söndag 31 maj 2009

Leken och Morsdag

Igår Lördag åkte vi tillsammans med Romells till Leken. Det var strålande sol och barnen kunde leka vid vattnet samtidigt som vi kunde njuta av värme och sol i våra brassestolar. Jag lyckades självklart bränna mig. Barnen smorde vi in med solskyddsfaktor 50, men själv är jag så dum och fåfäng så jag låter bli och då slutar det med att jag ser ut som en kräfta.

Alva kastar stenar i vattnet


Hugo tar sig en roddtur i solskenet

Söta fina Alva

På vägen hem stannade vi till och köpte årets första jordgubbar


Idag sändag har det varit Mors dag och jag har blivit härligt uppvaktad här hemma. Jag är så nöjd och det har verkligen varit en lyxig och skön dag. Det började med att barnen sov till klockan 8. Sen fick jag paket på sängen som jag aldrig hann öppna själv. Hugo var kvick som en vessla att slita upp kartongerna. Marcus är jätte duktig på att köpa presenter och lyckades även denna gång. I det första paketet låg den klädnypor (!) Nä, skratta inte :o) Det är en jätte bra present. Fjolårets klädnypor har nämligen gått sönder en efter en de senaste dagarna så jag har knappt några kvar, så det var en toppen bra present som jag faktiskt hade önskat mig. Om det var i fjol eller för två år sedan så fick jag torkvindan och året innan det fick jag en baden-baden ;o) Ni ser, det är jättebra presenter. Idag fick jag även ytterligare ett par tajta springbrallor men knärkorta samt ett presentkort på nya springskor. Jag blev så glad! :o)
Jag skjutsade Hugo till sin kompis Edde vid 11-tiden. Alva somnade hemma i vagnen vid halv 12 och då passade jag på att lägga mig på en filt i solen för att gå igenom lite reklam och läsa dagens tidning. Egentligen fanns det mycket annat att ta sig an så som tvätten, städningen, disken, trädgården...ja, ni vet hur det är. Men eftersom att det var Mors dag idag passade jag på att bara ta det lugnt och prioritera vad jag VILLE göra och inte vad jag BORDE göra. Det blev en underbar timme i solen.
Mina nya fina klädnypor ;o)

Tänk vad lite vatten kan vara roligt...Alva lekte en lång stund med ett dl-mått, bunke med vatten och mugg under tiden som jag lagade mat. Perfekt!

Morsdag tårtan

Barnen fick varsin glass istället för tårta.

Den lyckliga mamman ;o)

Hugo jagar gigantiska såpbubblor.
Ikväll gav jag mig på en löprunda runt Mosås. Jag hade siktet inställt på 5 km men kroppen ville något helt annat. Den gav upp efter ca 3. Jag skyller på att jag nyss v arit förkyld och att detta var min första springtur sedan förkylningen och att jag tryckt i mig morsdag tårta idag och så var det gassande sol och så....ja, listan kan bli lång :o) Men på tisdag ska jag ge mig på´t igen. Hoppas det går bättre då!
Nu ska jag smaska på tårtan som blev över ;o)
Kram Lovisa



fredag 29 maj 2009

Myskväll

Äntligen är den här galna veckan över. Det har varit mycket på jobbet och något på gång varje kväll hela veckan. Jag och Marcus har bara gått om varandra och jag har knappt sett barnen känns det som. När jag hämtade Hugo på dagis idag och sa att vi äntligen är lediga sa han; Ska vi bara var hemma mamma, inte åka till någon? Det ska bli skönt!
Stackars barn...det går ju i ett även för dom. Det är fullt ös på dagis och när dom kommer hem är det full rulle ända tills det är dags att gå och sova. Nu ska det som sagt bli skönt med ledig helg!


Marcus grillar med jobbet ikväll och kommer inte hem förrän sent så jag och barnen har haft en egen liten myskväll på egen hand. Vi började med att blåsa bubblor ute i solen och leka i skateboardrampen borta vid stationshuset. Sen fick vi trevligt besök av Algot och Anna som kom förbi på en liten lekstund. Algot hade med sig sin cykel som barnen turades om att att cykla på. Fram och tillbaka, fram och tillbaka ;o)

Vi åt smarrig Tacogratäng till middag, både min och barnens favorit för man får äta chips till ;o) Jätte busigt! Jag lägger ut receptet en annan gång. Sen lekte och busade vi innan Alva visade tydliga tecken på att hon var trött och ville mysa i soffan och dricka lite välling. När hon hade somnat hade jag och Hugo lite fredagsmys med lite chips, ostkrokar och melon. Det var jätte gott och jätte mysigt :o)

Bubbeljakt

Ostkroksbus

Melonsmile :o)

Gnugga näsorna som Pippi och hennes pappa brukar göra.

Hoppas ni får en skön helg!
Kram Lovisa

onsdag 27 maj 2009

Astrid Lindgrens Värld

Nu äntligen får jag lite tid över att blogga. Jag har haft fullt upp senaste dagarna så jag har inte hunnit sätta mig ner med datorn i knät och göra ett inlägg. Men nu föll det sig så bra att jag fick inställt uppdrag på eftermiddagen, så nu sitter jag hemma och tänkte därför att jag skulle passa på att skriva lite om vår helg i Astrid Lindgrens Värld.

Egentligen borde jag göra mig i ordning, för om några timmar ska jag på bal. Jag blir eskorterad av min kollega Zara...;o) Vi ska nämligen jobba på studenternas avslutningsbal ikväll på Elit Hotellet nere på stan. Jag har sprungit i affärer och rotat runt i garderoben för att hitta något fint att ha på mig ikväll. Håret vet jag inte vad jag ska ta mig till med... Usch, jag känner mig verkligen inte förberedd för det här...

Iallafall...helgen tillsammans med Cedermarks i Vimmerby var fantastiskt rolig och mysig. Jag tror att vi vuxna hade minst lika roligt som barnen. Ibland fick vi hejda oss och intala oss att det faktiskt var för barnens skull vi var där. Ville dom hälsa på Pippi hela dagen så fick dom väl göra det fastän vi hemskt gärna ville se oss omkring i området och hälsa på dom andra Astrid Lindgren figurerna ;o)

Det var tur att vi valde att gå två dagar för det gjorde att lördagen kändes mindre stressig. För som sagt, då kunde barnen stanna och titta på Pippi hur länge dom ville utan att vi behövde stressa på dom.

Men det blev en mycket lyckad helg som sagt, och vi hade verkligen tur med vädret. Det var sagt att det skulle bli regn på söndagen men det visade sig bli den bästa dagen just vädermässigt, med strålande sol och varma vindar.

Vi bodde hemma hos Roger och Birgit i Kisa under helgen. Barnen, som vi trodde skulle vara totalt utmattade efter en hel dag med många intryck osv, visade sig vara piggare än någonsin och ville absolut inte sova. Själv hade jag nog kunnat somna ståendes...så trött och seg var jag ;o)

Nä, nu räcker det med prat...här kommer lite bilder istället.


Lördag

Pippi och Prussiluskan


Två fortfarande torra barn som i nästa ögonblick hamnade i plurret. Det ena på eget bevåg och det andra med en knuff...

Upptäckte punktering på vagnen när vi kom fram till ALV, fick istället dra Alva i en skrinda. Som tur var gillade hon den och somnade till och med i den efter lunch.


Hugo hälsar på hemma hos Nils Karlsson Pyssling...där allt är JÄTTE STORT!!!


"Se så stor och stark jag är!"

Emiiiiiil... Detta var lördagens Emil, på söndagen var det en annan lintott som spelade illbattingen Emil. Undrar hur många Emilsar dom avverkar under en sommar?

Hugo hälsade på "Griseknoen"

Lina och Alma hjälper Emil ur soppskålen...och det vet vi ju alla hur den historian sluter. Krasch!!!


Marcus och Hugo klättrar i Mattisborgen. Alva vill också vara med.


Syskonbus

Marcus drar ungar och packning.

Fika i "Törnrosdalen" innan den sista föreställningen på stora scenen.

Söndag

Alva fikar

Hugo träffar Pippi

Barnen tittar in i butiken där Pippi köpte 18 kilo karameller...;o)

Hugo hittade Pippis kappsäck full med guldpengar.


Hugo somnade med sin souvenir i famnen på vägen hem...


...Alva likaså!



Kram Lovisa

torsdag 21 maj 2009

Skön start på dagen.

Fick inställt uppdrag igår förmiddag så jag började först klockan 13 inne i stan med ett uppdrag på Arbetsförmedlingen. Detta innebar att jag kunde lämna barnen på dagis och sedan åka hem och tvätta lite, göra en lasagne till Marcus och barnen som dom kunde äta på eftermiddagen när dom kom hem, trötta och hungriga (själv så jobbade jag kväll till klockan åtta). Slängde även ihop en sats O´boy muffins som jag hittade på min favoritblogg Bagarstugan. Ställde fram en liten låda på bänken med några muffins i med texten; Vårsågod! En liten efterrätt, hjärta mamma! Marcus hade visst fått förklara för Hugo vad jag menade med "hjärta mamma". Men hur som haver så hade det visst blivit uppskattat och Hugo tackade mig imorse med att säga, "Mamma vad snäll du är och du älskar oss...god muffins!" ;o)




Nu ska vi göra oss iordning och packa bilen för en dagsutflykt till mamma, pappa och Ludwig i Katrineholm. Linda, Jonas och barnen kommer också dit så det blir nog ett trevligt födelsedagsfirande med lite grillning och gott fika. Ska bli riktigt mysigt!
Vi kanske hörs mer senare ikväll.
Kram Lovisa

söndag 17 maj 2009

Hopp, hopp, hopp...
Idag har vi hoppat studsmatta så att magen nästan har vänt sig ut och in. Ungarna har varit som galna i att hoppa idag...dom har sprungit runt och jagat varandra och brottats samtidigt som dom har fnittrat som två små tjejer. Vädret har varit underbart hela dagen och vi har passat på att vara ute så mycket som möjligt. Vi har haft picknick på tomten, ätit lunch ute i solen, studsat, gungat, ja helt enkelt bara njutit av en skön söndag.

Det blev pannkaka till kvällsmat idag. Mycket uppskattat av barnen som hela tiden bad om mer. Skönt att se dom äta ordentligt...tycker annars att dom är ganska små i maten. Men inte idag inte. Jag får nog börja grädda pannkakor lite mer ofta. Det blir även bra som matsäck till Hugos utflykt imorgon...perfekt!

Hugo hittade en nyckelpiga som han satt och undersökte en lååång stund innan den flög sin kos.

Alvas blonda kalufs blev lite smått statisk av att befinna sig på en studsmatta ;o)



Imorgon startar en ny arbetsvecka. Ska bli skönt med bara fyra arbetsdagar...torsdagen ska vi nog spendera i Katrineholm med mina föräldrar. Pappa fyller nämligen år på onsdagen vilket vi vill passa på att fira. Helgen tillbringar vi tillsammans med familjen Cedermark i Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Längtar och hoppas att det blir lika fint väder som i helgen...fast gärna lite mindre blåsigt.

Hoppas ni får en bra vecka. På återseende!


Kram Lovisa


lördag 16 maj 2009

En mysig Lördag
Åh vad jag älskar lediga dagar med barnen. Inga måsten, inga tider att passa, inget tjafs. Bara mysiga stunder, i sängen, vid frukostbordet, ute i trädgården i studsmattan och i sandlådan. Tid för mysiga pratstunder och långa gosiga pussar och kramar och kärleksförklaringar...underbart!
Efter frukost delade vi upp oss och Marcus tog med barnen till lekparken för en liten picknick samtidigt som jag gav mig iväg för att handla lite inför helgen och veckan som kommer. Barnen är lite förkylda så jag stannade till på Marieberg för att handla lite nässpray och alvedon och slängde samtidigt ner lite solskyddsfaktor 50 och Batmanplåster.
Svängde även förbi Blomsterlandet för att se om jag kunde hitta blommor till farstutrappen. Hittade lite allt möjligt vackert men begränsade mig till bara några blomsorter, som tex Stjärnöga, Njurvinda och Lobelia. (Tack Birgit för bidraget)
Hugos kompis Edward kom och hälsade på vid 12-tiden för att leka. Grabbarna körde bil, hoppade studsmatta och busade i största allmänhet. Jätte söta att titta på! Mitt i leken kan dom stanna upp bara för att kolla med varann att dom fortfarande är polare..."Edde, vi är bästa kompisar...visst!" och så fortsätter dom att leka...:o)

Hugo och Alva på picknick med pappa

En av våra underbara och maffiga häggar i all sin prakt. (Marcus vill att jag förtydligar att han INTE står och kissar, utan i själva verket kör med trimmern under staketet).

Alva i sin nya fina virkade mössa. Pappa Marcus tycker att hon inte är helt olik faster Mia när hon var liten :o)


Blommorna på trappen; Röda rosor och Njurvinda

Blommorna nedanför trappen; Stjärnöga och vit Lobelia

Och så en liten filmsnutt...

Alva har börjat tuffa till sig lite. Förut var hon väldigt skeptisk och även lite rädd för studsmattan, men nu är det annat ljud i skällan. Samma sak gäller vid närkamperna med storebror. Hon har lärt sig att ta emot mer eller mindre tuffa tacklingar utan att genast brista ut i gråt, nu är det snarare tvärtom. Bara glada miner! :o)


Kram Lovisa


torsdag 14 maj 2009

Jag gjorde det :o)

Jag valde till slut att springa VårRuset i alla fall och lyckades ta mig runt på 32.12. Helt okej med tanke på att det var andra gången jag sprang 5 km. Byxorna höll sig på plats, tack och lov. Om någon av er har varit orolig? ;o)

Idag har barnen haft "Förskolans dag" på dagis. Detta innebär att dom gärna får komma utklädda och så vankas det god mat och en liten överraskning under dagen, som idag visade sig vara en glass till barnens förtjusning. Vi var inte direkt förutseende så varken Hugo eller Alva hade något att klä ut sig i. Vi fick som tur var låna lite kläder av Romells i sista sekunden så barnen kom utklädda till dagis iallafall...

Alva som sjuksköterska

Och Hugo som ingen annan än...SPINDELMANNEN!!!

Trött och frusen men väldigt nöjd :o)
Kram Lovisa

onsdag 13 maj 2009

Ingen bra idé

Jag köpte ett par nya löparbyxor på Team Sportia idag. Ni vet, såna där tajta saker som sitter som ett andra skinn och som jag aaaaaldrig trodde att jag någonsin skulle sätta på mig. Men nu är jag iallafall en skeptisk ägare till ett par och tänkte därför att jag skulle testa dom under en löprunda ikväll...en löprunda som visade sig inte bli riktigt som jag hade tänkt.

Efter dom första hundra metrarna började byxorna att hasa ner och det kändes som att jag hade dom nere i knävecken. Kroppen kändes alldeles tung och jag orkade knappt lyfta benen från marken. Jag bestämde mig för att korta ner rundan och bege mig hemåt och tur var väl det för efter en stund lyckades jag svälja en insekt som fick mig att börja "chöjas" (vet inte om det stavas så, men det är iallafall ett norrländskt uttryck för att kväljas). Efter en lång paus av spottande och fräsande valde jag att ge upp och gå hem.

Vi får hoppas att det går bättre imorgon kväll när startskottet för VårRuset går.

Sitter som ett smäck! ;o)

Kram Lovisa


tisdag 12 maj 2009

Myrorna anfaller


Det verkar inte bättre än att vi har blivit invaderare av myror. Gick ner i källaren härom dagen för att ställa undan lite grejer och hittade ett glatt gäng med myror som irrade runt på golvet. Marcus var inte hemma just då så jag försökte lägga på minnet att tala om för honom att vi fått inneboende nere i källaren. Men sen kom helgen och myrinvasionen ramlade ur minnet...

...tills jag blev påmind om det imorse när jag såg att dom små rackarna hade tagit sig upp till hallen. Snabbt som ögat fick jag tag på en sko på skohyllan och gick sedan på mördarstråk tills varenda en av dom små stackarna var utplånade. Försökte hitta någon typ av myrspray på Willys i kväll när jag var och handlade men utan resultat. Får se om dom vågar sig upp till "ytan" någon mer gång...då ska jag stå redo med en sko i vardera hand.

måndag 11 maj 2009

A walk down memorylane

I helgen har vi varit i Kristinehamn och återsett vänner och bekanta som vi inte sett på 18 år. Vi flyttade därifrån 1991 upp till Umeå och nu var vi alltså inbjudna att fira Pingstförsamlingens 90-års jubileum. Detta hade dom valt att fira med en "Take me back"-helg för alla som var ungdomar i kyrkan då pappa var pastor där. Vilket härligt återseende det var...

Helgen började med att familjen strålade samman hemma hos oss i Örebro, 15 personer allt som allt. Vi åkte iväg till en fotograf i stan och tog familjefoto på hela den stora familjen. Det var tänkt att vi skulle ha gjort det i fjol då pappa fyllde 60, men då kunde inte alla komma så då passade det bättre nu istället när vi allihopa var samlade. Bilden visar alla samlade till familjelunch i vårt vardagsrum. Mamma, pappa och Ludwig från Katrineholm. Linda, Jonas, Ebba och Noa från Västerås. Linnéa, Niclas, Nellie och Signe från Lycksele, och så vi.

Innan vi åkte till Kristinehamn stannade vi till på MAX för att äta lite mat. Alva i morfars famn...som vanligt!


Vi bodde på ett vandrarhem som fungerade utomordentligt bra. Barnen trivdes och hade en jätte lång korridor att springa i. Fram och tillbaka, fram och tillbaka...osv osv.




Den fina kyrkan!

Vi tog en tripp ut till skärgården och Picassostatyn. Mycket speciell men ändå vacker. Den ligger så underbart till där ute vid vattnet.

Vi gjorde en liten utflykt till området Strand och Nordanvinden 23, där vi bodde. Folket där ute måste ha undrat vad som försegick när dom såg fyra okända bilar smyga runt i området. Allt var så mycket mindre än hur jag mindes det...Jag hann slänga upp kameran och få en bild på huset vi bodde i. Vilken nostalgitripp!


Jag älskar att lyssna till min pappa när han sjunger. Det vet jag att många gör...och det fick vi göra i söndags på gudstjänsten. Min fina pappa!

En barndomskamrat till min storasyster äger Karamellagret i Kristinehamn och hon öppnade upp butiken enkomt för oss innan vi skulle styra bilkaravanen hem mot Örebro igen. Gissa vad barnen tyckte om det? Ja, och vi vuxna med för den delen ;o)


Efter en mycket intensiv helg med känsloladdade möten, roliga och sorgliga minnen, trevligt umgänge, god mat och massa nya intryck var vi alla helt utmattade när vi kom hem igår eftermiddag. Tänk om man kunde/fick göra som barnen...och bara stänga igen ögonen och somna rätt upp och ner, var som helst och hur som helst...det hade varit skönt!
Egentligen hade jag tänkt göra en mer ordentlig återberättelse av helgen men jag har ingen ork kvar ikväll. Just nu är det bara sängen som hägrar...och jag hoppas på en riktigt skön och välbehövd nattsömn. En ny intensiv vecka ligger framför oss så nu är det bara att ta nya tag.


Kram Lovisa