torsdag 13 september 2012

Skit också!
 
Hej hej!
 
Ja, jag säger då verkligen det; Skit också! I dubbel bemärkelse faktiskt. Både ordagrant och bildligt. SKIT OCKSÅ!
 
Det har varit lite mycket den senaste tiden. Mycket på hemmafronten och runt omkring oss i största allmänhet. Jag ska väl egentligen inte klaga...men sommaren blev väl inte riktigt som vi hade tänkt oss. Marcus gamla OCH nya jobb satte lite käppar i hjulet för oss och våra planer inför sommaren och hösten. Och så börjar jag känna mig "färdig" på hemmaplan. My time here is done, så att säga. Det går inte att klämma ut så mycket mer ork och energi ur den här mamman. 1 1/2 år hemma börjar ta ut sin rätt. Jag är trött helt enkelt!
 
Missförstå mig rätt nu. För jag älskar faktiskt att vara hemma med barnen. Älskar´t! Det är ju ett enormt privilegium vi svenska föräldrar har. Att kunna få vara hemma så länge med våra barn. Helt fantastiskt faktiskt när man tänker efter. Men JAG är inte gjord för att vara hemma så mycket längre än ett år. Då börjar jag tappa orken och gnistan liksom. Och det har jag gjort nu. Nu känner jag att det är dags, inte bara mig att få komma tillbaka till jobbet utan också för Molly att få se lite mer än hemmets fyra väggar (nämen...självklart har vi inte suttit inomhus i 1 1/2 år, men ni förstår vad jag menar!!). Uppleva lite annat och utvecklas inom nya områden som inte jag kan erbjuda henne. 
 
Vi har varit så tajta jag och Molly. Nästan suttit ihop. Och det har inte varit nyttigt för någon utav oss. Men det är väl inte så konstigt eftersom att det blev jag som fick ta hela föräldraledigheten (tanken var självklart att Marcus skulle vara hemma några månader...men som sagt jobbet ställde till det för oss).
 
Jag ska väl inte säga att jag och Marcus har glidit isär i takt med att jag och Molly har växt ihop... Men vi har ju inte direkt kommit varandra nära heller. Vi har ju liksom aldrig tid. Nu måste du missförstå mig rätt igen (lova) för jag älskar Marcus. Massor! Till månen och tillbaka! Men det är tufft att vara småbarnsföräldrar samtidigt som man ska försöka balansera allt runtomkring också, så som hemmet, jobbet, skolan, dagis, vänner, familjen, intressen. Ja listan kan egentligen göras jätte lång och ännu mer detaljerad. Så därför har det varit lite trääääligt (närking som jag är) den senaste tiden.
 
DÄRFÖR hade jag verkligen sett fram emot den här kommande överraskningshelgen som Marcus hade fixat till oss. En liten "pigga på oss-helg" för att orka med hösten. En helg på LOKA. Bara han och jag! Åh vad mysigt det har varit att ha den att se fram emot när dagarna har känts trötta och tunga.
 
Lite spännande och nästan sådär pirrigt som inför första dejten har det varit.
 
Och ni som läser den här bloggen kanske kommer ihåg vårt lilla försök till en liknande helg i Juli för att fira vår 9:e bröllopsdag. Vi fick en fin dag tillsammans i Linköping (vilket var mycket värt) men sen blev Molly sjuk och vi ville skynda hem till henne och hann inte njuta av hotellvistelsen och dagen efter. Men så kan det gå. Inget att göra åt.
 
Och faktiskt så har jag inte riktigt vågat se fram emot den här helgen heller. Inte till 100% För på något vis har jag känt på mig att det inte skulle gå vägen.
 
Och så rätt jag hade!
 
Skola och dagis har dragit igång för fullt och med den även baciller och tråkiga sjukdomar som förkylning och kräksjukan. Och idag blev jag uppringd av Alvas dagis...och, ja. Need I say more??
 
Iväg till dagis och hämta en illamående Alva som fått springa på toaletten hela dan (inte kräksjukan iallafall, thank God!). Stackars liten! Hon har haft aptit och varit pigg men magen har spökat och hon är totalt skinnflådd i rumpan (sorry för den lite för detaljerade informationen). Stackars Alva!!
 
Det är ju helt självklart att vi väljer att stanna hemma med henne när hon är sjuk. Men jag kan inte låta bli att bli lite ledsen över vår efterlängtade Lokahelg som vi blev tvungna att avboka.  Därav...SKIT OCKSÅ!!
 
Men nu är det bara att göra det bästa av situationen. Vi ska se till att Alva blir frisk och att vi ändå får en riktigt trevlig helg. Den börjar redan bli fullbokad med saker att göra. Hugo ska på Poolspel i Kumla på lördag och bio på söndag. Det vankas en vigsel och om Alva är pigg och orkar kanske hon också kan få sig ett biobesök. Om inte så får vi försöka hitta på något skojigt på hemmaplan.
 
Hoppas DU får en trevlig helg!
 

När jag hade hämtat Alva på dagis så föreslog jag att vi skulle se en film. Alva nappade på idén och satte i den film som hon allra helst ville se. Star Wars The Clone Wars (?!) Jag som hade hoppats på typ Trassel eller någon annan tjejfilm ;o)
 
Trist att vara sjuk och inte få vara ute och leka med storebrorsan och hans kompisar!
När man är sjuk så får man äta glass. Molly är inte det minsta sjuk men ville sympatisera med storasyster ;o)

Kram Lovisa

1 kommentar:

  1. Men tyyyyyyyyypiskt! Ni som var så värda den helgen!!! Hoppas Alva blir frisk och kry snabbt och att ni andra får va friska!!! Kram Mia

    SvaraRadera