fredag 1 maj 2009

Sköna Maj välkommen...

Det är helt otroligt att vi redan har kommit till maj månad. Tiden går så otroligt fort nu för tiden...det är knappt att jag hänger med. Igår hade vi hur som helst ett alldeles underbart valborgsfirande i goda vänners lag. Cedermarks och vi var bjudna hem till Romells på en bit mat och sedan åkte vi tillbaka hem till Mosås för att vara med i firandet borta vid skolan. Först samlades alla utanför tågstationen precis i närheten av vårt hus för att tända facklor och gå fackeltåg upp till skolan. Det blev en riktigt bra uppslutning av människor och jag misstänker att det kan bli en ny mysig tradition här i Mosås. Hugo ville självklart ha en egen fackla. Det var roligt att hålla i den i ca 2 minuter sen fick pappa äran att bära den hela vägen till skolan :o)


Hugo och bästa kompisen Edde gick självklart sida vid sida

Brasan!

Alva blev överlycklig när hon fick fiska i fiskdammen.

Idag har vi haft en skön ledig dag. Vi valde att hoppa över demonstrationen nere på stan och pysslade på hemma i trädgården istället ;o) Marcus var flitig och rensade i rabatterna och klippte gräset medan jag bakade två sorters kakor till morgondagen då våra vänner Jenny och Lars kommer och hälsar på från Norrköping. I en av rabatterna som vi valde att helt och hållet rensa ren från nästan all blomster hade ett gäng tulpaner spritt ut sig . Dessa plockade jag med in och satte i en vas och placerade på vardagsrumsbordet. Där står den nu och lyser starkt med sin härligt oranga färg. Bilder visar aldrig en rättvis bild av verkligheten...men här får ni ett litet smakprov.


Chokladbrownie och bullar...

...passade bra att smaska på när vi premiärfikade på en filt i trädgården för första gången i år.

Trollunge!
Ikväll har vi varit hemma hos Mackan, Alexandra och Oscar och ätit god mat och haft det trevligt. Vanligtvis brukar Hugo ha en lång startsträcka när han kommer hem till kompisar till oss som har barn. Ofta får jag eller Marcus haka på honom och spana in läget lite innan han vågar ge sig in i leken. Men nu hittade han och Oscar varandra på en gång och lekte hur bra som helst hela kvällen. Dom skrattade och busade och såg ut att ha riktigt kul tillsammans. Tiden springer fram när man har trevligt och helt plötsligt var klockan 20:30. Alva som vanligtvis brukar somna vid kl19 började visa små tecken på att hon behövde sova och även Hugo började prata om att han ville åka hem. Så tillslut satte vi oss i bilen och åkte hem efter en mycket mysig kväll...tack kära familjen Royal/Kralsson!!
Alva slocknade så fort hon fick i sig lite välling. Hugo, som sovit över en timme tidigare idag var inte lika villig att gå i säng men när jag väl fick med honom upp på rummet erkände han att han faktiskt var lite trött :o) Tror jag det, klockan var ju närmre 22!! När jag skulle gå ut ur rummet försökte jag få honom att tömma sängen på saker men en sak ville han absolut inte släppa...nattlampan!

Sov gott älskling!!


Kram Lovisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar