onsdag 19 januari 2011

Mitt expanderande hjärta

Hejsan!

En snabb kommentar bara angående mig själv, sjuklingen. Idag känns det en aningens bättre. Det är inte halsfluss iallafall. Halsen börjar kännas bättre och idag har jag bara legat i sängen och läst och druckit honungsvatten så det känns mycket lenare nu. Tack ändå Sandra för tipset om varm mjölk med pressad vitlök och smör...hmm, får testa det nästa gång halsen känns som sandpapper (gulp) ;o)

När jag hämtade Hugo på dagis igår fick han med sig ett guldpapper hem som vi funderade på vad vi kunde göra med. Jag föreslog att vi kunde göra en kungakrona och det nappade han på så idag satte vi oss ner efter kvällsmaten och började skissa på en kungakrona. Med hjälp av lite papp, klister och häftklamrar så fick vi ihop en ståtlig huvudbonad som barnen lekte med en liten stund iallafall innan den hamnade på golvet med alla andra leksaker.

Jag fick en prenumeration av Mama-tidningen av barnen i julklapp och passade på att lusläsa den ordentligt när vi var på Loka. I det numret hade dom en stor intervju med Karin Jihde, gift med allas vår folkkäre Peter Jihde. I väntan på deras andra barn så hade hon samma tankar som kan dyka upp hos mig ibland; "Hur ska jag kunna älska nästa barn lika mycket som dom andra två?" Men då berättade hon att Peter som har barn sedan ett tidigare förhållande hade sagt till henne att hon inte behövde vara orolig. För hjärtat växer för varje barn man får. Och så tror jag också att det är. När man trodde att man inte kunde älska mer så finns det ändå plats för tonvis med kärlek till.

En annan rolig sak som Karin berättade var att när hon träffade Peter för första gången så frågade hon honom vad han jobbade med? Hon hade ingen aning om att han var en folkkär sportreporter. Sött!

Jag utlovade ju bilder på Alvas rum idag, men jag får be om att styra på det tills imorgon. Hon gillade rummet så mycket när det väl blev klart ikväll så hon drog fram alla leksaker på golvet och började leka. Och det med all rätt, men eftersom att jag är smått skadad och inte kan med att lägga ut bilder på det nya rummet stökigt så väntar jag till imorgon då hon är på dagis så jag kan städa upp därinne och ta lite fina bilder i dagsljus istället. Men hon somnade därinne iallafall efter många om och men. Hon var så uppspelt och satte sig upp stup i kvarten för att peka och prata om alla saker som fanns i rummet. För att inte tala om allt pillande på den nya sänghimlen...hon kunde bara inte hålla fingrarna borta :o)

Min prins och prinsessa!

Hugo fick låna kameran och brände av några salvor. Här fångade han teaterapan Alva i sitt esse :o)

Alva somnade tillslut.
Kram Lovisa

1 kommentar:

  1. Skönt att halsen börjar kännas bättre! Men du gör helt rätt som är hemma och kurerar dig...
    Fin sänghimmel prinsessan har! Förstår att hon tycker om den. Mirjam har en lika dan, köpt på ett väldigt stort varuhus för 2.5 år sen!
    Kramar från Mölndal

    SvaraRadera