torsdag 15 oktober 2009

Turkiet del 1

Hejsan!

Nu är vi hemma igen efter en super skön och härlig vecka i Alanya. Vi kom hem i natt strax efter klockan ett. Barnen hade sovit i omgångar under resan men somnade om igen utan minsta problem i sina sängar och sov till halv tio imorse. Idag har vi mest bara hasat runt i pyjamas här hemma och barnen har lekt med efterlängtade leksaker samt slöat framför tv:n. Själv har jag inte haft mycket kraft över till annat än att göra barnen sällskap i tv-soffan. Jag har gjort några halvhjärtade försök att börja plocka ur resväskorna men det är så otroligt trist och tradigt så jag har inte kommit speciellt långt med den uppgiften.

Marcus klev upp och for till jobbet imorse. Han har varit lite hängig under veckan och det som har besvärat honom mest tror jag är att han inte känt någon smak på det han har ätit samt den ihållande nästäppan. Nu har han käkat penicilin i tre dagar så vi får verkligen hoppas att han blir bra snart.

När jag laddade upp korten från kameran imorse insåg jag att jag har varit rätt så flitig på att använda den. Över 500 kort och filmer har förevigat vår resa och för att inte trötta ut varken er eller mig så har jag bestämt mig för att dela upp resan i flera delar. Så vi börjar väl i början av resan tycker jag...det känns mest logiskt.

Små blekfisar på planet.

Alva tittar ut över mörkret. Snart är det dags att landa.

Första dagen vid poolen. Vi hade inte riktigt greppat vad som gällde så vi hamnade under tak i skuggan en bit från poolen där barnen höll till. Men sedan vi hajat "spelreglerna" så paxade vi platser i solen och närmre poolen de resterande dagarna.

Cool badbrud.

Med jämna mellanrum dök det upp underhållning för barnen som tex den här gängliga figuren, Bamse och hans vänner och Clownen Coco.

Alva var en badkruka och tittade hellre på när vi andra badade.

Framåt eftermiddagen var det dags att kliva upp ur badet och från solstolarna och försöka hitta någonstans att äta.

Det fanns mycket tid för mys och gos under våra lata dagar vid poolen.

Första kvällen testade vi på buffén i hotellrestaurangen. Det smakade bra men vi var ändå inte helt nöjda så de andra kvällarna testade vi på andra restauranger, bla inne i Alanya. Barnen gillade dock hotellrestaurangen och deras barnbuffé...gissa varför.

Efterrättsbuffén bestod bland annat av choklad fondu.

Här har ni en som gillade chokladen.

Klockan åtta varje kväll var det underhållning för barnen på restaurnagscenen. Första kvällen bjöds det på Bamse show med Bamse och alla hans vänner. Mycket populärt och Hugo och Alva går runt och nynnar på "Heja Bamse" och Hugo har även lagt rörelserna på minnet. Så vi har show dygnet runt hemma hos oss ;o)


Bamse!

Det var första delen av vår resa. Får se om jag hinner sätta mig ner och blogga vidare ikväll när Marcus är borta på rep. På lördagkväll spelar han nämligen Jazz med "Therese Hovlunds Jazz kvintett" på Gården, så därför behövs det övas. Vi hörs och ses!

Kram Lovisa

3 kommentarer:

  1. Å va mysigt! Välkommen hem! Verkar som ni har haft det bra! Skönt att Marcus inte blev sämre i alla fall. Ser fram emot fler bilder =0)
    Kram på er!!
    Linda

    SvaraRadera
  2. Välkomna hem!
    Härliga soliga bilder...
    Vi har iallafall tagit oss ända ner till kisa... :-)
    Ha det bäst!
    kram Åsa

    SvaraRadera
  3. Välkmona hem, som syster yster precis sagt =)
    Oh, vilka fina bilder på barnen. Alva, när hon tittar ut ur flygplanet, Hugo som badat osv. Längtar jättemycket att få se mer. Hoppas vi kan ses snart! KRAM

    SvaraRadera