måndag 22 juni 2009

Sömnlösa nätter

Vi hade några riktigt lugna och sköna dagar hos mormor och morfar. Men Alva fick ju som sagt vattkoppor i lördags och hon fick en mycket besvärligare variant än Hugo. Hela kroppen är täckt med koppor och hon har både feber och klåda. Natten till söndag sov vi bara två timmar. Alva vältrade runt i sängen och skrek hysteriskt pga klådan. Enda gången hon var tyst och lugn var då hon badade en timme och då vi tog en promenad kl 05:30. Då somnade hon tillslut i vagnen av ren utmattning. Jag ställde henne på altanen och kröp själv in under en filt på soffan och vi lyckades sova två timmar mellan sex och åtta.

Mamma tog barnen på morgonen så att jag och Marcus kunde ta igen lite sömn. Jag som vanligtvis har svårt för att somna om på morgonen behövde bara lägga huvudet på kudden så sov jag. Två timmar senare kom Hugo ner och väckte oss för att berätta om deras utflykt till lekparken. Sen var det full rulle...

Linda, Jonas och barnen kom och hälsade på. Mamma hade gjort smarriga pajer och tårta som vi fick avnjuta i samband med att vi firade hennes och Noas födelsedagar. Barnen lekta och hade det skoj men nog kände vi av att det inte hade blivit många timmars sömn den natten.

Inatt var det dags igen. Vid tolv-tiden tog jag Alva på en promenad i vagnen i hopp om att hon skulle somna i den. Efter ca 40 minuter gav jag upp och vi gick in och tappade upp ett bad istället. Det verkar svalka skönt och hon glömmer bort klådan för ett tag men man kan ju inte sitta i badkaret en hel natt så tillslut tog jag upp henne och lade henne i sängen igen. Hon blev som förbytt och började skrika och gråta samtidigt som hon rev och kliade på kopporna. Det var först när Marcus tog henne i famnen och sjöng hennes favoritsång för henne som hon slappnade av och tillsist somnade. Nu ligger hon bredvid mig i soffan och slumrar igen...det blir nog mycket av den varan den här veckan om nätterna ska fortsätta på det här viset.

Hugo ville absolut följa med pappa på en löprunda. Det blev några meter innan han återvände :o)

Alva i fina pippilotter och innan kopporna attackerade hennes söta, fina ansikte.

Lika som bär

Vad har dessa sex pojkar/män gemensamt?? Dom har alla hjälpt till att spara in sommarens semesterkassa genom att låta sig klippas av rakapparaten ;o) Ett riktigt ekonomiklipp!

Kram Lovisa



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar