måndag 1 augusti 2011

Bilder och åter bilder!

Hej på er!

Sanslöst vilken värme! Vi sitter alldeles klibbiga och varma i soffan och tittar på sporten. Barnen sover troligtvis i små svettpölar i sina sängar vid det här laget. Det blir som en bastu inne på deras små rum. Men samtidigt vill jag inte hålla på att klaga för jag har längtat efter riktigt varma och sköna sommarkvällar så nu är det bara att gilla läget :o)

För den som har varit här inne och läst mitt inlägg från tidigare idag vet att vi tog en sväng till Karlskoga i eftermiddags för att köpa en barnvagn som vi hittade på Blocket. Det är en vagn som är speciellt utformad för löpning vilket självklart tilltalade mannen här i huset ;o) Han har redan invigt den med Molly som passagerare och den fungerade utmärkt. Å vilken lyx det blev för mig när jag helt plötsligt fann mig själv ligga i sängen i godan ro och läsa en bok när Hugo och Alva sov och Marcus och Molly fortfarande var ute på sin lilla löprunda.

Förra veckan var vi hemma hos Marcus föräldrar i några dagar. Barnen gillar verkligen att komma till det "blå huset" och hälsa på farfar och farmor. ELler "Jogej och Bijgit" som Alva säger för att försäkra sig om att det blir rätt...hon har en förmåga att blanda ihop mormor och morfar med farmor och farfar. Men säger man namnen så blir det ju rätt och inga missförstånd ;o)

Vi passade på att bada när det blev för varmt och kvalmigt ute och så fick vi också åka och hälsa på gammelmormor och gammelmorfar i deras nya fina lägenhet. Resten av tiden gick åt till mycket lek och bus men också en hel del mys.

Nu tänkte jag beta av ytterligare ett gäng bilder, både från när vi var i Kisa men också från då Linnéa och Niclas var här och hälsade på oss...så håll i hatten, nu kör vi!

Råsöbadet fick sig ett besök av två lite badskygga barn. Det kan ha varit det gröna "gojset" som flöt omkring i vattnet som gjorde att barnen tappade badsuget.
Men det var otroligt vackert runomkring.
Molly lättade på trycket och råkade lätta lite för mycket så att det hände en liten olycka ;o) Vilken tur att det går att bada för att bli ren...mormors köksho passade alldeles perfekt för ändamålet.
"Sköööönt"
Alva visar gammelmorfar hur en Iphone fungerar :o)
Hugo har lagt beslag på farmors Ajfån.
På barnens begäran fick även gammelfarmor Dagnys grav ett besök. Dom ville så gärna lägga dit blommor. Så första dagen plockade dom klöver och lade på gravstenen. Dan därpå cyklade farmor och Hugo ner till affären och köpte riktiga blommor.
Alva hittade denna läckra retrovagn att leka med.
Här badar vi mitt ute i skogen. Flat hette visst platsen och det var underbart tyst och stilla därute. Barnen hittade små fiskar att skrämma i vattnet och som dom försökte fånga i medhavda små hinkar.
Vackert inte sant?!
Detta saknar jag i Örebro.
När vi kom tillbaka till det "blå huset" ville Hugo prompt plocka blåbär uppe på kullen hemma hos farmor och farfar. Alva ville självklrt också haka på...
...men var ytterst besvärad av alla mygg och myror ;o)
Det fanns dåligt med blåbär i skogen. Men några fick följa med hem och blanda sig med hallon från buskarna på tomten.
Smarrigt kvällsfika!


Å så var det lite bilder från när Jonssons var här. Barnen ville väldigt gärna bada tillsammans...här är det Alva och Signe som tvättar håret på varandra.
Hugo och Nellie fantiserade ihop en lek med hjälp av leksakerna.
Fredagsmys med rena och go'doftande ungar.
Kompisar och kusiner!
Mollys sköna sovstil på kvällarna...
Självklart skulle det gosas med moster också.


Så, det var det för den här gången. Nu ska jag ge Molly lite kvällsmat och sen ska vi gå och sova i värmen.

Kram Lovisa

2 kommentarer:

  1. Den ,härliga retrovagnen fick jag julen innan Marcus föddes, så den är äldre än gubben din!
    :-)
    Härliga kort!

    //Bonfrua

    SvaraRadera
  2. Oh, vilka lovely bilder!!! Nellie och Signe är verkligen små prinsessor!! Det syns att Alva inte gillar myror och mygg hi hi!
    Det där med att fånga fiskarna istället för att bli rädd för dem är något jag ska tipsa Seth om ;)
    Vi ses på torsdag!! Kram

    SvaraRadera