tisdag 20 januari 2009

Dags att andas friskluft.


Nu är det precis en vecka sedan Alva blev sjuk. Hon mår äntligen mycket bättre men är fortfarande inte helt frisk. Senast imorse kräktes hon ytterligare en gång men som tur är så är hon piggare och får behålla det mesta av vätskan och maten hon får i sig.

I går kom farmor på besök. Hon är "stand in" istället för Marcus som är på kurs i Stockholm tom onsdag. Det är så skönt att ha henne här som stöd och bollplank när det gäller Alva och hennes kost. I går testade vi att ge henne fast föda igen. Hon fick lite kokt kyckling och ris och lyckligtvis fick hon behålla det, likaså pastan som hon fick lite senare på eftermiddagen. Så vi är på rätt väg om även det blir små bakslag då och då. Hon orkar vara allert och uppe på fötter små, små stunder under dagen men däremellan sitter hon gärna bara i farmors knä eller vilar på första bästa plana yta som tex soffan, sängen eller golvet.

Idag tyckte vi att det var dags att komma ut och andas lite friskluft, det var ju ca en vecka sedan sist. Alva sken upp och orkade åka lite pulka och busa med Hugo i snön. Vi byggde en snögubbe och åkte pulka i den lilla backen i lekparken. Alldels lagom äventyr när man är sjuk. Men när vi begav oss hemåt igen märktes det på Alva att krafterna tagit slut och hon somnade utmattad uppe på vår säng efter lunchen.





Hugo drar runt Alva i pulkan




Alva njuter för fullt av pulkåkningen


Alva är inte riktigt sig själv. Trött, blek och hålögd men ändå vid gott mod.

I morgon är en ny dag och vi hoppas att det innebär nya framsteg och att Alva ska få bli piggare och kryare. Hugo ska till "jobbet", dvs till dagis så jag, farmor och Alva ska nog passa på att åka och handla lite mat och få dagen att gå. Till kvällen kommer Marcus hem från Stockholm...det ska bli mysigt!!!

God natt på er!

Kram Lovsia

3 kommentarer:

  1. Albin tyckte det var orättvist att bara Alva fick åka pulka... :-)
    // Skärstadbönderna

    SvaraRadera
  2. Saknar er redan. Hoppas du får ett par sköna dagar och kan vila lite oxå när "budarna" är på semester.
    Kram från farmor.

    SvaraRadera
  3. Hej hej.
    Vad mysigt ni har det! Så duktig Hugo är!
    Såg just att kortet på Hugo under "älskade prins" är väl det kortet som Seth tog i julas??? Vår stjärnfotograf =)
    Saknar er! Hoppas vi ses snart!
    Kramar Mia

    SvaraRadera