tisdag 29 september 2009

Sjukt litet troll

Jaha vad ska man säga, det går för runt här hemma. Nu är jag hemma med Alva igen. Det sägs att det är svininfluensan vi har. Den kommer och går i skov. Just när man tror att det är över så kommer den tillbaka. Huvudvärk, feber och ont i kroppen och halsen. Jag har varit hemma i sammanlagt tre veckor nu, först med barnen och sedan ramlade jag själv dit. Inte kul alls!

Men mina tankar går mest till stackars Seth som mår jätte dåligt där uppe i Avesta. Han har jätte hög feber och ont i kroppen och far väldigt illa av den här dumma svinsjukan. Mia skriver och berättar mer i sin blogg här.

Alva iklädd pappas Blodomloppet T-shirt

Alva hittade burken med håspännen och hårsnoddar och skulle självklart göra sig fin. "Se fin, se fin" sa hon och ville titta i kameran. "Tokig fin" sa hon sedan när hon såg sig själv ;o)



Kram Lovisa


söndag 27 september 2009

Hängigt kalas

Trots allt som talade emot oss så genomförde vi vår kalashelg hemma i Kisa trots allt. I stort sett alla av oss har varit eller är fortfarande sjuka. Efter en helg tillsammans kan jag inte säga att någon av oss blev direkt kryare. Men vi har haft den här helgen inplanerad i kalendrarna sedan i våras och det kändes så tråkigt att behöva ställa in bara för att vi vuxna var hängiga. För det visade sig att nästan alla barnen hade kryat på sig under veckan och var på benen, och dom hade ju sett fram emot det här stora kalaset så länge. Som tur var så blev det trots allt ett bra kalas. Födelsedagsbarnen Albin, Hugo och Alva verkade nöjda och Seth och Hanna som också fick några paket verkade gilla att kusinerna hade fyllt år så att dom också fick haka på i firandet.

Men vi var ett hängigt vuxengäng som satt och tittade på när barnen rev och slet i sina paket. Inte ens kaffe och sockerbombarderat fikabröd och tårta kunde få oss att bli piggare. När kvällen kom och barnen hade lagt sig för att sova sjönk vi ner i soffan och tittade på "Här är ditt liv" och pratade en stund. En alldeles lagom aktivitet både för kropp och hjärna.

Vår 4-åring

Alva och "Fafa" ritar

Barnen i väntan på paket.

En rolig och påhittig present från gammelmormor och gammelmorfar :o)

Tjejerna busar i gammelmormors rullstol :o)

Man får ju passa på att vila när tillfälle ges.

Duktiga killar och tjejer står i kö för att få fiska i fiskdammen.

Efter ett livligt och roligt kalas krashade barnen i soffan efter fiskelyckan och tittade på Peter Pan.

Detta var delvis en orsak till varför vi behövde åka hem den här helgen...Opeln behövde sig en omgång innan besiktningen den här veckan.

Vi besökte farmor Dagnys gravsten i minneslunden.

Alva slocknade i bilen på väg hem till Örebro.
Nu ska Marcus och jag lägga oss och försöka sova bort febern. När vi kom hem i eftermiddags visade det sig nämligen att vi hade över 38 grader båda två. Eftersom att ingen av oss varken har tid eller lust att vara hemma mer så hoppas vi att lite sömn ska göra susen och att vi vaknar upp friska och krya imorgon.
Kram Lovisa


torsdag 24 september 2009

Skrattanfall och Jane Austin

Idag har jag varit hemma och fortsatt kurera mig. Har mått snäppet bättre och har varit så gott som feberfri, har dock fortfarande lite ont i kroppen och knoppen men har ändå kunnat hålla mig på benen stundtals idag.

Igår sov jag bort endel av dagen men hann ändå titta på en ny favoritfilm; Northanger Abbey. En filmatiserad roman skriven av min favvo Jane Austin. Det är en sådär härligt romantisk film som gör en glad och lite kär. Idag bläddrade jag runt i tristess bland kanalerna och ramlade in i ytterligare en Jane Austinfilm som jag faktist inte har i min ägo, nämligen Mansfield Park. Åh, vilken mysig film! Även om ni inte håller med mig så vet jag att jag har en trogen vän i Mia...eller hur Mia?! ;o)

Såhär har det sett ut bredvid mig i soffan idag. Tidningen, Tv/VHS/DVD-dosor, almanackan, hemtelefon, privatmobil och jobbmobil. Dessa och Tv:n har varit mitt sällskap idag.

Marcus och jag har suttit och myst en stund och pratat om barnen och deras smått udda men helt bedårande beteenden ikväll. Dom har så mycket fuffens för sig som dom både säger och gör och som får oss att mestadels skratta men också skylla ifrån oss och undra vem dom i själva verket tillhör? Det är så mycket jag skulle vilja skriva och berätta om...tex om ett leende, ett ögonkast, en kommentar eller en gest som är hysteriskt rolig eller charmig men som aldrig kommer till sin rätt i skrivande form eller om den inte får upplevas i just det ögonblicket. Så därför undviker jag att ens försöka återge dessa underbara tillfällen...ni får helt enkelt bara lita på mitt ord eller titta på filmen här nedan och se om ni förstår vad jag menar.

Här kommer alltså en liten videosnutt på just ett sånt där tillfälle som jag pratat om. Barnen är övertrötta, farligt nära att passera gränsen för vad som fortfarande är okej, sådär härligt knasiga och alldeles...alldeles UNDERBARA!!


Kram Lovisa

tisdag 22 september 2009

Inte så piggelin

Jaha, såhär ser det ut ikväll...jag sitter uppkrupen i soffan med datorn och duntäcket i knät. Jag fryser och är kall som is men har ändå feber. Nu är det alltså min tur att vara emlig! Men det är inte det vi ska prata om nu...


Nä, jag ska berätta om trevliga saker som dimper ner i vår brevlåda här hemma. Jag har vunnit några auktioner på Tradera och har nu mottagit några av mina vinster som små paket i brevlådan. Det känns nästan som julafton :o) Jag har vunnit några byxor till barnen. Dom är i stort behov av en ny uppsättning byxor. De flesta dom äger är trasiga på knäna eller alldeles för små så nu var det alltså dags för lite shopping och vilket trevligt sätt att shoppa på sen!!

Hugo som numera, tack vare utlandsresan till Turkiet, är medlem i Bamseklubben fick ett trevligt paket i brevlådan igår. En Bamseryggsäck, Bamsekeps och Bamse T-shirt. Gissa om han blev lycklig?! Han hade på sig T-shirten och kepsen till dagis idag men kom hem utan kepsen i eftermiddags och var alldeles knäckt. Vi får hoppas att den ligger någonstans på dagis så att vi kan hämta hem den imorgon.


Själv så fick jag smarrigt "godis" från faster Kajsa som mamma och pappa hade med sig igår på deras snabbvisit. Nämligen torkat älgkött...Jippi!!!!!! Det är verkligen bättre än godis, jag lovar!! Hugo gjorde mamma stolt och tuggade och åt :o) Det är nog lite norrlänning i honom ändå trots den gnällande dialekten.

Det bästa godiset!! Tack Kajsa :o)




Kram Lovisa


söndag 20 september 2009

Bröder och systrar



Vi har haft Marcus syster Mia och hennes son Seth här i helgen som sagt. Vi hade planer på att gå på konsert på Gården igår kväll men som med så mycket annat i livet så blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss. Barnen var trötta och griniga och jag och Mia kände oss rätt så hängiga pga huvudvärk och trötthet, så vi blev helt enkelt kvar hemma. Vi hade ju lovat barnen lek och fika så för att gottgöra dom packade vi en fikakorg och tog en promenad till lekparken istället. Det var ungefär vad vi orkade med.


Hur som haver så hade vi en jätte mysig stund i lekparken och barnen fick leka av sig lite samtidigt som vi fick andas frisk luft och njuta av den sköna höstsolen. Det har varit några helt fantastiskt vackra höstdagar här i Örebro de senaste dagarna. Har det varit detsamma hos er?


Hugo och Seth beter sig som bröder som leker och kivas om vartannat. Deras grej är att trigga igång den andre genom att retas eller neka tillgång till den där "tuffa leksaken" som båda vill åt. Mia och Marcus har suttit och beskådat fonomenet med ett igenkännande flin på läpparna. Dom var nämligen precis likadana mot varandra när dom var små :o) Hoppas att Seth och Hugo får samma mysiga relation till varandra som deras mamma respektive pappa har till varandra idag!

Grabbarna samsas i soffan och verkar gilla det dom ser på Tv:n
Alva gillar verkligen att gunga.

Hugo som visar sig ha ett och annat Lindbergsdrag i sig ändå :o)

Underbart buskort på Mia och Alva :o)
Mia och Alva igen...

Fikapaus!

Busungar!!

Alva ville precis som grabbarna ta en sväng uppför klätterväggen, men blev sittandes istället :o)


Idag har jag varit med om att hålla i Söndagsklubben i kyrkan. Det kom en hel drös med barn vilket var kanon kul att se. Vi spelade ett drama där jag var "Foto-Lena" som jobbar som journalist för en nyhetsredaktion som heter "Heta Nyheter" :o) Jag tror att barnen tyckte att det var lite kul att titta på. Hugo var inte så nöjd att mamma skulle vara "fröken" men jag sneglade lite på honom emellanåt och tyckte mig se att han log ibland.

Det blev mycket sång och dans på Söndagsklubben idag vilket jag tror influerade barnen att hålla i en egen liten dansuppvisning här hemma. Denna gång är det faktiskt inget fel på kameran...det är helt enkelt såhär tyst...och barnen dansar ändå. Skulle vara intressant att veta vilken musik dom hör i huvudet ;o)






Kram Lovisa


lördag 19 september 2009

Miljonärer

Lördag idag, vad härligt! Vi får besök av Mia och Seth och det ska bli så mysigt. Vi har en del saker inplanerade men så ska vi passa på att bara ta det lugnt också. Om några timmar åker vi till Gården för att gå på konsert. Marcus ska vara med och spela och så kommer det att vara en massa barnanpassade aktiviteter så som hoppborg och ansiktsmålning om jag minns rätt. Ska bli kul!

Imorse åkte Marcus och Hugo iväg för att panta flaskor. Det behövdes kan jag säga. Bilen blev proppfull. Efteråt svängde dom in på ICA för att handla mat och behövde bara betala dryga hundralappen för allt, resten gick på panten och så fick vi dessutom pengar över...ujujuj, vi hade kunnat bli miljonärer :o)


Hugo fick tag på kameran imorse och ville föreviga lillasyster på bild...vilket inte visade sig bli helt lätt.

...oj då!

Nu så :o)

Fullproppad bil som sagt...

Hugo är laddad inför sin uppgift som "pantare" :o)
Kram Lovisa

fredag 18 september 2009

Surt sa räven...

...om rönnbären! Alva älskar de röda små bären som hänger i stora klasar i träden. Igår och idag har vi promenerat för att lämna och hämta Hugo på dagis. Alva har åkt vagnen och Hugo har åkt sparkcykel. Så fort Alva fått syn på en rönn så ska det plockas ner klasar som hon kan hålla i och sitta och studera i en evighet.

Jag har upprepade gånger sagt att hon inte får stoppa dom i munnen. Men är man två år gammal så hör det till att inte lyssna på vad mamma säger och ändå testa. Det roliga var att jag hann få med det på kort ;o)

"Titta, rönnbär!"

"Blääääääää!!"
Kram Lovisa


torsdag 17 september 2009

Jag undrar jag...

...om Alva verkligen är så sjuk? Hon har inte direkt varit på topp idag men hon har inte heller varit i botten. Hon har på något sätt lyckats hålla låda här hemma och varit full i bus emellanåt. Men när vi tempat henne har det ändå visat sig att hon har feber. Hon är för ung för att ha kommit på "termometer och element-tricket" så jag antar att hon faktiskt är sjuk men ibland kan man ju undra.

Just nu sitter jag i vår säng och tittar på IDOL och lyssnar till hennes protester. Hon vill absolut inte sova! Vi har sprungit in och ut en bra stund nu och utfört olika typer av uppdrag som tex att hämta gossedjur, gett henne vatten, låtit henne kissa på pottan, torkat snor, blåst på en ömmande fot osv osv. Hon vet hur hon ska göra för att hålla sig vaken några minuter längre än tillåtet. Men nu är det iallafall slutsprunget för min del. Det får inte plats fler gossedjur i hennes säng och jag har genomskådat hennes "Åh jag är så törstig" som slutligen resulterar i "nu är jag så kissnödig så jag håller på att sprängas". Snorig...ja, det är hon men det har aldrig skadat någon. Foten är det inte heller någon fara med. Den låtsas hon bara slå i sängstommen så att hon sedan kan gnälla lite...

Men hon är så underbart go vår lilla Alva så allt detta ståhej gör ingenting hur tröttsamt det än är i stunden. Så fort hon har slumrat in så är allt som bortblåst och hon är om igen det finaste flickebarn på denna jord :o)


Sådär ja....nu tror jag att hon har somnat! Mamma-Alva 1-0 :o)


Kram Lovisa

onsdag 16 september 2009

"Hålla handen"

Jaha...då var det Alvas tur att gå och bli sjuk. Dagispersonalen ringde i eftermiddags och talade om att Alva blivit dålig och fått feber. Jag satt på uppdrag så jag fick höra det via Marcus lite senare. Som tur var hade jag bara 10 minuter kvar på mitt sista uppdrag så jag kunde åka raka vägen hem till Mosås för att hämta Alva.

Vi har mest tagit det lugnt sedan vi kom hem idag. Vi har legat uppe i våran säng och busat när hon har orkat det och myst när hon har varit trött och hängig. Hon hade 39.2 grader strax innan läggning och orkade inte ens sitta upp och lyssna till sagan utan lade sig genast till rätta och somnade nog i samma veva som jag stängde dörren om mig.

Så nu blir det ytterligare två dagar VAB...

"Hålla handen" säger Alva när man sitter i soffan eller ligger i sängen. Hon har aldrig varit intresserad av någon snuttefilt eller klängt sig fast vid något speciellt gossedjur...men pilla i handen, det är något som hon alltid har gjort och kommer nog alltid att göra...speciellt när hon är lite sjuk. På bilden kan man även se hennes fina egenhändigt tillverkade tatueringar på armarna. Pennan hamnar lika ofta på huden som på papperet ;o)

Kram Lovisa


tisdag 15 september 2009

Irritation kan ta dig långt...

...sisådär ungefär 5km. Idag har det varit en trälig dag, både på jobbet och hemma, så därför var det skönt att ge sig ut på en löprunda för att rensa hjärnan lite. På jobbet hamnade jag på ett uppdrag utöver min förmåga idag. Det ville sig helt enkelt inte och jag gjorde ett riktigt dåligt jobb. Kände mig totalt urlakad när jag kom hem och självförtroendet fick sig en känga. Men som man brukar säga; "Det är bara att bryta ihop och sedan komma tillbaka". Imorgon är en ny dag!

På hemmafronten är det Hugos tillstånd som tagit musten ur oss allihopa. Han har ju klagat på huvudvärk under en längre tid och nu har han även haft feber i några dagar. Jag har försökt få tag på någon på VC men har bara blivit bollad fram och tillbaka. Idag fick vi äntligen en tid att komma in så att någon kunde ta en titt på honom. Det visade sig att han har ett virus i kroppen. Han hade en sänka på 23 (det säger mig inget, men enligt svärmor var det högt. Undrar vad man egentligen ska ligga på?) Detta kan vara en orsak till varför han haft huvudvärk. Vi får helt enkelt hålla honom under upsikt. Men oron och många vakna stunder på nätterna gör att man känner sig lite mosig.

Idag har vi även varit och tagit sprutor. I morse hade vi tid för vaccination av Hepatit A inför vår Turkiet resa. Barnen blev chockade och ledsna men skötte sig jätte bra och fick välja var sin leksak efteråt. Lite senare var Marcus och Hugo på VC där Hugo skulle lämna blodprov. Självklart hittade dom inget bra blodkärl i armen så dom fick sticka honom i fingret istället. Hugo var i upplösningstillstånd och försökte tala om för sköterskan mellan tårarna att hans mamma minsann har sagt att man inte får ta blod sådär...då kan mamma bli arg! Tyvärr lyssnade inte sköterskan på det örat utan tog blodprovet ändå ;o)

Nu är det bara att försöka kurera honom så gott det går...

Vår tappra kille!

Hugo och jag satte oss ner och ritade en stund igår när vi var hemma. Jag har en "störning" när det gäller att hålla sig innanför linjerna när man ritar. Marcus har alltid retat mig för det. Jag får utslag på kroppen när jag ser ett barn rita utanför. Därför var det kämpigt att se på när Hugo "förstörde" min teckning som jag så noga färglade...hehe!!! ;o) Men visst blev den fin!

Hugo fick dessa roliga gubbar av Edde i födelsedagspresent. Det är tre utomjordingar som både kan prata och skjuta med lasergevär. Marcus och jag skrattar gott åt dom när dom säger; "Human, do you think we come in peace? We come to feast on your brains!" Fjantigt!!
Kram Lovisa

söndag 13 september 2009

Gissa temat...

Idag har det varit kalas för Hugo här hemma. Trots en gnutta feber genomförde vi firandet...och det gick riktigt bra tack vare en dos Alvedon. Hugo hade blivit förkrossad om vi hade avstyrt kalaset idag och han verkade trots allt ganska pigg så vi tuta och körde.

Vi låg kvar i sängarna länge imorse och hade det så skönt så vi bestämde oss för att äta frukosten där också. Jag ÄLSKAR lediga dagar när man har tid att göra sånt. Fast idag hade vi egentligen inte tid. Jag hade ganska mycket att förbereda innan grabbarna skulle komma. Men som tur är så jobbar jag nästan bäst under press så jag hann bli färdig med allt jag hade tänkt just några minuter innan första gästen knackade på dörren.

Kalaset blev en lugn och trevlig tillställning...faktiskt! Fyra grabbar som blivit bombarderade med socker tror man skulle ha rivit huset efter 15 minuter. Men grabbarna lekte en bra stund innan fikat. Sedan satt dom läääänge och mumsade på bullar, kakor, saft och tårta. Jag, Marcus och Alva satte oss i TV-rummet och fikade så att grabbarna skulle få vara i fred. Vi kunde höra hur dom satt och skrattade och pratade mellan tuggorna...precis som ett gäng gamla gubbar :o)

Sedan var det dags för skattjakt. Tidigare i morse hade jag gått ut och gömt en låda inklädd i ugnsfolie under vår syrénbuske. I den låg det godispåsar till alla barnen. Mycket uppskattat :o)


Hugo väntar på sina kompisar

Alva brydde sig inte ett skvatt...

Har ni gissat temat än? Spindelmannen...självklart!!
Underläggen på bilden är stora ritpapper som grabbarna fick rita på medans dom fikade. I glasen på bordet fanns det pennor.


Spindelmannentårtan blev en hit!

Jag, Alva och Marcus förpassades till TV-rummet.

Grabbarna är ute på skattjakt och har precis hittat...

...SKATTEN!!!

Ett underbart alster på en av "underläggen" :o)
Kram Lovisa

lördag 12 september 2009

Hejarklack!

Vad skönt det är med helg! Imorse sov vi lite extra länge. Låg och myste i sängen med barnen som tittade på "morgonbompa" och åt frukost sent. Underbart!

Sen har dagen gått i ett...jag har försökt att städa och förbereda inför morgondagens 4-års kalas. Marcus och Hugo åkte till Kumla och Sveas konditori för att hämta den specialbeställda tårtan (tar kort på den och lägger in imorgon). Efter lunch åkte sedan Marcus till Nora för att springa en halvmara i "Norasjön runt". Jag och barnen åkte dit lite senare för att titta när det var dags för Marcus att springa i mål. Barnen fick varsin glass att kalasa på i väntan på målgång. Nora är nämligen känt för sin otroligt goda och egengjorda glass. På somrarna händer det faktiskt att vi åker dit bara för att få njuta av den där krämiga, fylliga, och fräscha glassen :o)

Hugo och Alva pärlade halsband tidigare i dag och tog med sig dom till Nora för att ge pappa en medalj runt halsen när han sprungit i mål...det är kärlek det!


Barnen mumsar glass!

Marcus med sina två medaljer runt halsen :o) Han sprang för övrigt i mål på 1.49.38 .

Hugo försöker göra en "Mary Poppins" eller kanske en "Madicken" :o)

Självklart skulle det klättras! Alva skrek över hela torget; "Titta, Alva kan!" Hon är en sådan sötnos!

Vårt lilla busfrö!


Imorgon är det alltså tänkt att Hugo ska ha kalas för sina dagiskompisar. Vi får väl se om det blir av för när han gjorde iordning sig för sängen ikväll så började han att frysa och skaka. När jag tog tempen på honom så hade han 39 graders feber. Typiskt!! Hoppas att han är piggare imorgon annars får vi nog ställa in.

Nu ska jag och Marcus krypa ner i soffan och titta på "Här är ditt liv". Det är vuxenpoäng på det tror jag, va?! Hahaha... Ikväll är Mikael Persbrandt gäst. Ska iallafall bli kul att se.


Kram Lovisa