tisdag 9 juni 2009

Fy för vattkoppor!

Vem har bestämt att vattkoppor ska klia så fruktansvärt? Mycket dumt tycker jag och säkert många med mig som har legat natt efter natt vaken och lyssnat till barnens gråt och vädjan om att klådan ska försvinna.
Usch vilken hemsk natt vi har haft inatt. Hugo somnade nere i soffan igårkväll och jag lät honom sova där så länge jag satt uppe. Marcus var borta på ekonomiträff och kom hem strax innan tio. Hugo vaknade till några gånger nere i soffan och grät över kopporna som kliade. Jag smorde in honom med kylbalsam på ryggen men när det var dags för magen blev han oxtokig och var okontaktbar.

Tillslut bar jag upp honom på rummet och lade mig i sängen med honom. När han blir sådär ledsen och ynklig vill man ju bara ta honom i famnen och hålla om honom. Men han är precis som sin far och vill absolut inte bli tagen på då han mår dåligt. Själv är jag precis tvärtemot...mig ska man helst hålla i handen, stryka över håret och krama på en och samma gång när jag känner mig krasslig :o)

Han var totalt otröstlig och ville absolut inte bli insmord med mer kylbalsam. Han grät och ålade runt i sängen som en orm samtidigt som han snyftade att han inte ville att det skulle klia mer och att han inte kunde sova. Så har det sedan låtit större delen av natten. Vi har inte sovit många timmar någon av oss...jo förresten, Alva har på något konstigt vis lyckts snarka vidare trots mycket bök och stök och massvis av tårar.

Imorse ringde jag BVC och fick Tavegyl utskrivet till Hugo som han ska dricka till morgon och kväll. Den ska visst inte göra så mycket åt just klådan men han blir visst lite dåsig av det så att han förhoppningsvis somnar och sover gott istället. Måste komma ihåg att påminna honom att han inte får köra Puh-bil, cykel eller kickboard efter att ha drukit den medicinen ;o)

Efter att ha lämnat Alva på dagis gick vi hem och tog bilen till Apoteket. Hugo satt snällt kvar i bilen när jag sprang in för att hämta medicinen. Efteråt åkte vi till Parkhallen och köpte varsin glass. När jag kom ut från ICA kunde jag höra Hugo poppa Gullan Bornemarks "Alexander Kyckling" i bilen på högsta volym med fönsterrutan nervevad. Vilken cooling, prickig och allt!

Glass är väl kanske den bästa medicinen man kan få när man är sjuk, inte sant?!

Meducin som Pippi skulle ha sagt.


Hugo "Raggarn" Kindevåg rockar loss i bilen ;o)

Kram Lovisa

4 kommentarer:

  1. Oh, stackars honom och er! FY! Plutten. Hoppas hoppas det går över snart...
    Ni finns i mina böner!
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Cool kille!
    Hoppas medicinen hjälper något.

    Anette

    SvaraRadera
  3. HEJ igen.
    Seth sa att han ville titta på när Hugo "kastar på kungeeeeeeeeen" (läs med närkingsk dialekt ha ha) Han lät precis som Hugo gjorde när han sa det hihi. Så nu har vi tittat på den videon i din blogg.
    Kram från oss

    SvaraRadera
  4. Usch vad jobbigt med vattkoppor och kli på natten. Undrar bara när vi får det...det går på dagis sen ett par veckor tillbaka. Kanske kommer lagom till semestern...!
    Hoppas han blir frisk snart!
    Kram Maria D

    SvaraRadera