fredag 30 september 2011

Kändismamma och Award

Hej där ute!

Sitter och slötittar på Skavlan samtidigt som jag bloggar. Visste ni att jag har en kändismamma? Jodå...så är det! Eller, nja...riktigt så flashigt är det inte men jag och många med mig slås av det lite nu och då. Min systerdotter utbrast faktiskt en gång; "Mormor!!!!" När hon såg denna kändis i tidningen. Är ni nyfikna på att veta vem jag pratar om?

Ta en titt och bedöm själva :o)

Mamma Lilian

Maud Olofsson

Vad säger ni?? Lika va!! Jaja...nog om det :o) Ikväll har vi haft en härlig fredagsmyskväll med goa vänner. Cornelia och hennes familj har varit här och käkat och myst med oss. Hugo fick frisedel att åka och mysa med sin kompis Noa ikväll. Han gillar familjen Gustafsson/Revay jättemycket men han har ingen att leka med då Alva och Cornelia inte så gärna släpper in honom i sina leker. Därför fick han åka till Noa och leka med honom en stund ikväll istället. Alla blev nöjda, allra mest Hugo!

Alva har varit lite hängig sedan igår. Hon har varken feber eller är snorig. Men därimot klagar hon på huvudvärk och ont i örat. Men när vi pratade om att Cornelia skulle komma hit då piggnade hon till på en gång. Bästa vännen = Bästa medicinen!!!

Vad lyckligt lottade vi är som har så fantastiska vänner omkring oss. Det slår mig gång på gång hur otroligt mycket jag tycker om alla dessa fantastiska människor som berikar vårt liv på så många sätt. Underbart!!!

I morgon hörrni är det äntligen dags för lite "egentid". Om ni läser min blogg så vet ni att jag gjorde ett inlägg härom sistens där jag beklagade mig över att jag allt för sällan tar mig friheten att göra något för mig själv ibland. Men imorgon är det dags. Min underbara svägerska och vän Mia har bjudit ut mig på dejt och vi ska åka till Marieberg och ta en fika och bara sitta och prata och mysa tillsammans. Längtar så att jag håller på att spricka. Det ska bli så skönt! Kanske så måste Molly få följa med, men so be it! Hon är ju också tjej och kan behöva få lite girltime ;o)

Och vet ni vad...jag upptäckte precis att jag har fått en Award. Tack Kicki!! Det är en Award som innebär att jag ska svara på några frågor, länka tillbaka till den jag fått Awarden ifrån samt länka till 5 bloggar som har färre än 100 läsare men som förtjänar fler. So here we go...

Tack Kicki för att du valde mig. Klicka HÄR så kommer du in på hennes blogg. Kicki är en kollega till mig och som skriver så underhållande på sin blogg om livet som mamma, fru och människa i största allmänhet. Jag blir alltid så glad över hennes kloka och roliga inlägg. En blogg mycket väl värd att kika in på!

Och så var det de där frågorna...

Varför började du blogga?

Det var Mackan som tipsade mig om att man kunde blogga och att det fungerade som en dagbok. Jag tyckte att det var ett bra sätt att hålla familjen, som bor lite här och där, uppdaterade hur det gick med renoveringen av huset och barnens utveckling osv. Nu har det blivit som en drog, och så är det skönt att få skriva av sig och ha inlägg att se tillbaka på när minnet sviker.

Vilka bloggar följer du?

Oj, det är en hel del. Min svärmors och svägerskors bloggar. Likaså min storasysters. Men sen så kikar jag regelbundet in på endel kändisars bloggar också. Typ Hanna och Magdalena Graaf, Josephine Bornebush och håll i er nu...Kissies!!! Jag vet, jag vet! Men hon är så sanslöst sanslös så jag kan bara inte låta bli ;o)

Vilka favoritfärger har du?

Svart! Måste ju ha svart när jag jobbar. Så visst, ibland kan det kännas enormt uttjatat, men samtidigt så är det en väldigt användbar färg. Annars så gillar jag höstfärgerna som gäller i år. Rost, koboltblå och lite andra murriga färger.

Vilka favoritfilmer har du?

Ja, alltså...jag är ju en fjortis som tycker så, men jag gillar ju Twilight filmerna. Filmer som har mycket kärlek och spänning med i storyn, då är jag fast! Det finns många bra filmer men orkar i ärlighetens namn inte skriva ner alla nu.

Vilket land drömmer du om att besöka?

Thailand och Egypten. Antingen skulle jag vilja åka dit inom en snar framtid, men då skulle jag nog vilja lämna barnen hemma och resa ensam med Marcus. Annars så kan jag tänka mig att vänta tills dess att barnen blir så pass stora att dom också får ut något av resan och kan förstå och uppskatta historiken i landet och det kulturella olikheterna man får uppleva.

Jahaja....det var de fem frågorna. Det gick ju smärtfritt. Hoppas ni inte somnat av uttråkning so far.

Det brukar ofta bli så att jag skickar såna här Awards vidare till samma bloggkompisar (läs; familjemedlemmar) varje gång så därför tänker jag inte gör det igen! Istället tänker jag släppa Awarden fri. Varsågod att plocka åt dig den om du känner att du också skulle vilja svara på lite frågor och sedan uppmuntra någon genom att skicka den vidare.

Nä, nu är det dags för sängen. Kanske lite Wordfeud innan dess! Spelar en oliiiidligt spännande match mot Mia just nu ;o)

Kram Lovisa

torsdag 29 september 2011

Klädparty #3

Hej på dej!

Jag som aldrig varit på "Homeparty" förut, nu har jag varit på tre stycken den här månaden. Jättekul!

Ikväll var jag på ett Lingon & Blåbärparty hemma hos en Mosåsmamma. Mycket trevligt, och fina kläder!

Molly fick följa med mig. Det blir lugnast så för alla inblandade. Och som tack för sällskapet fick hon en fin tunika och tights utav mamman ;o)

Imorgon är det fredag igen hörrni! Någon måste skämta med mig aprillo, för övriga veckans dagar verkar vara borta...gone, away, väck! För jag tycker man knappt hinner uppleva lördagen och söndagen innan fredagen plötsligt poppar upp huvudet igen och hojtar "Fredagsmyyyyyys!!!!"

Hoppas ni får en skön helg! God natt :o)






Bild lånad från L&Bs hemsida. Den här tunikan och tightsen har Molly fått idag. Fint va?!

Kram Lovisa


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 28 september 2011

Rosa armbandet

Hej på er!

Visst skaffar ni er väl ett sånt här snyggt och bra armband? Det har jag gjort! Finns på Lindex och kostar 75:- och pengarna går oavkortat till Bröstcancerfonden.


Kram Lovisa

tisdag 27 september 2011

Tisdagsnöje

Hej hej!

Alva går ju 15h/v på dagis nu när jag är hemma och är mammaledig. På tisdagar är Alva helt ledig och då brukar vi hitta på något att göra. Tex åka till IKEA, gå till lekparken, åka till skojlandet. Eller som idag...besöka Marieberg köpcentrum.

Vi kom hit till kl 10 då dom öppnade och startade då med att fika på ett utav alla caféer.

Nu sitter vi och lunchar på en av restaurangerna och spanar på folk. Alva funderar och spekulerar kring varför folk är här egentligen. Det är underbart att höra dom många kommentarerna som trillar ur henne :o)



Folk!


Alva spanar :o)


Det är olika vad man gillar att fika och stoppa i munnen ;o)

Kram Lovisa

måndag 26 september 2011

Kvällsmat?

Hej på er!

Är man världens goaste lillasyster så finns det risk för att man blir uppäten av storebror ;o)



Hugo tar en munsbit av en rödrosig och nyvaken Molly.


Kärlek!

Kram Lovisa

söndag 25 september 2011

Helgen i bilder

Tja!

Nu är jag så trött så att ögonen går i kors. Det har varit en fullspäckad men rolig helg. Jag har stått på loppis och så har Hugo haft sitt kalas och idag avslutade vi en toppenhelg med en kräftskiva med Marcus syskon. Mycket trevligt!

Klockan är mycket och jag är supertrött som sagt så jag skriver inte så mycket utan låter bilderna och bildtexten få tala. Sen blir det sängen!

Hoppas ni får en bra vecka!
Alva och Cornelia höll koll på loppisgrejerna...när dom inte sprang runt och lekte eller shoppade från alla andra bord ;o) Alva köpte två barbiedockor från kompisen Hannas bord. Det bästa köpet på ett loppis någonsin! Hon är så lycklig över sin Barbie Ariel och Barbie Snövit och sover med dom i sängen.

Hugos disco! 17 ungar kom och var danssugna. Det blev livat värre men jag tror att dom hade kul och Hugo var supernöjd efteråt!!

Marcus hade pysslat med discolampor och högtalare. Här värmer Hugo och Seth upp innan resten av kompisarna kom. Det dansades mycket till smurfarna och Eric Saade...men även endel Michael Jacksson till mamman och pappans stora glädje ;o)
Paketöppning! Han fick jätte mycket fint lego och Ninjago och Bacugan...sånt som han är helt tokig i men även lite spel, vantar och andra roliga grejer.

Vi körde glasskiosk istället för tårta. Vilka ungar gillar tårta liksom? Inte mina iallafall, så därför fick det bli glass i stället. Sofie stannade kvar och hjälpte oss i köket och med kidsen. Underbart!!! Mormor och Morfar var Mollyvakt och såg till att hon var nöjd och glad. Hon skötte sig exemplariskt och sov i 1 1/2 timme av 2 :o)

Lördagkväll och hemma igen! Vi tog en kvällsfika med mormor och morfar innan dom skulle åka hem igen. Hugo fick mormor att bygga endel av sitt nya lego med honom. Byggandet har fortsatt idag och han njuter av sina fina kreationer som han radat upp på sin bokhylla i sovrummet.

Vår stora kille och lilla tjej :o) Jag fick inte med det på bild, men när han pratade med Seth i telefonen så stog han och pillade och drog Molly i örat...och hon sa inte ett ljud. Hon bara satt där och lät honom göra det :o) Sötnosar!
Det är en utmaning att läsa och förstå ritningar. Men är man två så går det lättare!

Och så lite bilder från dagens kräftskiva. Grabbarna såg lite skeptiska ut när jag ställde fram kräfttallriken. Men dom skrattade så dom nästan kissade i byxorna när dom förstod att dom skulle äta kräftans stjärt...där bajset finns. Det tyckte dom var hysteriskt roligt :o)
Triss i tjejer! Alva, Molly och Hanna :o)

Seth och Mia åkte hem lite tidigare men Åsa, Janne och barnen blev kvar en stund till och då passade grabbarna på att spela lite Wii. Koncentration på hög nivå.

Kram Lovisa

fredag 23 september 2011

Lite bilder på kvällskvisten

Hallå!

Egentligen har jag inte tid att sitta här, men kände att jag ville lägga in några goa bilder innan jag fortsätter med förberedandet inför den hektiska dan jag kommer ha imorgon.

Klockan 10-13 ska jag stå på loppis på Adolfbergsgården och sälja barnkläder och leksaker. Efter det så ska Hugo ha sitt efterlängtade Disco mellan klockan 15-17. Så ni kan ju kanske förstå att jag har har endel att stå i såhär kvällen innan. Jag har packat bilen full med loppisgrejer samt förberett allt som ska med till festen som står och väntar i hallen på att få åka i bilen med Marcus lite senare imorgon fm.

Japp...hur som haver så hittade Marcus en rolig bild i sin dator på jobbet som han skickade till min mail. Jag kunde tyvärr inte få den att bli större men förhoppningsvis så kan ni se den trots den minimala storleken. Bilden föreställer iallafall mig för 31 år sedan och både jag och Marcus flinade till när vi såg likheten mellan mig och Molly :o) Mysigt!

Annars har vi haft en kanondag idag. Vi tog det lugnt imorse och for sedan iväg och lunchade med Marcus i Brändåsen. Ikväll har vi haft fredagsmys som sig bör. När klockan var 19 hojtade Alva till; Nä, nu är jag trött! Hör ni mig? Jag är ju trött!!! Ja, så då var det ju bara att lägga henne och Hugo var inte långt efter så när klockan var strax innan åtta så satt vi här i soffan, jag och Marcus, och tittade på varann...det har typ aldrig hänt förut ;o) Nu är det bara Molly som ska törna in också...men hon verkar inte vara redo för sängen än på en stund.

Kan meddela att min lillebror skrev på ett kontrakt på en lägenhet inne i stan ikväll innan han tog tåget tillbaka till Katrineholm. Härligt, och så roligt för hans skull! Det gick snabbt och smidigt men det dröjer ett tag innan han får flytta in. Så han bor nog kvar hos oss ett tag till samtidigt som han testar att pendla från Katrineholm vissa veckor.

Och för den som undrar hur det gick hos tandläkaren härom dan så kan jag meddela att det inte var någon fara med tanden längre. Tandläkaren såg att något är på gång där nere i rotkanalerna...men sålänge jag inte har ont så behöver vi inte göra något ingrepp så jag gick därifrån utan att behöva komma tillbaka för att laga något och så behövde jag inte heller betala något så det vart ett trevligt tandläkarbesök den här gången.

Näpp...nu måste jag fortsätta plocka vidare. Må så gott!!
Hugo lärde sig att fingerfläta idag...and he liked it :o)

Vår lilla primadonna!

En liiiiiten bild på en flinande mig i vad jag kan gissa ca 4 månaders ålder.

Och här, en lika flinande Molly, också i 4 månaders ålder ;o)

Fick en bild skickad till mig av min syster Linda idag. Underbar bild på kusinerna Hugo och Nellie från i somras när vi var på Kolmården. Underbara ungar!!!


Kram Lovisa

torsdag 22 september 2011

Fotbollsmatch

Hej på er!

Sitter med brorsan och slötittar på tvn. Barnen sover och Marcus är ute och skenar i mörkret. I morgon är skolan stängd och jag hade även fått för mig att dagis skulle stänga men tydligen inte. Men jag tar hem Alva iallafall...det blir enklast så. Inga tider att passa. Endast en lunchdate inplanerad och den ser vi fram emot allihopa. Vi ska åka till Åsbro och hälsa på Marcus på jobbet och sedan åka och käka lunch tillsammans. Det ska bli mysigt!

Igår var det en stor dag. Hugos fotbollslag hade sin första match...mot ett annat lag. Hugo var laddad till tänderna och var så spänd av förväntan när vi kom fram till grusplanen där matchen skulle gå av stapeln. Det visade sig bara att laget dom mötte var en aaaaaning bättre och spöade grabbarna med 20-2. Men inga sura miner från Mosjöarna...närå, inga alls! Hugo som vanligtvis brukar vara den sämsta förloraren och får tokslpel så fort Marcus eller någon annan vinner över honom i fotboll eller andra sporter, lovordade det andra laget i bilen på väg hem och såg redan fram emot nästa match.

En av papporna som var med filmade och tog kort som nu finns på Mosjö SK:s hemsida. Klicka HÄR så kommer du dit om du vill kolla när Hugo och hans kompisar lirar boll. "Vi" är dom svarta :o)
Gräsplanen var översvämmad av vatten så det fick bli match på grusplan.
Lerig på ryggen står Hugo och väntar på att bli inbytt.

Vår fotbollskille! Nöjd, trots nederlaget :o)
Idag när jag hämtade Hugo på skolan såg jag att dom hade satt upp självporträtt på alla i klassen ovanför dörren in till klassrummet. Jag måste ha missat att Hugo har regnbågsfärgat hår...men i övrigt var han sig lik ;o)

Kram Lovisa

onsdag 21 september 2011

Stammis

Hej hej!

Jag och Molly ska just till att ge oss iväg in till stan. Jag har en date med min tandläkare...igen! Nu har jag ju käkat klart min penicilinkur och tänderna känns helt okej men jag misstänker att det nog inte är så okej. Långt där nere i tandrötterna så är det nog så illa att det behövs en rotfyllning trots allt. Det skulle inte förvåna mig!

Jaja...off we go, så får vi se hur det slutade lite senare.



Molly sover gott i vetskapen om att det dröjer läääänge innan hon behöver börja oroa sig för rotfyllning och tandvärk.

Kram Lovisa

lördag 17 september 2011

Händelserik helg

Hallå hallå!

Vilken skön helg vi har haft, och än är den inte slut. Imorgon har vi mycket roligt att se fram emot. Vi är bland annat hembjudna till ett par kompisar på eftermiddagen och efter det ska Marcus och Hugo gå på fotbollsmatch tillsammans.

När Hugo fyllde år nyligen så hade jag och Marcus kommit överens om att vi inte skulle köpa massa onödiga leksaker som han inte kommer ägna en minut åt att leka med sen. Istället köpte vi nyttiga och användbara saker så som gympaskor, ny innebandyklubba osv och så fick han dessutom en "upplevelse". Att gå på en riktig fotbollsmatch med pappa. Och imorgon är det äntligen dags som sagt. ÖSK mot IFK Göteborg på Behrn Arena. Hugo är uppspelt och förväntansfull, minst sagt :o)

Idag har vi haft en riktig toppendag! Vid frukostbordet fick vi reda på att Nerikes Brandkår skulle ha öppet hus och då Marcus skulle ge sig iväg på ett längre löppass så tänkte jag att det kunde passa bra att hitta på något med barnen under tiden. Ringde Sofi och fick med mig henne och barnen som sällskap och vilken toppen förmiddag vi fick! Strålande sol och så ett spännande besök hos brandmännen.

I fredags så hade vi också en fantastisk dag. Efter skolan och dagis så åkte vi tillsammans med Ramona och barnen till Hagabadet. En bra start på fredagsmyset vill jag lova! Barnen var lagomt mosiga på kvällen när vi satt framför tvn med chips och godis. Jag tror vi har hittat en ny favoritaktivitet för fredagarna :o)
Hugo ritade en teckning som han tog med sig och lämnade till en brandman på plats. Han lovade att han skulle sätta upp den i brandmännens lunchrum ;o) Klicka på bilden så ser du vad Hugo dikterade skulle stå på teckningen.

På väg.

Barnen fick prova på att spruta vatten.


Grabbarna spanar in en tv som visar vart en olycka har hänt. Det hade varit en uttryckning precis innan vi kom och på tvn visade en röd flagga var olyckan hade inträffat.

Kompisar och kanske framtida brandmän?!

Vi fick se en autentisk situation där en man som hade krockat med en bil blev räddad genom att brandmännen klippte upp bilen för att kunna lyfta ut mannen på bår. Barnen stod med stora ögon och vidöppna munnar ;o)
Fredag, på badhuset. Molly är världens underbaraste och nöjdaste bebis. I tre timmar satt hon i den här plastbaljan eller i en matstol och bara flinade och gurglade fram små ljud under tiden som vi andra badade. Det är inga svårigheter att vara trebarnsmor när man har världens bästa barn!!

Alva gjorde konster.

Självklart hör det till att fika i halvlek :o)

Kram Lovisa

onsdag 14 september 2011

En fundering eller två

Hejsan!

Vilken härlig dag jag har haft idag. Morgonen spenderades med vänner på en inglasad veranda med en smarrig frukost uppdukad på bordet. Eftermiddagen har spenderats med nöjda och glada barn och tidigare ikväll så kom min svåger Stefan och barnens kusin Seth hit på ett spontanbesök och åt kvällsmat med oss. Marcus klippte gräsmattan (förhoppningsvis sista gången för i år) efter maten och när han var klar fick jag för mig att dra på mig träningskläderna och snöra på mig löparskorna och ge mig ut på en runda. Så himla skönt!

Medan jag var ute och sprang så hann jag tänka en hel del. Det är ju en av de skönaste anledningarna till varför jag har börjat gilla att springa...man får rensa huvudet och tänka klart en mening utan avbrott av några barn. En grej jag kom att tänka på och kunde konstatera var; att jag är dum som inte tar för mig mer och ger mig ut på små löpturer och promenader oftare än vad jag gör.

Marcus är ute på sina löprundor var och varannan kväll och åker iväg och tränar och får på så sätt både lite "egentid" samtidigt som han håller kroppen i trim och känner sig frisk och sund. Ibland kan jag tycka att det blir lite väl mycket...att han är borta från både mig och barnen lite för mycket (trots att han är duktig och försöker lägga större delen av sin träningstid på tidiga mornar innan jobbet eller sena kvällar efter att barnen har somnat).

Om ni vill kan ni gå in på min svägerska Mias blogg och läsa hennes inlägg idag. Hon skriver om Män och Kvinnors olikheter. Hon och jag har pratat om det en hel del den sista tiden. För vi märker att både hon och jag (och säkert många med oss) lägger ner all vår tid (alltså utöver jobbet) på familjen. Någon gång ibland så unnar man sig själv en stund på Marieberg köpcentrum...ett litet andrum i några timmar. För att göra vaddå? Jo, handla kläder till barnen. Eller åka och handla mat själv...till vem då? Jo familjen. Eller jag, som typ är den enda människan som gillar att gå på föräldramöten och utvecklingssamtal. Ofta så är det ju alltid samma tugg varje gång, men det är ju ändå lite "egentid" på något sätt, fast det handlar ju fortfarande ändå om barnen. Eller som tex när jag imorgon kväll ska få "komma ut och luftas lite"...jag ska hem till en kompis som har samlat ihop ett gäng tjejer hemma hos henne. Det ska bli jättetrevligt och jag ser verkligen fram emot det...men temat för kvällen är "Me & I". Och för den som inte känner till det så är det ett klädesmärke...för barn först och främst. Japp, då var vi där igen!

Vart jag försöker komma med allt detta svammel är att iallafall JAG måste bli bättre på att börja tänka mer på mig själv. När jag känner för att få lite andrum, egentid, en stund för mig själv, få känna mig vuxen och inte bara gå runt och tjata på ungarna och räkna timmar när Molly ammade senast osv då måste jag välja något som gynnar MIG, som lyfter MIG och laddar MINA batterier. Det kanske låter själviskt, sorry! Men så är det.

Tex en löprunda, kanske ta en fika med en kompis, gå på bio eller varför inte ta in på något billigt hotell eller låna någon kompis lägenhet i några timmar bara för att kunna ligga och läsa en bok i lugn och ro eller ta en dusch...läääänge! Bara få vara en stund...själv. Men så fort jag får en stund över som skulle kunna bli "min egen" då tänker jag automatiskt att den ska dedikeras till familjen. Missförstå mig rätt nu. Jag gillar på ett sätt att det är så, men ibland kan man behöva tänka lite EGO.

Men det är ju bla det här som jag och Mia har pratat om och som hon delvis också tar upp i sin blogg. I en sådan situation där man känner ett behov av att få göra något för sig själv och för sin egen skull då prioriterar man (jag) iallafall familjen i första hand. Jag tror att männen är mer för att tänka på sig själv och vad dom vill göra. Vad dom tycker är roligt och vad dom mår bra av att göra. Good for them! Jag önskar att jag hade mer av det i mig...och jag kan medge att jag ibland kan bli riktigt irriterad på Marcus för att han tänker och gör precis så. Men istället för att bli irriterad så borde jag sluta vara sådan martyr och också sticka fram hakan och säga; Näpp älskling ikväll är det min tur att "göra något för mig". Och då ska det inte vara typ att åka och handla eller gå på föräldramöte!

Ojojoj...nu vart det mycket text och väldigt rörigt skrivet. Den här löparrundan satte igång ett och annat i huvudet på mig helt enkelt :o) Men nu är det upp till bevis...någon gång framöver ska jag se till att redovisa hur det har gått för mig. Om jag lyckats hitta en stund för mig själv och som baaaara handlat om mig. To be continued med andra ord ;o)

Å så en liten bild avslutningsvis. Vi har ett par grannar som kommer från Bolivia och i somras så åkte dom hem och hälsade på sina familjer i två månader. Hugo brukar springa över och leka med deras två barn lite nu och då och sist jag var där och hämtade honom så fick jag med mig lite spännande saker i en påse. Torkad majs och kanel. Kanelen sa dom att dom använder som the. Dom tycker att "vårt" svenska the är för starkt så istället lägger dom dessa pinnar i kokande vatten och får ett mycket mildare the att dricka. Majsen har vi inte hunnit prova än men det ska vi se till att göra någon dag. Det är spännande att få en inblick i andra länders matkulturer :o)














Kanel och majs. Kanelen, berättade dom, bryter man av som bark från små trädstammar. Tufft va?!

Kram Lovisa

tisdag 13 september 2011

Håll i hatten vad det blåser

Hallå på er!

Jag fattar inte vad som har hänt med bilderna här nere. Dom ser ut att hamna bredvid varandra istället för under var ann. Mycket konstigt, men det ska nog gå att titta på dom ändå :o)

Vilka stormvindar vi fått vara med om idag. Helt otroligt!! Det var tur att jag hämtade Hugo i skolan med bilen idag. Hade vi tagit en promenad hade vi nog blåst omkull. När vi kom hem så hade utemöblerna möblerats om av vinden. Väldigt kul tyckte barnen.

Annars så går dagarna mest åt till att försöka få Hugo att förstå att man inte kan ta med sig kompisar hem VARJE dag efter skolan. Om han fick bestämma så skulle han leka med kompisar alla dagar i veckan och helst hela dagarna. Att en kompis ska få sova över och bli adopterad av vår familj vore det absolut bästa.

Det är verkligen en kamp varje dag, och diskussionen ter sig likadant varje gång.

Hugo: Mamma får jag ta med mig en kompis hem?

Jag: Nä Hugo, du har redan haft kompisar med dig hem tre gånger den här veckan. Nu räcker det.

Hugo: Ahmä! Vadårå...snällaaaaaa!

Jag: Nej Hugo, nu räcker det. Nu åker vi hem och hittar på något bara vi istället.

Hugo: Men mamma, jag VILL ta med en kompis hem idag!

Jag: Jo, jag förstår det men vi kan inte ha med oss kompisar hem varje dag.

Hugo: Ahmä! Då följer jag inte med hem!

Och så har vi en ny diskussinon på gång. Då är det "operation övertalning" som gäller. Att lirka, tjata, be och hota...allt är tillåtet i kriget mot den lilla tonåringen. Tyvärr så slutar det ofta med att både han och jag är på dåligt humör när vi kommer hem (för hem kommer vi oftast...på ett eller annat sätt). Och oftast så fortsätter tjatet efter att få leka med kompisar även hemma...och på det här viset har vi det, dag efter dag, vecka efter vecka.

Hur gör ni andra föräldrar egentligen? Vi har pratat om att vi ska införa en regel som säger att han bara får ta med sig kompisar hem från skolan max två gånger i veckan och eventuellt någon gång på helgen om det passar. Problemet är ju att jag hämtar så tidigt på skolan (jag är först av alla föräldrar) eftersom att jag är hemma med Molly. Hugo tycker att det är orättvist att alla andra får stanna kvar på fritids och fortsätta leka medan han måste gå hem, vilket jag kan förstå. Men vad ska jag göra liksom?!

Jaja...allt går ju i perioder och förhoppningsvis så är det här också bara en "period" som han snart tar sig ur.

Nä, nu så är det dags att ta sig något litet att äta innan det är dags för sängen. Det här inlägget har tagit alldeles för länge att skriva. Datorn har krånglat och jag har fått starta om den flera gånger. Kanske beror det på blåsten?

God natt på er!


























fredag 9 september 2011

Tre godingar

Hej hej!

Thank God It´s Friday :o) Eller vad säger ni? Det är något särskilt med att vakna upp på fredagmornar. Idag var det alldeles underbart för solen sken in i sovrummet och det kändes nästan som sommar igen. Men den känslan försvann i och för sig ganska snabbt så fort vi satte foten utanför dörren...brrr!

Barnen är i skolan och på dagis nu och jag och Molly skrotar runt här hemma. Hugo skulle ha friidrottsdag idag och har satt på sig de snabbaste springskorna han har ;o) Alva var lite blyg på morgonkvisten och tyckte det kändes pirrigt att gå till dagis idag. Det känns nog fortfarande väldigt roligt och spännande att vara tillbaka med alla kompisar och hennes fröknar som hon pratar så mycket om. Men när jag gick så var allt som det skulle igen och Alva var sitt "vanliga jag" igen.

Nu har jag suttit en stund och letat fram kort på barnen när dom är i 4 månadersåldern allihopa. Det tog en stund :o) Det fanns ganska många bilder att titta igenom under denna 6-års period. Mestadels har jag suttit och flinat för mig själv. Hur såg man (läs JAG) ut egentligen? Och det har ju bara gått 6 år!! Jaja :o) Som tur är så var det ju inte mig vi skulle titta på idag och jämföra...hehehe!

Hoppas ni får en härlig fredagsmyskväll!!

Hugo

Alva

Molly

Kram Lovisa

torsdag 8 september 2011

Molly i centrum

Hej på er!

Insåg precis att detta inlägg mest kommer att handla om Molly :o) Har några bilder att visa och Molly är med på alla.

Vi har det så mysigt här hemma hon och jag medan Hugo och Alva är i skolan och på dagis. Molly sover inte alls lika mycket och länge som Hugo och Alva gjorde då dom var små. Dom kunde sova i flera timmar i sträck medan Molly sover små skvättar här och där. Ofta somnar hon gärna till när hon äter och då har jag inte hjärta att lägga henne ifrån mig. Det är ju såååå härligt att sitta och mysa med henne när hon är sådär varm och gosig.

Idag har Hugo varit på sitt första simskolepass som sagt. Marcus följde med honom men fick tyvärr inte haka på in så det blev inga bilder därifrån. Men Hugo verkade nöjd och glad och visade stolt vilka övningar dom hade fått göra i vattnet. Jag tror att han är sugen på att fortsätta även nästa vecka.

Imorgon är det äntligen fredag. Men veckorna springer fram i sådan fart så jag tycker nästan att det vore bra om vi kunde sakta ner lite. Jag hänger inte riktigt med. Men fredagarna är alltid välkomna...det är ju liksom veckans höjdpunkt. I morgon laddar jag och Marcus inför en egen myskväll efter att barnen har somnat. Vi ska köpa hem sushi och titta på film (om Molly tillåter) och det ska bli så mysigt. Hoppas bara vi orkar hålla oss vakna ;o)

Alva ville vara med när Molly skulle få testa sin första smakportion. Som ni ser på Mollys min så är hon inte jättenöjd...

Men efter tröstande ord från storasyster och några strykningar på kinden så gick det lite bättre.
Någon dag måste jag lägga ut bilder på alla tre barnen från samma åldersperiod. Dom ser precis likadana ut...det går inte att ta miste på att dom är syskon med varandra ;o)

En vanlig syn här hemma :o)

Alva är lycklig över sin egen personliga och livs levande modedocka som hon kan "pynta" med alla sina smycken och accessoarer :o)

Kram Lovisa