tisdag 31 maj 2011

Puss & Kram

Halloj!

Sitter och äter kvällsmacka och yoghurt. Är så hiskeligt hungrig nuför tiden och det kurrar i magen för jämnan. Har dessutom varit ute på en skön kvällspromenad och den gjorde mig ännu mer hungrig :o)

Det känns skönt att vara igång...att börja röra på sig igen. Även om det var första promenaden ikväll så kommer det inte bli den sista. Nu ska graviditetskilona bort!! Jag var dessutom extra duktig idag när jag var och handlade. Jag plockade inte ner en enda godisbit i kundkorgen. Annars brukar det alltid följa med något smått och gott hem (jag har absolut ingen karaktär när det handlar om chips och godis)...men idag stod jag emot, och jag känner mig så stolt!

Igår fick vi äntligen en remiss från USÖ till barnmottagningen. På fredag ska Molly få komma in och röntga sitt hjärta för att se om blåsljudet fortfarande finns kvar. Det känns skönt att äntligen få komma in och kolla henne. Även om vi inte kan se några utav de symptom dom varnade oss för så är det ju skönt att få fullfölja det som är påbörjat. Förhoppningsvis är blåsljudet borta men visst är man ändå lite nervös och orolig. Ni får gärna tänka på oss på fredag!

Det var ju Mors dag i söndags. Firade ni eran mamma eller blev du firad själv? Jag låg ju sjuk i hög feber som sagt så det blev ett blygsamt firande här hemma men för den skull saknades det inte kärlek och omtanke från familjen. Barnen räckte över varsin present som dom själva hade valt ut. Alldeles underbara presenter om ni frågar mig. Jag tror dom har fått pappans suveräna känsla för vad jag tycker om :o)


Hugos present....men vad är det för något???



En underbar, stor, lurvig kudde :o) Tror jag måste införskaffa en till så att det finns två likadana i soffan.


Alvas present...ett örngott med ett underbart budskap som vi lever efter i den här familjen. Här är vi generösa med just pussar och kramar :o)



Nä, nu är det dags att krama om kudden. Sov så gott!



Kram Lovisa

söndag 29 maj 2011

Sjukstuga

Hej!

Det blev inget inlägg igår som jag hade tänkt. Dagen slutade istället med att jag låg i sängen och frös och svettades med 39,5 graders feber. Hade feber redan i förrgår när jag var själv hemma med barnen men som tur var så sov Hugo och Alva hela natten utan avbrott. Det var bara Molly som var vaken stundtals och vill ha lite käk, men hon somnade genast om igen efter varje måltid så det gick relativt bra ändå.

Men igår hämtade vi iallafall Ludwig på tågstationen på förmiddagen och med Alvedon i kroppen så åkte vi till Stadsparken och fikade och barnen fick leka lite. Det blev fort kallt och blåsigt så vi åkte hem och käkade lunch innan Hugo skulle iväg på kalas.

Jag följde Marcus på nätet för att se hur det gick för honom på Stockholm Marathon. Han kämpade på bra och kom i mål på den imponerande tiden 3.40.53. Det var precis vad han hade hoppats på innan, så det var en nöjd man och pappa som kom hem igårkväll. Men också trött och slutkörd. Även Ludwig var trött och seg efter en lång arbetsvecka så det blev en tidig kväll för oss allihopa.

Nä, nu orkar jag inte skriva mer. Har fortfarande feber i kroppen och tänkte passa på att vila nu när Molly sover. Marcus, Ludwig och barnen är i kyrkan och kommer hem om någon timme. Hoppas jag känner mig lite piggare då. Hoppas också att det blir ett roligare inlägg nästa gång...det här kändes lite tamt ;o)


Förväntansfulla barn väntar på att tåget ska komma in på perrongen. "Vilket långt tåg du har" sa Alva när Ludwig klev av.



Morbror fick agera farthållare.

Det är vackert i Stadsparken.


Molly sov så gott.


Äntligen kom pappa Marcus hem igen och då blev det Mollymys.


Kram Lovisa

fredag 27 maj 2011

Fredagsmys med barnen


Hej på er!



Nu har vi haft två sköna, lediga dagar tillsammans som familj. Marcus har någon enstaka pappadag att ta ut lite längre framöver men sedan är alla 10 dagarna förbrukade. Men åååh vad mysigt vi har haft det!



Men nu har Marcus packat väskan och åkt till Stockholm. I morgon vankas det nämligen Stockholm Marathon och Marcus ska springa för andra året. Som vanligt går det att följa honom via SMS eller på Stockholm Marathons hemsida. Heja heja heja!!!



Så, detta betyder alltså att jag är hemma med alla tre barnen alldeles själv och det är väl egentligen inget konstigt med det. Vi har haft en riktigt mysig fredagkväll med kvällspromenad, filmmys och popcorn och dricka :o) Nä, det jag känner mig lite nervös för är hur det ska gå inatt? De senaste nätterna har nämligen Marcus haft det ganska körigt då både Hugo och Alva har drömt mardrömmar och varit ledsna, sprungit på toaletten och varit törstiga i värmen. Han har varit ganska trött de senaste dagarna...hoppas bara inte att det ska påverka honom negativt när han ger sig ut och springer imorgon. Förhoppningsvis får han sova som en prins i sin hotellsäng inatt.



Jag har precis läst bok för barnen och nu sover dom gott i våran säng. Jag tänkte att det kunde vara smidigt att ha allihopa inne hos mig så jag slipper springa mellan Hugo och Alvas rum med Molly hängandes i bröstet mitt i natten. På det här viset räcker det förhoppningsvis med att dom ser att jag ligger bredvid dom för att dom ska känna sig trygga och komma till ro. Men ni får gärna hålla tummarna att vi får en bra natt inatt...det kan behövas ;o)



Nä, nu får det räcka med text för ikväll. Nu ska jag slötitta på tv en stund innan jag också går och lägger mig. Imorgon kommer min käre bror och hälsar på oss. Barnen var alldeles uppspelta vid läggdags när jag berättade att vi ska åka och hämta honom på tågstationen imorgon förmiddag. Vi ska se till att ha en riktigt mysig dag och förhoppningsvis hinner och orkar jag blogga om det imorgon kväll.


Hugo kan inte få nog av Molly och mäkta stolt är han också över att han själv kan plocka upp henne i famnen och vyssja henne lugn.


Såhär kan det gå när man försöker vara snabb och smidig. När vi skulle gå på kvällspromenad tänkte jag ta med mig blöjpåsen ut samtidigt som jag skulle dra barnvagnen nerför trappen. För att kunna använda båda händerna till vagnen så hivade jag blöjpåsen över trappräcket och ner på backen...och ja....såhär gick det. Extrajobb med andra ord!

Marcus fick med sig Alvas ståbräda till Stockholm (den låg i bilen) så istället för att cykla och åka ståbräda till lekparken tog vi en promenad runt kvarteret. Barnen lekte Mary Poppins och låtsades flyga med sina paraplyer.


Nu är det fredagsmyyyyyyys!








Alva hade Cornelia på besök idag och dom bjöd på skönsång <3





Kram Lovisa

tisdag 24 maj 2011

Roliga barn

Hallå där!

Hoppas allt är bra med er. Själv så sitter jag med en liten Molly i knät som inte har det så lätt om kvällarna just nu. Magen krånglar och hon har ofta magknip. Hon rapar och fiser som den äkta Kindevågare/Lindbergare hon är ;o)

Jag fick ett bra tips idag; att lägga henne på mage på mitt ben och stryka henne över ryggen samtidigt som jag skakar lite lätt på benet. Och vet ni? Det funkar hur bra som helst. Hon gav genast ifrån sig en riktig avgrundsrap som skulle göra pappa Marcus avundsjuk.

Idag har jag och Molly gjort vår första tripp in till stan tillsammans. Vi åkte först till mitt jobb för att hälsa på. Det var mysigt att träffa delar av arbetskollegorna igen. Molly blev ordentligt uppvaktad och gullad med. Sedan träffade vi Lovisa och Hedvig på stan och gick och lunchade på Creperiet tillsammans. Hedvig är två månader äldre än Molly men är hälften så stor (hon föddes 6 veckor för tidigt). Tjejerna skötte sig exemplariskt så mammorna hann äta upp sin mat, ta en kaffetår efteråt och sitta och prata lääänge :o)

Så till överskriften..."Roliga barn". Det hoppar ut många roliga kommentarer ur barnens munnar här hemma. Det går inte en dag utan att vi får oss ett gott skratt. Men det är svårt att återberätta så att ni förstår det roliga i det hela. Ofta måste man ju vara med och lyssna på hela samtalet samt få se barnens minspel och kroppspråk.

Hugo kan dessutom vara lite disträ ibland ;o) Han hör sällan när vi pratar med honom, säger väldigt ofta "VA? eller slänger ur sig ogenomtänkta kommentarer. Som tex när jag en eftermiddag påminde barnen om att "pappa snart skulle komma hem" och fick till svar...: "Vilken pappa?" :o) Eller som igårmorse när jag bad honom att byta till rena kalsonger och senare på kvällen när jag plockade upp kläderna från badrumsgolvet efter att han hade badat såg att han hade gått omkring med två par kalsonger på sig hela dan. Han hade alltså inte tagit av sig de smutsiga utan bara dragit på sig det rena paret ovanpå dom andra ;o)

Alvas söta och roliga fundering för dagen var när vi fixade middagen och Molly gnydde lite från puffen på golvet. "Mamma, jag tjoj Wally är ledsen föj att hon haj tappat bort sin navelstjäng" :o) Ja, vem sörjer inte att man har tappat bort den?!?! ;o) Söta och underbara barn!!



Hugo flinar upp sig ordentligt och är nöjd när han får hålla i lillasyster.
Alva gillar att morgonmysa i sängen med Molly och mig.


Ps. Måste också passa på att säga hej till dig Therese...min gamla KappAhlkollega ;o) Vad roligt att du kikar in och läser bloggen. Blev så glad när jag såg ditt inlägg. Hoppas allt är bra med dig annars. Har faktiskt sett på VK:s Hej Babysida att du blivit mamma till två små sötnosar. Jättekul! Hör gärna av dig igen...har du någon mailadress? Kram Ds.


Kram Lovisa

söndag 22 maj 2011

Första badet



Hej vänner!


Ojojoj...det här med inlägg i bloggen är inte det lättaste att få till nu för tiden. Jag hade tänkt göra ett inlägg redan i morse, men det är först nu som jag får tid till det. När jag inte agerar mjölkko ;o) så ska ju allting fungera och rulla på som vanligt här hemma. Det behövs plockas, diskas, tvättas, lagas mat, lekas...ja, you name it. Så det blir lite glest mellan inläggen, och sena sådana dessutom.



Men annars så har vi det bara finfint här hemma. Det har varit skönt med helg. Även om Marcus har varit ledig några dagar mitt i veckan så är det något speciellt med helgen ändå. I går åkte vi till Surahammar för att hälsa på mina föräldrar och kolla in deras hus som dom har köpt och håller på att renovera. Dom kommer att få det kanonfint och det ska bli kul att se slutresultatet om några månader.



Efter att vi hade varit hos dom så åkte vi till min syster i Västerås. Där fick Molly visa upp sig för första gången. Storkusinerna och moster gillade vad dom såg och Molly mös för fullt när hon vandrade från famn till famn. Vi passade samtidigt på att fira pappa som fyllde år i fredags så det bjöds på smarrig jordgubbstårta efter middagen. Tyvärr så är det ingen höjdare att proppa i sig en massa jordgubbar när man ammar så därför fick jag se på när jordgubbarna på min tårtbit istället försvann in i Hugos mun istället för min :o( Trist, för jag ääälskar ju jordgubbar!!!



Molly fick sitt första bad i lördagsmorse. Vi har slarvat och inte gjort det tidigare. Men nu blev det av och hon doftar ljuvligt! Hon gillade det inte nämnvärt i början...men efter en stund så verkade hon njuta av det och storasyster hjälpte snällt till att hälla vatten på henne.



Jahapp...det här inlägget har tagit över en timme att skriva :o) Jag har hunnit amma Molly en vända samt ätit lite eget kvällsfika. Nu sitter Marcus på nålar och är sugen på att gå och sova. Med tanke på att natten inatt inte bestod av så många sovtimmar så tror jag att jag ska ta och hänga med både honom och Molly och krypa ner under täcket. Bjuder på några bilder från helgen innan jag tackar för mig och säger god natt...




Inte så glad...men ren! Såg först nu när jag lade in bilden att Molly besvarar Ebbas puss...Så sött! :o) Klicka på bilden så blir den större.

Såhär ser det ofta ut då Molly ska äta. Alva eller Hugo sitter bredvid och håller oss sällskap :o)
Åh så gott...och åh så synd att Mollys mage inte klarar av jordgubbarna. Vet av erfarenhet då jag moffade jordgubbar härom kvällen och sedan fick en fruktansvärd natt då Molly fick magknip och sov jätteoroligt. Det misstaget gör jag inte om!

Födelsedagsbarnet och Molly myser.

Hugo och Noa lekte med Noas alla Backugans. Hugo var i himelriket :o)



God natt!




Kram Lovisa

torsdag 19 maj 2011

Förskolans dag

Hej på er!


Sitter utslagen i soffan med Marcus och Molly bredvid mig. Molly har just ätit sitt kvällsmål och sover gott på Marcus bröst just nu. Vi har haft en fullspäckad men mysig dag idag. Det har nämligen varit Förskolans dag på dagis och allt började med en utflykt med Alvas avdelning på förmiddagen. Det var Pirattema dagen till ära, så barnen och pedagogerna var utklädda till pirater med ögonlapp, flaggor och hela kånkarongen.


Barnen fick rida på en av dagisbarnens egen ponny som hette Mulle. Alva var eld och lågor och ville rida om och om igen. Sedan bjöds det på grillad korv och skattjakt. En mycket lyckad förmiddag med andra ord. Efteråt följde Cornelia med oss hem och tjejerna fick leka en stund innan det var dags att åka upp till Hugos avdelning där det vankades fika och dansuppvisning.


Åh vad duktiga barnen var!!! Önskar jag kunde visa er det vi filmade men för det första så är filerna för stora att ladda upp här på sidan och för det andra så är Hugos kompisar med på filmsekvenserna och jag vill inte lägga ut bilder på barnen utan att ha frågat om lov först. Men tro mig, dom var verkligen superduktiga!!


Dom har övat i flera veckor och idag satt alla rörelser som ett smäck. Dom dansade bla till Eric Saades - Popular och Dannys - In da club. Hugo var väldigt duktig och fokuserad och bjöd på några riktigt snygga moves ;o) Vi var ett stort gäng stolta föräldrar som gick därifrån efteråt.


Lite senare fick vi sällskap av våra fina vänner, familjen Higårds. Dom kom hit och käkade pizza med oss. Pizza har blivit vår "grej". Några gånger i månaden så träffas vi och köper hem ett gäng pizzor som vi "slajsar" upp och delar på. Barnen får chansen att leka en stund och vi vuxna får en stund att umgås och ha trevligt. Det är alltid så avslappnat och skönt när vi träffas...det är så skönt att ha sådana kompisar!


I morgon är Marcus hemma och är ledig igen. Det ska bli skönt!! Hugo har redan en lekdejt inbokad med sin kompis Edvard, och jag, Alva och Molly ska nog iväg på lite födelsedagsfika hos en utav Alvas dagiskompisar. Sen blir det efterlängtat fredagsmys på kvällen. Hoppas att ni också får en bra fredag. Sköt om er därute!!


En nöjd Alva rider på Mulle.



Alva plockade maskrosor som hon sedan delade ut till sina kompisar och föräldrar som var med på uttflykten ;o)

Jag kanske är konstig...men jag tycker dom är vackra!!


Hugo var dyngsur av svett efter dansuppvisningen...och supernöjd som ni kan se :o)




Kram Lovisa

tisdag 17 maj 2011

Semesterplaner

Hejsan!

Idag har det varit en evighetslång dag. Det har stundtals känts som att vi aldrig skulle komma fram till läggningen ikväll. Men nu är vi här och barnen sover äntligen vilket innebär att vi också kan krypa ner under täcket inom kort.



Molly och jag har varit hos BVC idag och fått det glädjande beskedet att Molly börjat gå upp i vikt. Idag vägde hon 3980 gram vilket är mycket bättre än fredagens dipp ner till 3760 gram (födelsevikt var 4010 gram). De senaste dagarna tycker vi att hon har blivit lite gulare än tidigare men det tyckte inte barnmorskan idag så då behöver vi inte fundera på att åka in och sola henne och det känns ju skönt. Men vi väntar fortfarande på att få den där remissen för att få komma in och röntga hjärtat för att få veta hur allvarligt blåsljudet är. Kanske det kommer något med posten imorgon?!



Idag har Marcus varit hemma igen och vi har försökt att underhålla barnen så gott det går. Dom tycker att det är skönt att få vara hemma och vara lediga tillsammans med sin nya lillasyster men dom saknar ändå dagis och sina kompisar väldigt mycket, vilket gör att det kan bli mycket tjat och gnäll här hemma. Idag har vi sett till att baka, spela spel och promenerat bort till lekparken för att fördriva tiden. Det är ganska bra gjort tycker jag med tanke på att jag sitter och ammar Molly i parti och minut. Men ändå blir det gnäll och barnen tycker att vi är dom tråkigaste föräldrarna ever som inte hittar på något kul med dom.



Men en rolig sak som vi har hittat på är att vi ringde och bokade en två dagars vistelse på Kolmården i sommar. Vi ska åka med min familj. Mina föräldrar och syskon med familjer kommer att stråla samman och spendera två dagar tillsammans och det kommer bli så kul. Jag längtar redan!!! Hoppas barnen blir nöjda ;o) Andra semesterplaner för i år är egentligen bara Ölandsresan i Juli...annars kommer vi bara ta det lugnt och vara hemma och njuta av sol, bad och goda vänners sällskap.



Även om jag mår väldigt bra efter förlossningen så kan jag inte ge mig in i "jagalekar" och hoppa studsmatta riktigt än. Det får Marcus göra istället!


Barnen gaddade ihop sig.

"Na na na na na na naaaa....du kan inte ta mig!"


Molly mös i vagnen.






Kram Lovisa

måndag 16 maj 2011

Då är vi igång igen...

Hejsan!

Japp, då är vi igång igen då, precis som överskriften avslöjar. Men bara för en kortis. Marcus klev upp i ottan för att åka till jobbet och jag blev kvar med alla tre barnen (vad konstigt det känns att säga så...hehe). Men det har gått hur bra som helst. Jag klev upp klockan sju när Marcus åkte och Molly låg kvar i sängen och sov. Hugo och Alva som redan hade hunnit vara inne och snusa lite på Molly, hoppade upp i soffan och tittade på TV medan jag gick ner och gjorde i ordning frukosten. Allt flöt på jättebra och vi kom till och med iväg i god tid till dagis så barnen hann följa med på måndagsutflykterna på respektive avdelning.

Nu ligger Molly i puffen och sover och jag funderar på att göra detsamma. Även om jag tycker att nätterna fungerar hyfsat bra nu så är man ju ändå lite "seg i kolan" om man säger så. Mer än vanligt alltså ;o)


Japp, så får det bli...idag får alla hemmasysslor stå åt sidan, nu ska mamman sova!!


Lycka är att få sova på pappas bröst!




Kram Lovisa

lördag 14 maj 2011

Mycket har hänt!


Tja!

Blogger har legat nere ett tag så för en stund var mitt senaste inlägg borttaget och jag kunde inte logga in på min sida. Men nu är ordningen återställd igen så här kommer ett inlägg som jag misstänker kan bli en gnutta rörigt. Mycket har nämligen hänt de senaste timmarna. Så var ska jag börja?

Jo, nu är dom här..."Los Enormos Boobos"!! Härom natten kände jag riktigt hur mjölken började rinna till. Molly började helt plötsligt kippa efter andan när hon åt och jag kunde höra hur det klunkade. Ett gott tecken! Men med mjölken kom också mjölkstockningen. Som tur är så har man ju varit med förr så jag hann förstå vad som var på gång så jag har gått omkring med varma kläder och en vetesäck samt låtit Molly snutta närhelst hon velat. Allt för att hålla igång cirkulationen. Och jag lyckades faktiskt, så det blev inte så allvarligt. Skönt!


Vi har haft hembesök av barnmorskan från vår BVC. Hon skulle titta till Molly samt ta PKU-testet. Vi hade förvarnat barnen om vad som skulle hända och dom satt...eller nja, snarare studsade runt och var frågvisa och undrade vad barnmorskan höll på med så hon fick knappt en syl i vädret. Alva var väldigt noga med att tala om att "man måste vaja jätte försiktig näj man stickej".


Hon testade först att sticka i handen men där var det så tunna blodkärl så hon fick inte ut något. Istället gav hon sig på foten på Molly, och två gånger dessutom. Trots sockervatten som avledningsmanöver så gjorde det nog jätteont för Molly skrek som en stucken gris. När jag tittade upp på Hugo stod han med darrande underläpp och tårarna sprutade. Lilla gubben...han blev så orolig för lillasyster så han bröt ihop fullständigt. Han och Marcus gick därifrån en stund och när barnmorskan hade gått muttrade han något i stil med "att det var minsann en dum tant som hade stuckit Molly så illa så att hon blev sådär ledsen" :o)

Nätterna fungerar bara bättre och bättre. Inatt fick jag tre sammanhängande timmar innan det var dags att amma igen. Och hela natten har hon kunnat sova för sig själv så även jag har fått sträcka ut ryggen en stund. Jag hoppas och tror att vi är på rätt väg.


Igår var Marcus och Hugo med Molly till USÖ för att göra en rutin läkarkoll. Jag var hemma med Alva som skulle bli friserad av en kompis till oss. Tänkte inte så mycket på läkarundersökningen...eftersom att allt hade sett så bra ut på kollen dom gjorde på BB. Så det högg till i hjärtat när Marcus ringde på vägen hem och talade om att läkarna hade hittat ett blåsljud på Mollys hjärta. Dom trodde inte att det var något alarmerande utan troligtvis något som kommer att växa bort med tiden men vi kommer ändå få en remiss och komma tillbaka för att röntga henne någon dag nästa vecka.

Jag försöker verkligen att inte jaga upp mig över det, men självklart blir man jätteorolig! Jag hoppas verkligen att det inte är något allvarligt utan att Molly kommer att bli helt okej och inte kommer få några framtida besvär av det. Ni kan ju tro att jag håller i henne lite extra hårt och länge nu...ingenting får hända vår lilla tjej!!


Mammas hjärtegryn!


Busunge innan klippning...


...kalaspingla efter klippning.




Kram Lovisa

torsdag 12 maj 2011

Syskonmys

Hej på er!

Här myser vi på för fullt. Molly är en riktig mysfia och gillar att ligga i sina storasyskons knä till deras stora glädje. Natten inatt var något bättre än den förra men vi behöver jobba fram en bättre plan hon och jag, hur vi ska göra i framtiden. För det håller inte i längden att jag sitter upp och hon sover på mitt bröst hela natten. För det är det enda som fungerar just nu, så fort hon hamnar på rygg så är hon klarvaken och visar klart och tydligt sitt missnöje över det.

Min käre make är känd för att komma på smeknamn som sedan har en tendens att fastna och hänga med folk hela livet. Hans lillasyster Maria heter tex Snufs (eller Snufs Plufs), hans mamma och pappa går under benämningen "Mummen" och "Daden" (med svenskt uttal). Hugo kallas för "Budden" och Alva går under benämningen "Guppsi". Och dessa är bara några få éxempel ;o)

Molly har ännu inte fått något smeknamn av Marcus...det tar ju ett tag att lära känna varandra. Men barnen har redan börjat ge henne små söta namn så som tex, "Lilltjejen", "Lilla gumman" (Hugo) och "Wall-E" eller "Wally" som Alva säger ;o) Sött tycker jag.

Nä, nu ska här sovas...man vet ju inte när det är dags för lillfisen att öppna upp sina små blå nästa gång.



Kram Lovisa

onsdag 11 maj 2011

Välkommen Molly!



Hejsan!


Som ni nu kan se så är äntligen vår lilla Molly här. Måndag kväll den 9 maj, klockan 22:40 kom hon till världen. Hon var 49,5 cm lång och vägde 4010 gram och hon tog väldigt lång tid på sig att komma ut. Värkarna startade försiktigt strax efter tolv, natten till måndag. Ett par timmar senare blev dom intensivare och kom mer regelbundet.


Klockan tre på natten ringde vi till Marcus föräldrar och bad dom komma hit. Dom hade ju ändå 17 mil att köra så vi vågade inte vänta allt för länge med att ringa. Klockan 6 kom dom fram och då hade dom också hunnit med att köra på ett rådjur på vägen. Som tur var så klarade dom sig utan personskador, värre gick det för bilen men framför allt för rådjuret som dog på fläcken. Usch, otäckt!


Värkarna blev mer oregelbundna allt eftersom men istället mer intensiva så strax efter åtta ringde jag in till förlossningen och frågade vad dom tyckte. Skulle vi komma in eller vänta? Eftersom att det var bebis #3 så tyckte dom att det var bättre att vi skulle komma in. Sagt och gjort. Halv tio var vi på plats på BB.


Efter en undersökning kunde det konstateras att bebisen mådde bra och att jag var tre centimeter öppen. Inte så mycket som jag hade hoppats på men vi fick ändå stanna kvar. Det kunde ju gå snabbt mot slutet.


Värkarna tog i och jag fick testa TENS för första gången. Dom var supersköna och lurade kroppen att sluta fokusera på värkarna och istället "plågas" av elstötarna. Efter en stund räckte inte TENSen så då kompletterade jag med lustgasen (älskade lustgas, som jag hade längtat efter att få bekanta mig med den igen! Hihi!!)


Trots ett kraftigt värkarbete så öppnade jag mig inte så vidare bra. Efter några timmar var jag bara öppen fyra centimeter så då bestämde jag mig för att testa Epiduralen (har aldrig testat den förrut men hört att den kan vara toppen om man tar den i rätt tid). Värkarna fortsatte att hålla i sig men jag kände absolut INGENTING. Det var jätteskönt att följa värkarbetet på dataskärmen men utan att känna smärtan i magen. Det betydde ju att öppningsskedet fortsatte...(trodde jag ja!)


Efter sex timmar med Epiduralen hade jag bara öppnat mig 1 cm. 1!!!! Detta fick mig ju självklart att känna mig rätt så nerstämd. Men som tur var så drog dom igång det värkstimulerade droppet som kompliment och då drog det ju igång igen och det med besked. Efter det spenderade jag några timmar i lustgasdimman innan krystvärkarna drog igång. Nästan två timmar gick åt till att krysta och tillslut...klockan 22:40 såg hon som sagt dagens ljus (fastän det egentligen var sena kvällen ;o) )


Vi är så glada och tacksamma över att allt gick så bra trots den långdragna förlossningen, att vi slutligen fick ta emot vår friska och vackra lilla tjej. Personalen var helt fantastisk och Marcus, min älskling gjorde ett toppen jobb vid min sida. Han puschade och stöttade och förde min talan när jag inte orkade eller var vid mina sinnens fulla bruk (tack vare min älskade lustgas!!! Hahaha).


Nu är vi hemma igen och livet som trebarnsföräldrar börjar ta sin form. Molly är en riktig liten raring som redan trollbundit sina storasyskon. Dom kan inte få nog av henne...inte jag och Marcus heller för den delen. I natt var hon dock ingen lätt match. Magen krånglade och jag har inte fått igång mjölken riktigt ännu så vi hade det ganska bökigt och har inte sovit så många timmar. Men å andra sidan så var det ju bara vår andra natt tillsammans. Vi har inte lärt känna varandra riktigt än. I natt får vi hoppas att det blir bättre och att hon kan komma till ro.


Japp, det var historien om hur Molly Judith Elisabeth Kindevåg kom till världen. Om ni är sugna på att se lite bilder så fortsätt scrolla neråt. Här kommer en bildkavalkad :o)


Fortfarande hemma, men snart på väg in till BB.


På plats! Jätte trött, som ni ser, efter bara ca 2 timmars sömn.


Tummen upp för TENS, tummen ner för städrocken ;o)


Lovisa + lustgas = sant!


Utmattad men lycklig familj!


Inget fika har någonsin smakat godare!


Storebror och Molly träffas för första gången.


Stolt förstagångs storasyster!


Alva och Hugo läser för Molly i soffan innan läggningsdags.



Kram Lovisa

lördag 7 maj 2011

Lördag

Hej hallå!

Trist överskrift...jag vet! Men jag kunde inte komma på något roligt att skriva. Lördag har det varit idag...hela långa dan, och vi har haft fullt upp så det är först nu som vi kan krascha i soffan och pusta ut. Inte för att vi egentligen har haft mycket att göra, det är bara det att det att det har gått i ett hela dan. Barnen har varit hos kompisar och lekt, kompisar har varit här och lekt. Andra barn har varit här trots att våra barn inte har varit det...mat och fika har ätits, disk har plockats in och ut ur diskmaskinen, häcken har pimpats och....ja ni förstår. Det har varit fullt ös...men också väldigt trevligt :o)

Måste dementera en sak som jag allt för hastigt slängde ur mig i förra inlägget. Häcken har INTE grävts upp och sedan blivit omplanterad ;o) Marcus suckade bara när han hörde att jag hade skrivit så. För tydligen är det helt befängt att gräva upp en 20 meter lång häck när man bara behöver gräva runt den och fylla på med gödsel. Så, I´m sorry att jag for med osanning ;o)

Fin har den blivit iallafall...häcken alltså och nu hoppas vi att den ska hämta sig och börja producera lite mer kvistar och blad.

Måste också beklaga att ingen bebis är på väg i nuläget, så alla ni som gissade på 6:e och 7:e maj...jag är ledsen. Ni vann inte bilen ;o)


Kogödsel ska visst göra susen...

Häcken FÖRE


Häcken EFTER


Hittade fem såna här sötnosar i dungen bredvid huset idag. Dom var extremt aktiva för att vara nattdjur. Dom grävde och rotade runt som små galningar.


"Lala"




Kram Lovisa

fredag 6 maj 2011

Det är inte lätt att säga "Hej då!"

Hej hej!

Vilken toppendag vi har haft idag, jag och ungarna. Först tog vi sovmorgon och bara slappade en stund innan vi åt en sen frukost. Vi hade en utflykt inplanerad så jag förberedde matsäcken som skulle bestå av bla pannkakor och chokladbollar. Det var bara att grädda och rulla, grädda och rulla :o)


Efter det var jag klippt slut och i stort behov av vila (patetiskt...I know, men så är det). Som tur var så var barnen på humör att leka på sängen medan jag bredde ut mig på den samma så medan jag slumrade lekte Alva med sina dockor och Hugo lekte frisör och kammade håret på mig (såååå skönt!)


Klockan ett hade vi en date med Ida och tjejerna i Stadsparken. Mina barn har inte varit där på väääldigt länge så det var som en helt ny upplevelse för dom och dom sprang runt och testade alla lekställningar, rutchkanor och gungor. Vi fikade på en filt i solen och hade det riktigt skönt. En mysig stund med fina vänner som vi kommer att leva på länge :o)


Vid fyratiden kom ett efterlängtat sällskap på besök. Mormor, morfar och morbror Ludwig! Barnen har tjatat sig blåa hela dagen och längtat som bara den efter att dom skulle dyka upp. När dom väl kom så blev det kramkalas och Tacos och lite senare, efterrätt ute i kvällssolen på altanen. Härligt!


Hugo fick en spontan liten present dagen till ära. Min systerson Noa är tre år äldre än Hugo och växer fort och ofta ur saker som Hugo sedan tacksamt får ärva. Idag var det en cykel som stod på tur och Hugo blev eld och lågor över den röd/svarta BMX:n som kom med mormor och morfar. Visar bilder på den en annan dag, glömde ta kort på den idag.


Alva har så otroligt lätt för att fästa sig vid människor, och saker med för den delen, och tycker inte om att skiljas åt. Det spelar ingen roll vad eller vem det är. Hon vill så gärna ha människor och saker som hon tycker om, nära sig. Självklart är det extra speciellt med vissa människor...som tex mormor, morfar och morbror. Ikväll blev det ett riktigt tårdrypande farväl i hallen när dom skulle åka. Mellan tårarna viskade hon att hon ville att dom skulle stanna kvar och så strök hon morfar över kinden och drog fingrarna genom mormors hår. Det var riktigt hjärtskärande att se. Lilla gumman...hon har så nära till sina känslor.


Men vi ses ju snart igen. Så fort bebisen är ute hoppas vi få besök av mormor, morfar och morbror Ludwig igen :o)


Nu ska jag titta färdigt på Twilight som går på 1:an och sedan blir det sängen. Imorgon är vi bara lediga och har egentligen bara en sak som vi skulle vilja ge oss på...och det är häcken. Jag ska se till att ta lite bilder på vår bedrövliga Ligusterhäck som inte har tagit sig på fyra år. Men vi har beslutat oss för att ge den en chans till. Vi tänker gräva upp den och sätta om den i lite ny jord och gödsel och hoppas på att den tar sig. Händer ingenting på ett år så ryker den och får ge plats åt nya fräscha tujaplantor istället.


"Åk inte....snälla!"



Kram Lovisa

torsdag 5 maj 2011

Hemmadag

Hej på er!

Vad kul att så många ville vara med och gissa bebisens ankomst, kön, vikt och längd :o) Det ska bli spännande att se om någon av er kommer i närheten. Barnmorskan gissade vikt och längd i tisdags så jag vet på ett ungefär hur stor guldklimpen är i dagsläget...men det är klart, om jag går över tiden så kan den ju växa på sig lite till :o)

Här har ni listan på alla er som varit med och gissat hitintills, men fortsätt gärna gissa :o)


Cissi: Pojke, 10 maj, 4210 gr och 51 cm


Fam Wäneskog: Flicka, 6 maj, 4025 gr och 53 cm


David: Pojke, 7 maj, 4150 gr och 52 cm


Mia: Flicka, 7 maj, 4050 gr och 50 cm


Åsa: Flicka, 12 maj, 3678 gr och 52 cm


Farfar: Flicka, 8 maj, 3810 gr och 51 cm


Farmor: Pojke, 11 maj, 3960 gr och 53 cm


Alexandra: Flicka, 8 maj, 3770 gr och 50 cm


Kicki: Flicka, 8 maj, 3740 gr och 50 cm


Fam Drewitz: Flicka, 7 maj, 3915 gr och 51 cm

Gammelmormor: Flicka, 9 maj, 3890 gr och 54 cm


Gammelmorfar: Flicka, 12 maj, 3965 gr och 52 cm


Anette: Pojke, 7 maj, 4238gr och 51cm



Idag har jag barnen hemma. Efter en ganska rörig vecka förra veckan då det fortfarande var oklart hur jag fick och skulle göra med barnen på dagis medan jag gick hemma (en låååång historia) så kom vi fram till att dom ska vara 15 timmar i förskoleverksamheten. Så idag och imorgon är det hemmadagar för barnen och på ett sätt är det ganska skönt, för då slipper vi ha tider att passa och jag behöver inte krångla i onödan med att få på och av mig skorna och kravla mig i och ur bilen ;o)

Det är skönt att kunna fisa runt i myskläder hela dan och inte vara orolig att någon ska se mig i min sunkiga outfit. Det som oroar mig är bara vad jag tar mig till med barnen om vattnet går. Men det löser sig säkert...barnen är ju så stora och duktiga (vilket jag ofta glömmer bort) så dom kommer förstå om jag börjar få ont eller vattnet plötsligt går.

Än så länge är det lugnt. Hade några kraftiga förvärkar härom kvällen, så vi gjorde oss beredda och började ringa runt till några kompisar som står på "jour" ;o) Men när jag gick och lade mig, för att få några timmars sömn om vi skulle behöva åka in, så avtog det och sen hände det inget mer :o(

Jaja...den kommer när den kommer och jag lär märka när det verkligen är dags. Hoppas verkligen att det är snart :o) Vi är så nyfikna och längtar så mycket så vi håller på att spricka :o)



Kram Lovisa

tisdag 3 maj 2011

Väntans tider!

Go´kväll!


Ja, egentligen är det väl ingen nyhet för nån utav er därute. Det har väl snöat i nästan hela vårt avlånga land idag om jag förstått det rätt. Men för min egen skull och för framtiden så antecknar jag det här och nu; Idag den 3 maj 2011 låg snön på marken när vi vaknade klockan 06:10. Som tur var så hade den smält bort några timmar senare, men det har fortsatt vara snöblandat regn hela dagen. Mycket skumt!


Efter att jag hade lämnat barnen på dagis så åkte jag till MVC för att besikta mig själv och bebisen. Allt såg bra ut och besöket var över på 10 minuter. Bebisen har växt men börjar plana ut nu...dessvärre gäller inte samma sak för mig utan jag fortsätter att växa, och det på bredden. Är nu uppe i + 15 kg. Jag väger till och med mer än Marcus nu för tiden...men det är i och för sig inte så svårt. Han börjar ju bli så tanig efter all träning :o)


Men det kan ju konstateras att jag verkligen går i väntans tider. Idag har jag som sagt varit på MVC och efter det åkte jag till Willys och handlade. Men sedan har jag mest bara latat mig och gått omkring och känt efter om det ändå inte är en värk jag känner?! Om jag går mycket över tiden kommer dom nog få lägga in mig på psyket först...för jag kommer nog bli smått galen på kuppen av allt väntande ;o)


För att göra det hela lite mer spännande och intressant tänkta jag efterlysa en liten tävling här på bloggen. En kompis på jobbet skickade just ett sms ikväll och slängde in en gissning när hon tror att bebisen ska komma, vilket kön den kommer att ha och hur lång och tung den kommer att vara :o) Vågar du vara med och gissa?? Det skulle vara kul att se vem som kommer närmast... Vem vet? Kanske det ligger ett fint pris i potten! ;o)



Gissningsleken börjar...NU!



Cissi tror: Pojke, 10 maj, 4210 gr och 51 cm
Linda, Jonas, Ebba & Noa tror: Flicka, 6 maj, 4025 gr och 53 cm
David tror: Pojke, 7 maj, 4150gr och 52 cm
Mia tror: Flicka, 7 maj, 4050 gr och 50 cm
Åsa tror: Flicka, 12 maj, 3678 gr och 52 cm
Farfar tror: Flicka, 8 maj, 3810 gr och 51 cm
Farmor tror: Pojke, 11 maj, 3960 gr och 53 cm
Alexandra tror: Flicka, 8 maj, 3770 gr och 50 cm


Vad tror du?



Trist syn att vakna upp till.



Kram Lovisa