fredag 1 januari 2010

Gott Nytt År!
"Varför?"


Ett nytt år är här och Hugo fortsätter att tjata hål i huvudet på oss med sitt evigt malande "varför?" åt allt man säger och gör. I morgon tror jag att jag ska bära med mig papper och penna hela dan och rita streck för varje "varför?" han säger...det kommer med all sannolikhet bli en hel del streck.

Mia och Seth kom hit i onsdages eftermiddag. Vi käkade mat och hade lite mys innan det var dags att söva alla barnen. Grabbarna ville så gärna sova tillsammans vilket dom självklart fick göra och vilken mysig syn det var att se dom ligga där på madrasserna på golvet, fnittrandes som små tjejer. Bilder på det kan ni se här på Mias blogg.

Igår firade vi nyår hemma hos Romells tillsammans med Sunnermarks och Redlers från Göteborg. Det blev en underbar kväll. Vi bjöds på god mat och trevligt umgänge. Barnen hade superkul och ordnade disco åt oss uppe på Hannas rum. Dom hade till och med ritat biljetter som vi fick ta med oss för att kunna komma in på rummet. Till tonerna av "Rapparen Sofia" (från lilla melodifestivalen och även Hugos favoritlåt) så dansade och sjöng vuxna och barn så att golvet höll på att ge vika och taket nästan lyfte.

Strax innan 22-tiden spred vi ut barnen i alla rum och sängar som fanns och en efter en törnade dom in och sussade sig sedan igenom tolvslaget medan vi vuxna fortsatte att fika och umgås. Strax innan 01 var vi hemma igen med trötta och frusna barn som gladeligen kröp ner i sina sängar här hemma och sov vidare fram till åtta, halv nio imorse.

Idag har vi bara tagit det lugnt och tagit dagen som den kommit. Vi har åkt bob och pulka, tittat på film och Mia bakade chokladbollar med grabbarna på eftermiddagen. Vi misstänker att barnen kommer att be om att få gå och sova ganska tidigt ikväll och då har föräldrarna planerat att se en film och fortsätta vårt frosseri av chips och godis.


Alva hittade en röd och fin vagna som hon lekte med hemma hos Romells.

Marcus med sin fina syster tillika min fina svägerska.

Mia och jag

Barnen fick leta efter godispåsar framåt kvällen och Alva bjöd gärna med sig till pappa.

Sovande barn.
Nyårsdagen! Alla var vi trötta och sega och Alva gjorde det vi andra bara längtade efter...att få krypa in under en varm filt och bara vara.

Vi trotsade kylan och gav oss ut i pulkabacken.

Grabbarna var tappra och klättrade upp för den enorma backen gång på gång.

När vi kom hem igen så brann det varmt och gott i kaminen så vi tog med oss fikat och satte oss på en filt framför brasan.

Sedan blev det godisutdelning till dom små (vi vuxna får vänta till ikväll) och så blev det filmvisning av Ice Age 3.


God fortsättning på det nya året!


Kram Lovisa

1 kommentar:

  1. Gott nytt år till er.
    Vad mysigt ni har haft det och har. Vilka fina kort. Kul att det är snö så ni kan åka kälke i backen. Har ni testat skidor än??
    Ha det gott. Kram,kram från blå huset.

    SvaraRadera