tisdag 30 juni 2009

Back to the 80´s

I morse kom slambilen hit. Barnen slängde i sig frukosten för att hinna titta på spektaklet en stund innan det var dags att åka till dagis. Det luktade ju inte direkt hallon här hemma när han började röra om i "kloakerna". Tyvärr kunde han inte hjälpa oss trots många tappra försök. Det verkar som att vi måste gräva upp källargolvet för att komma åt "källan" till problemet. Känns inte jätte skoj, men nödvändigt ;o) Haha...dåligt skämt, förlåt!


Idag gjorde jag det jag länge har gått och funderat på att göra. Jag permanentade mig :o) Sist jag gjorde det var väl för ca 20 år sedan. Som tur är har det hänt ett och annat när det gäller vätskor och sånt. Vet inte riktigt än vad jag tycker...men grundtanken var att göra något annorlunda och nytt inför sommaren och det lyckades vi med. Det tar väl några dagar innan jag har vant mig skulle jag tro. Hugo tittade med stora ögon på mig när jag kom hem och Alva ville komma upp i famnen för att komma åt att känna på lockarna. Marcus har fortfarande inte sagt så mycket...hmmm. Precis som jag behöver han kanske några dagar på sig för att smälta förvandlingen.


FÖRE

EFTER


Kram Lovisa

söndag 28 juni 2009

En sista ansträngning

Imorgon går Alva tillbaka till dagis och jag börjar jobba igen. Det känns konstigt efter att ha varit "ledig" i sammanlagt två veckor när barnen varit sjuka. Även om man har fullt upp med att ta hand om barnen så går man ju ändå hemma och pular på och den här veckan när Alva och jag var hemma var det ju så fint väder så jag hann faktiskt jobba lite på solbrännan också ;o)

Men imorgon är det dags att ta på sig Tolkskylten igen och ge sig ut på fältet. Men det är skönt nog min sista vecka innan semestern och den måste dessutom kortas ner en dag eftersom att vi ska hem till Kisa på begravning på fredag. Men sen börjar den efterlängtade semestern. För som inför varje ledighet går kroppen och i mitt fall framför allt hjärnan ner på lågvarv och man känner sig inte så effektiv på jobbet längre. Första veckan är jag och barnen lediga på egen hand och då ligger en resa till mormor och morfar på schemat och så tänkte jag passa på att bjuda hem lite kompisar tll mig och barnen på fika om solen fortsätter att skina. Ska bli härligt...

Igår kom Marcus föräldrar hit och hjälpte oss med altanbygget. Marcus och Roger började att gjuta plintar och gav sig även på vårt avlopp som krånglar. Där blev det tyvärr ingen framgång så det ser ut som att vi måste få hit en slambil eller dylikt...fortsättning följer.


11-kaffe ute i solen

Hugo hjälper till att gräva.

Det händer saker hela tiden.

Hugo och farmor tittar på när det blandas cement.

Alva lekte med vatten i en hink innan farmor kom på den briljanta idén att ta fram poolen.

Farmor kom med fina porslinsfigurer till barnen. Ett minne från Marcus farmor.

Fick även en fin kristallvas som genast fick en plats i vardagsrumsfönstret där solen skiner vackert igenom den.



Idag är vi trötta och sega efter en lång och skön eftermiddag ute i solen. Snart är det dags för barnen att krypa i säng och jag ska ta mig en lång och välförtjänt sval dusch och unna mig en hårinpackning och...nä just det ja, det går ju inte pga avloppet, jahaja. Det får bli en snabb raggardusch istället...mmm mumma!




Kram Lovisa

fredag 26 juni 2009

She´s back!

Nu börjar äntligen Alva bli sig själv igen. Hon har sovit relativt bra de senste nätterna och har inte behövt ta mer Tavegyl. Kopporna börjar torka och ramla av så hon börjar se lite mer ut som hon brukar.

Hugo har varit på dagis den här veckan som jag har varit hemma och VABat med Alva, men idag när vi kom upp till dagis sa han att han inte ville vara kvar utan istället följa med mig och Alva hem. Jag ville självklart inte tvinga honom att var kvar om han inte ville och eftersom att vi ändå bara skulle gå hem och inte göra något särskilt så fick Hugo haka på hem igen. Det blev helt enkelt bara en liten morgonpromenad fram och tillbaka.

Idag har det fortsatt att vara soligt och varmt. Vi har hållit oss mestadels inomhus. Barnen har inte orkat med så mycket annat. Hugo och jag bakade lite under tiden Alva sov ute i skuggan. Vi hade ett långt och djupt samtal om Himlen och vad som händer när man dör. Hugo har en kompis på dagis vars mormor bor i Himlen. Då berättade jag att Marcus Farmor ocskå fick flytta dit då hon dog härom dagen. Hugo var tyst en stund och frågade sedan om pappa också var i Himlen. Nä, sa jag. Pappa är ju på jobbet och han ska inte till Himlen förrän om många, många, många, många år. Hugo tittade på mig och så började han att gråta. "Jag vill inte att pappa ska flytta till Himlen. Då kommer jag att bli ledsen en annan dag". Ja, vad säger man? Det var bara att trösta och försöka förklara att han inte behöver vara orolig.

Teaterapa på bättringsvägen ;o)

Hej, nu är jag tillbaka. Tog en liten paus för att städa och plocka undan lite. Mina underbara svärföräldrar kommer hit imorgon och jag vill ju gärna att dom ska kunna ta sig innanför dörren utan att gräva sig fram genom damm och skräp.

Nu sitter jag och Marcus och tittar på en dokumentär om Michael Jacksson på 1:an. Vilket liv han har levt. Tänk vad framgång och kändisskap kan göra med en människa. Det är tydligt att gränslöst mycket pengar inte gör dig lyckligare. Men han är verkligen "one of a kind" och hans musik kommer att gå till historien.

Nä, nu är det dags för lite fredagsmys fika innan det är dags att krypa i säng.

Kram Lovisa

tisdag 23 juni 2009

Nu är vi igång...


Idag har vi haft fullt upp här hemma. Marcus har förberett inför kvällen då Martin kom med sin traktor och grävmaskin. Ni må tro att barnen blev saliga :o) Dom satt på gräsmattan eller kröp upp i studsmattan för att få bästa möjliga sikt när grävmaskinen plöjde bort delar av vår gräsmatta. Alva och jag gav tillslut upp och gick in för att äta kvällsmat men Hugo var tapper och fortsatte hjälpa pappa och Martin att sätta ner papprör i marken. Halv nio kom dom in täckta av svett och lort men nöjda och glada.

Vår baksida innan första skoptaget

Alva dricker Festis på den inramade delen som så småningom ska bli vår altan

Man blir törstig i värmen

Busfrön

Hugo visar sina muskler

Äntligen!! Martin och hans "leksaker" var efterlängtade :o)
Adjö grodblad! Välkommen altan!!

Första parkett :o)

Martin grävde ur för en stenkista.

Det tar sig...

Under tiden Martin åkte iväg för att tömma släpet på gräs och jord passade vi på att flytta två Tujjor från husväggen till varsin lyktstolpe precis vid garageuppfarten.

Hugo ansvarade för vattenslangen

Vi blev nöjda...hoppas bara att Tujjan trivs bra på sin nya post.

Vi hann med lite lek och bus också...

Fyller på med mackadam i stenkistan

24 papprör att gjuta plintar i är på plats
Hugos besök hos logopeden idag gick bra. Han är inte konstig på något vis eller mindre begåvad. Det trodde vi aldrig heller...men det var skönt att höra att det inte är några konstigheter att han fortfarande pratar väldigt otydligt. Vi fick en ny tid om ett halvår och ska träna på några "tungvrickar ramsor" tills dess. Men logopeden trodde inte att det skulle bli några problem och att Hugo snart kommer att knäcka koden och börja prata rent.
Kram Lovisa

måndag 22 juni 2009

Äckelmagade ombedes titta bort!!

När man ser bilderna här nedan så förstår man att Alva inte har det så lätt. Det kliar och är besvärligt och hur efterlängtad solen och värmen än är så är det ingen höjdare när man är svullen och prickig som en prickig korv. Nu hoppas vi och ber att det börjar avta och att hon får sova bättre inatt.

Imorgon har Marcus tagit ledigt och Hugo ska vara ledig från dagis. Marcus ska handla och förbereda inför kvällen då Martin kommer med grävmaskinen och hjälper oss att gräva och fixa inför altanbygget. Hugo har en date med logopeden klockan 13 imorgon, än så länge vet vi inte vem utav oss som följer med honom dit. Misstänker att Hugo löser det genom att lotta som han gör med det mesta nu för tiden. "Ninge nånge nånke, ninge nånge nånke..." (= ole dole doff, kinke lane koff...) ;o)


Vår tappra tjej!


Kram Lovisa

Sömnlösa nätter

Vi hade några riktigt lugna och sköna dagar hos mormor och morfar. Men Alva fick ju som sagt vattkoppor i lördags och hon fick en mycket besvärligare variant än Hugo. Hela kroppen är täckt med koppor och hon har både feber och klåda. Natten till söndag sov vi bara två timmar. Alva vältrade runt i sängen och skrek hysteriskt pga klådan. Enda gången hon var tyst och lugn var då hon badade en timme och då vi tog en promenad kl 05:30. Då somnade hon tillslut i vagnen av ren utmattning. Jag ställde henne på altanen och kröp själv in under en filt på soffan och vi lyckades sova två timmar mellan sex och åtta.

Mamma tog barnen på morgonen så att jag och Marcus kunde ta igen lite sömn. Jag som vanligtvis har svårt för att somna om på morgonen behövde bara lägga huvudet på kudden så sov jag. Två timmar senare kom Hugo ner och väckte oss för att berätta om deras utflykt till lekparken. Sen var det full rulle...

Linda, Jonas och barnen kom och hälsade på. Mamma hade gjort smarriga pajer och tårta som vi fick avnjuta i samband med att vi firade hennes och Noas födelsedagar. Barnen lekta och hade det skoj men nog kände vi av att det inte hade blivit många timmars sömn den natten.

Inatt var det dags igen. Vid tolv-tiden tog jag Alva på en promenad i vagnen i hopp om att hon skulle somna i den. Efter ca 40 minuter gav jag upp och vi gick in och tappade upp ett bad istället. Det verkar svalka skönt och hon glömmer bort klådan för ett tag men man kan ju inte sitta i badkaret en hel natt så tillslut tog jag upp henne och lade henne i sängen igen. Hon blev som förbytt och började skrika och gråta samtidigt som hon rev och kliade på kopporna. Det var först när Marcus tog henne i famnen och sjöng hennes favoritsång för henne som hon slappnade av och tillsist somnade. Nu ligger hon bredvid mig i soffan och slumrar igen...det blir nog mycket av den varan den här veckan om nätterna ska fortsätta på det här viset.

Hugo ville absolut följa med pappa på en löprunda. Det blev några meter innan han återvände :o)

Alva i fina pippilotter och innan kopporna attackerade hennes söta, fina ansikte.

Lika som bär

Vad har dessa sex pojkar/män gemensamt?? Dom har alla hjälpt till att spara in sommarens semesterkassa genom att låta sig klippas av rakapparaten ;o) Ett riktigt ekonomiklipp!

Kram Lovisa



lördag 20 juni 2009

Solig och fin Midsommar

Vi hade planerat att åka till mamma och pappa i Katrineholm på fredag förmiddag men Hugo gnällde och tjatade hål i öronen på oss redan i torsdags kväll så vi packade snabbt ihop några väskor och åkte på begäran.

Igår tog vi en liten tur till Hjälmargården där Linda och Jonas och barnen hade ställt upp husvagnen för att fira Midsommar tillsammans med hundratals andra barnfamiljer. Dom blir kvar där hela nästa vecka också för då vankas det sommarläger för barnen.

Solen sken överraskande nog på oss och det blev traditionell dans runt Midsommarstången. En ganska rolig och underlig företeelse när man sitter bredvid och tittar på. Jag förstår att utlänningar tittar konstigt på oss när vi studsar runt i ring och fladdrar med händerna vid öronen och sjunger om små grodor.

I väntan på Midsommarstång och dans

Kusin Noa och en kompis Sumobrottas medan Ebba och Alva tittar på.

Jonas och grabbarna dansar ringdans

"Små grodorna, små grodorna..."
Alva har det bra i Ebbas knä

På kvällen vankades det god mat och jordgubbar hema hos mormor och morfar igen.

I morse sov barnen till klockan åtta. Jag kände mig nästan utvilad när vi vaknade. Vi har verkligen inte gjort många knop nu på morgonen. Barnen har lullat runt i pyjamas, lekt och tittat på TV. Vi lyckades övertala Hugo att klippa av sig håret och han blev så fin! Ska ta lite kort och visa sen. Vi upptäckte också att Alva fått vattkoppor...YES!!! Precis två veckor efter att vi upptäckte dom första kopporna på Hugos rygg. På bara några timmar har en koppa på ryggen utvecklats till några i örat, några på halsen och i några ljumsken.
Nu ska jag, mormor och Hugo åka och handla lite. Vi lovade Hugo att han skulle få välja en leksak på affären eftersom att han var så duktig som satt stilla när pappa klippte honom.
Vi hörs mer senare!
Kram Lovisa




måndag 15 juni 2009

Ordkriget fortsätter...

...dag ut och dag in. Dom tar inte ens en paus för att äta. Tydligen går det bra att ordfajtas även med mat i munnen.

Vi börjar få skavsår i öronen!

Kram Lovisa

lördag 13 juni 2009

Påtvingad picknick och retstickor


Vilken tråkig dag det har varit idag. Vi är verkligen inte på topp här hemma. Jag har huvudvärk, Marcus är hängig och barnen klagar på magont. Det är egentligen elakt att hänga ut dom så här på bloggen, men jag berättar ändå att dom går runt och fjärtar riktigt illa hela tiden. Alva lyckas dessutom få till riktiga brakare ibland med en härlig resonans i blöjan. Det börjar snart bli dags för gasmask här hemma...

När Alva somnade ute i vagnen fällde vi ut bäddsoffan i Tvrummet och lade oss för att titta på film med Hugo. Jag och Marcus slumrade en stund vilket var välbehövligt för att orka ge oss ut på picknick med barnen på eftermiddagen. Vi var väl egentligen inte så sugna på att ge oss ut men barnen behövde få röra på sig lite och jag ska inte sticka under stol med att det var skönt även för oss att andas lite frisk luft!





Som jag berättade i ett tidigare inlägg så har Alva lärt sig ett nytt ord som hon gärna använder flitigt i tid och otid. Hon har märkt att hon kan trigga igång storebror genom att upprepa det gång efter gång...och på det viset få en intressant reaktion från honom. En retsticka det är vad hon är och Hugo är inte sen att haka på :o)

Kram Lovisa

fredag 12 juni 2009

Trist, trist, trist!!

Idag har regnet fortsatt att ösa ner. Det är grått och trist ute och huvudvärken har kommit som ett brev på posten. Dessutom har vi fått en släng av magsjuka här hemma...en lindrig variant men ändå så att vi känner oss rätt så spak.

Det tråkiga är att vi hade så mycket roligt att se fram emot den här helgen. Ikväll skulle vi haft sommaravslutning och grilla tillsammans med hemsgruppen, men det fick vi hoppa över. Sen var det tänkt att Farmor och Farfar skulle komma hit för att hjälpa oss att såga upp väggen och sätta in altandörren som vi nyligen införskaffat. Men Farmor har legat magsjuk i veckan och är fortfarande inte helt återställd och vi känner oss inte heller speciellt pigga att orka med varken besök eller bygge. Det får bli en annan helg istället.

Nä, den här helgen viker vi åt umgänge med barnen, återhämtning och tillfrisknande istället.


Igår bakade vi sockerkaka

Jag hittade den här gamla formen längst bak i skåpet...riktigt charmig faktiskt!

Hugo gillade att slickepottslickandet är något som tillhör bakningen ;o)

Mmmmm vad smarrigt!

Alva tittar på regnet som bara öser ner...


Kram Lovisa

onsdag 10 juni 2009

Alva har lärt sig ett nytt ord...




Jag: Alva ska vi gå upp och byta din blöja?
Alva: Nää

Jag: Alva ska vi gå in nu, det börjar regna?
Alva: Nää

Hugo: Alva ska vi kasta boll?
Alva: Nää

Marcus: Alva vill du ha mer mat?
Alva: Nää

Jag: Alva vill du åka till leksaksaffären och handla så många leksaker du vill, äta glass så du storknar och träffa Pippi?
Alva: Nää

Hahaha...


Hugo mår mycket bättre. Några koppor har redan börjat torka ihop. Han fick en medicindos ikväll också för att kunna sova. Inatt sov han heeeela natten lång. Jätte skönt, både för honom och för oss!

Det har varit så mysigt att få vara hemma med honom dom här dagarna. Jag har försökt att släppa alla måsten som städning, tvätten och allt annat som behöver bli gjort och istället bara ägnat mig åt Hugo. Idag har vi tex varit ute i skogen på snigeljakt, fikat, ritat, brottats, fäktats, byggt med lego och spelat spel. Underbart med lite mor och son-tid :o)


Kram Lovisa

tisdag 9 juni 2009

Sleeping Beauty

Gick upp på Alvas rum för att starta igång babyvakten och stänga dörren och hittade denna underbara varelse i sängen :o) Man kan inte annat än ÄLSKA detta barn!



Sov gott älskade Alva!
Fy för vattkoppor!

Vem har bestämt att vattkoppor ska klia så fruktansvärt? Mycket dumt tycker jag och säkert många med mig som har legat natt efter natt vaken och lyssnat till barnens gråt och vädjan om att klådan ska försvinna.
Usch vilken hemsk natt vi har haft inatt. Hugo somnade nere i soffan igårkväll och jag lät honom sova där så länge jag satt uppe. Marcus var borta på ekonomiträff och kom hem strax innan tio. Hugo vaknade till några gånger nere i soffan och grät över kopporna som kliade. Jag smorde in honom med kylbalsam på ryggen men när det var dags för magen blev han oxtokig och var okontaktbar.

Tillslut bar jag upp honom på rummet och lade mig i sängen med honom. När han blir sådär ledsen och ynklig vill man ju bara ta honom i famnen och hålla om honom. Men han är precis som sin far och vill absolut inte bli tagen på då han mår dåligt. Själv är jag precis tvärtemot...mig ska man helst hålla i handen, stryka över håret och krama på en och samma gång när jag känner mig krasslig :o)

Han var totalt otröstlig och ville absolut inte bli insmord med mer kylbalsam. Han grät och ålade runt i sängen som en orm samtidigt som han snyftade att han inte ville att det skulle klia mer och att han inte kunde sova. Så har det sedan låtit större delen av natten. Vi har inte sovit många timmar någon av oss...jo förresten, Alva har på något konstigt vis lyckts snarka vidare trots mycket bök och stök och massvis av tårar.

Imorse ringde jag BVC och fick Tavegyl utskrivet till Hugo som han ska dricka till morgon och kväll. Den ska visst inte göra så mycket åt just klådan men han blir visst lite dåsig av det så att han förhoppningsvis somnar och sover gott istället. Måste komma ihåg att påminna honom att han inte får köra Puh-bil, cykel eller kickboard efter att ha drukit den medicinen ;o)

Efter att ha lämnat Alva på dagis gick vi hem och tog bilen till Apoteket. Hugo satt snällt kvar i bilen när jag sprang in för att hämta medicinen. Efteråt åkte vi till Parkhallen och köpte varsin glass. När jag kom ut från ICA kunde jag höra Hugo poppa Gullan Bornemarks "Alexander Kyckling" i bilen på högsta volym med fönsterrutan nervevad. Vilken cooling, prickig och allt!

Glass är väl kanske den bästa medicinen man kan få när man är sjuk, inte sant?!

Meducin som Pippi skulle ha sagt.


Hugo "Raggarn" Kindevåg rockar loss i bilen ;o)

Kram Lovisa

måndag 8 juni 2009

Sjukling ?!?


Även om Hugos kropp numera är täckt av koppor är det svårt att förstå att han är sjuk.

Natten var helt okej med tanke på att jag hade ställt in mig på att att vara vaken merparten av den för att ta hand om Hugo. Båda barnen vaknade vid 22:30 och fick komma in till oss. Alva somnade genast om så fort hon hamnade mellan oss i sängen och fick börja fläta fingrarna. Hugo har sin plats på golvet på en madrass nerklämd mellan väggen och Marcus sida av sängen. Där slumrade han om och hörde av sig ett par gånger under natten och klagade på att det kliade men i övrigt sov vi allihopa bra.

Vi lämnade Alva på dagis (vi fick klartecken av fröknarna att hon fick vara där trots att storebror är sjuk i vattkoppor) vid klockan nio och åkte sedan till Willys för att handla. Jag vet att det inte är optimalt att ta med sig en liten prickig-korv in i matbutiken men vad skulle jag göra...vi hade ingen mat eller frukostgrejer och jag kunde inte gärna lämna Hugo ensam hemma eller i bilen heller för den delen. Det hade han inte gillat...

Annars har dagen flytit på. Jag trodde att det kanske skulle finnas lite tid över till att läsa en bok eller fixa med lite annat idag när Hugo skulle sova sig genom febertoppar eller vara så utmattad av allt kliande men icke sa Nicke. Vi har plockat blommor, lekt affär i skogen, åkt skridskor i skateboardrampen, tävlat i springning, hoppat studsmatta och brottats...suck! Han känns inte det minsta sjuk.

Men lite mys har vi haft också. Eftersom att han är mammas lilla pojke och dessutom lite sjuk och prickig så köpte jag två nya filmer till honom. Den lilla sjöjungfrun och Peter Pan. Han fick önska vilka kakor han ville kalasa på när vi tittade på filmen och det fick bli blå-gula dammsugare...mmm smarrigt! Peter Pan filmen blev en hit, vilket jag kunde ana eftersom att det handlar om pirater och piratskepp. Hugos favorittema just för tillfället.

Klara...färdiga...SPRING!!!

Vad vore en film utan popcorn??

Storebror som han är såg han det som sitt ansvar att hämta tillbaka Alva när hon lekte för nära vägen :o)



Vet inte om det hörs, men såhär låter Alva när hon äter...jämt!! Jätte gulligt till en början men nu är det sååå enerverande :o)

Kram Lovisa