin dag! Kram Lina

    SvaraRadera