lördag 17 september 2011

Händelserik helg

Hallå hallå!

Vilken skön helg vi har haft, och än är den inte slut. Imorgon har vi mycket roligt att se fram emot. Vi är bland annat hembjudna till ett par kompisar på eftermiddagen och efter det ska Marcus och Hugo gå på fotbollsmatch tillsammans.

När Hugo fyllde år nyligen så hade jag och Marcus kommit överens om att vi inte skulle köpa massa onödiga leksaker som han inte kommer ägna en minut åt att leka med sen. Istället köpte vi nyttiga och användbara saker så som gympaskor, ny innebandyklubba osv och så fick han dessutom en "upplevelse". Att gå på en riktig fotbollsmatch med pappa. Och imorgon är det äntligen dags som sagt. ÖSK mot IFK Göteborg på Behrn Arena. Hugo är uppspelt och förväntansfull, minst sagt :o)

Idag har vi haft en riktig toppendag! Vid frukostbordet fick vi reda på att Nerikes Brandkår skulle ha öppet hus och då Marcus skulle ge sig iväg på ett längre löppass så tänkte jag att det kunde passa bra att hitta på något med barnen under tiden. Ringde Sofi och fick med mig henne och barnen som sällskap och vilken toppen förmiddag vi fick! Strålande sol och så ett spännande besök hos brandmännen.

I fredags så hade vi också en fantastisk dag. Efter skolan och dagis så åkte vi tillsammans med Ramona och barnen till Hagabadet. En bra start på fredagsmyset vill jag lova! Barnen var lagomt mosiga på kvällen när vi satt framför tvn med chips och godis. Jag tror vi har hittat en ny favoritaktivitet för fredagarna :o)
Hugo ritade en teckning som han tog med sig och lämnade till en brandman på plats. Han lovade att han skulle sätta upp den i brandmännens lunchrum ;o) Klicka på bilden så ser du vad Hugo dikterade skulle stå på teckningen.

På väg.

Barnen fick prova på att spruta vatten.


Grabbarna spanar in en tv som visar vart en olycka har hänt. Det hade varit en uttryckning precis innan vi kom och på tvn visade en röd flagga var olyckan hade inträffat.

Kompisar och kanske framtida brandmän?!

Vi fick se en autentisk situation där en man som hade krockat med en bil blev räddad genom att brandmännen klippte upp bilen för att kunna lyfta ut mannen på bår. Barnen stod med stora ögon och vidöppna munnar ;o)
Fredag, på badhuset. Molly är världens underbaraste och nöjdaste bebis. I tre timmar satt hon i den här plastbaljan eller i en matstol och bara flinade och gurglade fram små ljud under tiden som vi andra badade. Det är inga svårigheter att vara trebarnsmor när man har världens bästa barn!!

Alva gjorde konster.

Självklart hör det till att fika i halvlek :o)

Kram Lovisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar