torsdag 8 januari 2009

Bombattentat



Härom kvällen hörde vi två ordentliga smällar utanför vårt hus. Marcus tittade ut genom fönstret för att se om han kunde så några fyrverkerier eller något annat som kunde ha orsakat smällarna men kunde inte se något. Vi tänkte inte så mycket mer på det men morgonen därpå när jag skulle hämta posten stog jag helt plötsligt med sotig post och brevlådelocket i handen. Jag kunde se rätt igenom brevlådan ner i backen.

Någon måste haft riktigt skoj när dom sprängde vår brevlåda i bitar. Vi är väl egentligen inte jätteledsna men tycker självklart att det är oerhört onödigt. Men nu har vi en bra orsak till att köpa en ny och fräsch brevlåda...som förhoppningsvis får stå ifred.


Inte nog med det så har vår spis gått sönder...inte pga smällare utan något elektriskt fel så nu har vi fått en lånespis från Miele. Det var tur att den kom för jag har inte så många bra recept på kall och rå mat.


Idag var det Hugos första dag på dagis efter den långa julledigheten. Han var lite trögstartad i morse men när vi väl kom till dagis träffade han sin bästis Edde och dom kom igång att leka och mamma var genast ingenting värd. "Hej då mamma" sa han och vinkade utan att titta upp från leksakerna han och Edde hällt ut på golvet.


Barnen fick små överraskningar med posten idag. Farmor hade stickat en mössa till Alva, urgullig och av den gamla modellen. Lägger in ett suddigt mobilkort. Hugo fick ett kort med en "tjuga" i med texten "Godispeng". Väldigt passande med tanke på att helgen är i antågande. Tack farmor!





I natt hände något ovanligt men efterlängtat; Alva sov hela natten i SIN säng. Det har inte hänt sedan hon föddes. Vi har äntligen lyckats få henne att somna i sin egen säng och att sova hela natten i den har varit nästa sora steg. Härom natten skrek hon i över 1 1/2 timme, och det var precis när vi var på väg i säng så vi låg vakna till strax efter 12 då hon äntligen somnade. Men i natt skötte hon sig galant som sagt, vilket vi är överlyckliga för. Vi får bara hoppas att det håller i sig.

Nä, nu får det vara nog för i kväll. Ha det gott!

Kram Lovisa

1 kommentar:

  1. Men vilken otur, både brevlåda och spis!! Typiskt som någon jag känner skulle ha sagt!
    Vilken urgullig mössa till Lala, å en godispeng, vilken tur!
    Ha det bra nu och hoppas ni får en bra helg! Hur ser er helg ut nästa vecka? Kan vi sammanstråla i K.holm och kalasa på söndag? Fundera lite så kan vi höras...
    Kram Linda

    SvaraRadera