söndag 3 maj 2009

Sköna Lördag!

Igår hade vi besök av Jenny, Lars och Svea. Dom hade åkt ända från Norrköping på morgonen bara för att komma och vara med oss. Vilken underbar dag vi hade! Det var soligt och skönt ute så att vi kunde sitta ute och fika och äta lunch. Barnen och hundarna kunde springa runt och leka bäst dom ville. Alva och Hugo blev såklart överförtjusta när dom såg att chihuahua hundarna Nemo och Texas var med. Vi hade fullt sjå att lugna ner Alva så att hon inte skulle slänga sig över dom stackars små liven. Hugo blev lite skrämd vid några tillfällen när Texas och Nemo gaddade ihop sig och började jaga honom, så han höll sig gärna undan och vid ett tillfälle ville han till och med att jag skulle stänga in honom i Tvrummet så att hundarna inte kunde komma in till honom när han tittade på Tv. Kraken...:o)

Söta Svea

Jenny och Texas

Nemo (i korgen) skyddar lillasyster Svea när hon ska ta en tupplur i vagnen

Jag och Svea
Alva är väldigt duktig på att tala om när hon har bajsat. Då kommer hon och drar lite lätt i kläderna på oss eller pockar på uppmärksamhet på annat vis och säger "Bassa, bassa..." och så går hon till skötbordet och vill bli upplyft. Nu har hon börjat visa intresse för toaletten och har faktiskt vid två tillfällen kissat på densamma (bara några droppar dock, men ändå). Senast var imorse då hon fick lite hjälp av pappa att komma upp på toalettstolen. Därför var jag nere i källaren och hämtade upp våra pottor som jag köpte när det var dags för Hugo att träna på pottan. Dom blev genast populära och hon har redan gått och satt sig på den två gånger nu på förmiddagen...dock utan resultat, men det är en bra början. Nu ska jag inte ta ut något i förskott, men visst är det kul att hon börjar testa så smått.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska ta oss till. Vi har inga jätte stora planer förrutom att Hugo ska på kalas klockan 14. Kanske ska vi försöka få upp rullgardinen i vårt sovrum...det börjar bli lite för ljust alldeles för tidigt på mornarna så då kan det vara skönt att kunna dra ner för fönstret. Barnen har degat en stund nu på morgonen och just nu springer Alva runt med en kinderäggs leksak och fnittrar. Hugo och Marcus är ute och hoppar studsmatta...det har liksom blivit deras grej. Pappa och son-bounding :o)

Må så gott!

Kram Lovisa

1 kommentar:

  1. Tänk att Wava är så stor att hon funderar på pottor! Heja på!
    Måste bara säga att på "pottbilden" är hon inte så lite lik vår tös! Men de är ju kusiner... :-)
    //Skärstadsgänget

    SvaraRadera