måndag 8 juni 2009

Sjukling ?!?


Även om Hugos kropp numera är täckt av koppor är det svårt att förstå att han är sjuk.

Natten var helt okej med tanke på att jag hade ställt in mig på att att vara vaken merparten av den för att ta hand om Hugo. Båda barnen vaknade vid 22:30 och fick komma in till oss. Alva somnade genast om så fort hon hamnade mellan oss i sängen och fick börja fläta fingrarna. Hugo har sin plats på golvet på en madrass nerklämd mellan väggen och Marcus sida av sängen. Där slumrade han om och hörde av sig ett par gånger under natten och klagade på att det kliade men i övrigt sov vi allihopa bra.

Vi lämnade Alva på dagis (vi fick klartecken av fröknarna att hon fick vara där trots att storebror är sjuk i vattkoppor) vid klockan nio och åkte sedan till Willys för att handla. Jag vet att det inte är optimalt att ta med sig en liten prickig-korv in i matbutiken men vad skulle jag göra...vi hade ingen mat eller frukostgrejer och jag kunde inte gärna lämna Hugo ensam hemma eller i bilen heller för den delen. Det hade han inte gillat...

Annars har dagen flytit på. Jag trodde att det kanske skulle finnas lite tid över till att läsa en bok eller fixa med lite annat idag när Hugo skulle sova sig genom febertoppar eller vara så utmattad av allt kliande men icke sa Nicke. Vi har plockat blommor, lekt affär i skogen, åkt skridskor i skateboardrampen, tävlat i springning, hoppat studsmatta och brottats...suck! Han känns inte det minsta sjuk.

Men lite mys har vi haft också. Eftersom att han är mammas lilla pojke och dessutom lite sjuk och prickig så köpte jag två nya filmer till honom. Den lilla sjöjungfrun och Peter Pan. Han fick önska vilka kakor han ville kalasa på när vi tittade på filmen och det fick bli blå-gula dammsugare...mmm smarrigt! Peter Pan filmen blev en hit, vilket jag kunde ana eftersom att det handlar om pirater och piratskepp. Hugos favorittema just för tillfället.

Klara...färdiga...SPRING!!!

Vad vore en film utan popcorn??

Storebror som han är såg han det som sitt ansvar att hämta tillbaka Alva när hon lekte för nära vägen :o)



Vet inte om det hörs, men såhär låter Alva när hon äter...jämt!! Jätte gulligt till en början men nu är det sååå enerverande :o)

Kram Lovisa

2 kommentarer:

  1. Oh, vad söt han är Hugo och ALva då, som smaskar och låter även när du och Hugo pratar hi hi. SÖTISAR!
    Hoppas ni orkar med veckan som kommer.
    kramar Mia

    SvaraRadera
  2. Hej Ni!
    Inte kul med sjuka barn men visst är det bra med film ibland... Jag ska nog fixa peterpan till E också. Han är inte sjuk just nu men mamman är förkyld. Vad söta de är när de smaskar... Ha en trevlig vecka hoppa att kopporna försvinner Goa kramar Ina

    SvaraRadera