tisdag 22 november 2011

Lortgrisar

Hallå!

I morse hade vi spännande skådespel utanför fönstret. En enorm björk på baksidan skulle fällas och vi fick första parkett när dom drog igång tidigt imorse. Killen som sågade ner trädet klättrade en bra bit upp i trädet och hängde ibland och dinglade i ett rep när han hivade ner kvistar och grenar. Marcus skulle ha fått tåsvett om han hade varit hemma och sett det ;o)

Ner kom björken, och vi får ytterligare en massa bra ved att elda med i några år framöver. Det tackar vi för!

Idag har jag och tjejerna haft en mysig dag tillsammans med Ida, Cornelia och Greta. Vi drog till IKEA när dom öppnade och strosade runt där en stund innan det var dags för lunch. Sedan fortsatte vi shoppingrundan innan det var dags för mig att åka och hämta hem Hugo från skolan. Alva fick följa med Cornelia hem och fortsätta leka så henne har jag inte sett röken av idag :o)

IKEA har precis som många andra butiker redan tagit fram sitt julpynt och det är så mysigt att gå längs med hyllorna och spana efter nya fina grejer att sätta upp i fönstren eller hänga i granen. Jag kom tillslut hem med en ny adventsljusstake och massa mer ljus i alla dess former. IKEA är bra, hurra hurra hurra!

Igår eftermiddag så blev vi utringda att möta upp Therese och barnen i lekparken. Det blev ett skönt avbrott mitt i all städning och tvättande. Det var tur att jag fick på barnen överdragsbyxor och overall för när vi väl kom dit så blev det gyttjebrottning och rull-lekar nerför slänten. Alva var lortig till och med inne i öronen med lera. Det blev till att bada när vi kom hem....och tvätta, igen! Men kul hade dom :o)

I morgon go' vänner då blir det julpyssel och jumys här hemma på Karlsrovägen. Mia och Seth kommer hit på eftermiddagen och då ska vi baka lussekatter och pepparkakor och så har Seth önskemål om att göra kristyrer och så har jag gjort "pepparkakor" av trolldeg som jag sedan torkat i ugnen. Dom ska barnen få måla imorgon. Får se hur det blir. Visar bilder imorgon.


Lortfia!
Lortig och lockig. Alva får så fina lockar när hon blir blöt i håret. Dessa lockar are made of sweat! :o)


Bye bye björk!







Kram Lovisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar