lördag 31 oktober 2009

Nattvandring

Idag har vi haft en innedag här hemma. Marcus är på bättringsvägen men orkar inte anstränga sig allt för mycket så därför har vi tagit det lugnt och bara latat oss. Hugo och jag tog dock en sväng till Marieberg i eftermiddags för att inhandla lite grejer, men det var ju också inomhus så ikväll klädde vi på barnen och så tog jag med dom ut på en liten kvällspromenad/upptäcktsfärd. Hugo tog täten med ficklampan i högsta hugg och dirigerade oss fram genom Mosås. Vi stannade till lite här och var och lyste på sånt som såg spännande och intressant ut.

Promenaden tog oss fram till lekparken mitt i byn dit vi brukar gå. Barnen tyckte det var tufft att få leka, klättra och gunga i det becksvarta mörkret. Alva tjöt av skratt när vi sprang runt och låtsades vara spöken som skulle hitta Hugo på sina olika gömställen i skogen.

När vi kom hem möttes vi av tända ljus och ett dukat bord. Marcus hade gjort varma mackor som smakade riktigt gott efter en nattvandring genom Mosås.

Hugo i reflexväst, undersökte varje lövhög vi trampade på med ficklampan.

"När månen är på himlen väntar den på att morgonen och solen ska komma" sa Hugo när vi promenerade hemåt. "En till måne" utbrast Alva varje gång hon fick syn på månen efter att den hållit sig gömd bakom ett hustak eller ett träd.

Det verkar vara fest i stationshuset ikväll. Den här fulingen hittade vi på trappen till huvudingången ;o)
Vi har än så länge bara haft besök av ett gäng "bus eller godis"-tiggare. Det var tre killar i tolvårsåldern som hade "klätt ut sig" genom att knyta varsin palestinasjal runt mun och näsa. Alva gav dom varsitt godishalsband och sedan sprang dom iväg fortare än kvickt och fnittrande värre än små flickor.
Nu är det dags att börja förarbeta barnen inför sängläggning. Jag och Marcus ska se en hyrfilm ikväll, "The proposal" med Sandra Bullock. Jag hoppas och tror att den ska vara bra. Den verkade iallafall rolig när jag såg trailern.


Kram Lovisa

1 kommentar:

  1. Så enormt mysigt att "nattvandra" och spana in lövhögar med hjälp av ficklampan! Tänk så värdefullt att ta den tiden med barnen och göra en sådan sak! En eloge till dig!

    SvaraRadera