onsdag 18 april 2012

Snygg häck!
Hej på er!
I går var en utav mina lyckligaste dagar i livet...trädgårdsrelaterat alltså. I går var det dagen D då vi (läs; Marcus) grävde upp vår eländiga Ligusterhäck som inte har levererat på fem år. FEM år! Varje vår så har vi gett den en ny chans, vi har gödslat, grävt, vattnat och gullat...men ingenting har hjälpt. Den vill bara INTE växa.
Därför tog vi beslutet nu i vinter att det är dags att säga Adjö, Hej då och Auf wiedersehen till vår gamla häck för att istället säga Hello, Hej, 你好 till vår nya fina Tujahäck :o)
Marcus tog ledigt från jobbet igår för att först kunna åka en sväng till tippen med massa skräp och för att sedan åka och hämta ett lass med jord och plantor. Och medan jag sedan skötte markservicen så stretade han på ute i trädgården. Framåt fyratiden så var det dags för lite fika och då var häcken på plats och vi kunde beskåda den vackra skapelsen från vårt köksfönster. Vilken skillnad!! Vilken lättnad! Jag är såååå lycklig :o) Nu hoppas vi innerligt att den tar sig och att den trivs i den extremt torra jorden som vi har i vår trädgård. Håll gärna tummar och tår!
Är du sugen på att se lite Före och Efter bilder?
Här kommer dom...
Som du ser...så var vår gamla häck ett så att säga "Lost case". Ingen idé att försöka ge sig på fler återupplivningsförsök. Kan du förstå att den är fem år gammal? Fortfarande så fanns det flera plantor som inte hade tagit sig, men dom var heller inte döda. Så jag tror att vårt beslut var det enda rätta. Dags att släppa taget.
Här har Marcus rensat bort den gamla häcken och just kommit hem med den nya på släp. Dags att dra igång.
Vi köpte 50 plantor. Det gick åt 49 st och en stackars skadad tuja blev över :o) Den planterade vi ändå ner längst ut i kanten på häckraden. Vi får väl se om den tar sig...
TADAAAA!!! Titta så vackert :o)
Höga och fina plantor som fakstiskt skulle kunna vara fem år gamla :o) Det betyder att vi ligger + - 0 Inte sant??
Molly och Alva tittar på när pappa jobbar.
Molly och jag gick ut en stund för att hålla Marcus sällskap.
När Hugo kom hem från skolan så blev det bus på studsmattan.

Molly-Bums (som Hugo har döpt henne till) har lärt sig att vinka...och hur man tar sig ur kniviga situationer; Vara söt!! ;o)

Kram Lovisa

2 kommentarer:

  1. Undrade just var du tagit vägen... å så kom det ett blogginlägg =0)

    Helt rätt att sätta tujor där! Då kanske folk fattar att det är er tomt också och inte spankulerar rakt över!

    Molly-söting vad fint hon vinkar, å hon vet uppenbarligen vad aj aj betyder ;0)
    Kram På er alla!
    Linda

    SvaraRadera
  2. HÅller med din storayster! Så skönt att få en ordentlig häck som verkligen markerar var eran gräsmatta är!

    Molly är ju bara för söööööt. Vad hon har växt (sa den gamla fastern!)

    Den 50E tujan, om toppen gått av kan den tro att den ska sluta växa... :-( Jo jag har läst på för nästa veckan kommer våran nya häck (läs barrotade plantor) hem så ny kunskap har inhämtats.

    SvaraRadera