lördag 20 juni 2009

Solig och fin Midsommar

Vi hade planerat att åka till mamma och pappa i Katrineholm på fredag förmiddag men Hugo gnällde och tjatade hål i öronen på oss redan i torsdags kväll så vi packade snabbt ihop några väskor och åkte på begäran.

Igår tog vi en liten tur till Hjälmargården där Linda och Jonas och barnen hade ställt upp husvagnen för att fira Midsommar tillsammans med hundratals andra barnfamiljer. Dom blir kvar där hela nästa vecka också för då vankas det sommarläger för barnen.

Solen sken överraskande nog på oss och det blev traditionell dans runt Midsommarstången. En ganska rolig och underlig företeelse när man sitter bredvid och tittar på. Jag förstår att utlänningar tittar konstigt på oss när vi studsar runt i ring och fladdrar med händerna vid öronen och sjunger om små grodor.

I väntan på Midsommarstång och dans

Kusin Noa och en kompis Sumobrottas medan Ebba och Alva tittar på.

Jonas och grabbarna dansar ringdans

"Små grodorna, små grodorna..."
Alva har det bra i Ebbas knä

På kvällen vankades det god mat och jordgubbar hema hos mormor och morfar igen.

I morse sov barnen till klockan åtta. Jag kände mig nästan utvilad när vi vaknade. Vi har verkligen inte gjort många knop nu på morgonen. Barnen har lullat runt i pyjamas, lekt och tittat på TV. Vi lyckades övertala Hugo att klippa av sig håret och han blev så fin! Ska ta lite kort och visa sen. Vi upptäckte också att Alva fått vattkoppor...YES!!! Precis två veckor efter att vi upptäckte dom första kopporna på Hugos rygg. På bara några timmar har en koppa på ryggen utvecklats till några i örat, några på halsen och i några ljumsken.
Nu ska jag, mormor och Hugo åka och handla lite. Vi lovade Hugo att han skulle få välja en leksak på affären eftersom att han var så duktig som satt stilla när pappa klippte honom.
Vi hörs mer senare!
Kram Lovisa




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar