onsdag 25 juli 2012

Astrid Lindgrens Värld

Hej på er!

Nu är vi hemma igen efter ytterligare en liten semestertripp. Det känns som att vi flänger och far hela tiden. Men jag ska inte klaga...vi har en jättekul semester tycker jag!!

Men nu blev det väl lite väl tajt om tid kan man tycka. Vi kom hem tidigare idag och kommer i stort sett bara köra några tvättmaskiner och sedan packa om i resväskorna och sedan dra iväg igen. Tidigt på fredag morgon åker vi upp mot Lycksele för att hälsa på min syster och hennes familj. Jag längtar så mycket så att jag nästan håller på att spricka. Det ska bli så mysigt att få träffa dom allihopa!!

Även barnen längtar. Hugo har ju som jag tidigare berättat, prickat av dag för dag i almanackan inför den här resan. Han längtar särskilt mycket efter sin fina kusin Nellie ;o)

Men det är mycket som ska göras inför en sån här lång resa. Man ska fixa med någon som tar in posten och ser efter huset, man måste klippa gräsmattan och tvätta, och som ni redan vet så tycker jag om att ha det städat här hemma när jag åker iväg. Gärna också hinna bädda rent i sängarna...det är så skönt att komma hem till sin egen säng och krypa ner i rena och nytvättade lakan. Någon som kommer och vattnar blommorna behövs inte för jag har nästan bara plastblommor iallafall (just för att jag glömmer att vattna dom riktiga).

Men nu var det ju egentligen inte det här jag skulle prata om. Jag hade ju tänkt berätta om våra två fantastiska och härliga dagar på Astrid Lindgrens Värld :o)

Vi har ju varit där förut. Men då har vi åkt i början på sommaren när bara Pippi och Emil har haft föreställningar. Men nu var alla "attraktionerna" öppna och vi fick träffa även Karlsson på taket, Madicken, Ronja och många fler. Barnen har varit helt lyriska och även vi! Allt är så genomtänkt och välgjort och alla går verkligen in i sina roller. Det är nästan så man glömmer bort att det är skådespelare man ser :o)

Vädret har varit på vår sida båda dagarna. Även om det har varit lite väl blåsigt så har ändå solen varit framme och det har varit varmt och skönt. Lite för varmt. Igår blev det nästan olidligt varmt men då fanns det vattenspridare utställda lite här och var där barnen kunde springa och svalka sig lite. Supersmart!! 

Nä, vad säger ni?? Ska vi köra lite bilder nu´rå?? 

Marcus och Hugo testade "Inte-nudda-marken-banan".

Alva och Hugo hade krafter kvar i värmen och körde en tävling i labyrinten. Vem hittar först ut??

Kling och Klang :o)

FIkadags! Fika gjorde vi ofta och gärna :o) Här har vi som tur är hittat lite skugga, till pappornas stora lättnad och glädje ;o)

Kristian och Hugo

Hugo tittar på när Emil hittar på hyss.

Två varma och rödrosiga bustjejer. Alva har svävat på små rosa lyckomoln då hon har fått semestra med bästa kompisen i två hela dagar!!

Molly har sprungit runt och stressat upp mamman och pappan i två dar hon. Vid ett kort obevakat ögonblick passade hon dessutom på att försvinna. Hon var bara borta! Som tur var så fanns det andra uppmärksamma vuxna i närheten som såg en liten Molly tulta iväg på egen hand och kunde visa oss var hon var.

Här hälsar vi på hos Ronja. En av Borkas rövare kom fram och började prata med oss. Han tyckte att Molly var en illbatting ;o) Så rätt han hade!! Hehehe!

Finaste tjejerna!

Mellan föreställningarna så går skådespelarna runt och pratar med besökarna och hittar på roliga grejer. Här hade dom fyllt upp en stoooor tunna med vatten och började döpa om folk till rövarnamn. Hugo stog länge och bara tittade på med stoooora ögon. Tillslut så bestämde han sig för att också bli döpt...

"Vad heter du då?" frågade Mattis. "Hugo" svarade Hugo. "Nääää, det kan du ju inte heta..."

"Istället döper vi dig till Skäggtrassel!"


Låt mig få presentera Hugo "Skäggtrassel" Kindevåg


Birk och Ronja


Lovis och Ronja

Birk har blivit tillfångatagen av Mattis rövare.

Borka, Undis och deras rövare skäller på Mattis för att han har rövat bort deras son.

Men som tur är så slutar allt lyckligt! :o)

Kram Lovisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar