lördag 31 juli 2010

Bullmamma is back!

Nu sover barnen och tystnaden har intagit huset. För tillfället är det väldigt viktigt att Alva går och läger sig först. Hugo vill nämligen utnyttja sin rätt som storebror och vara vaken lite längre än lillasyster. Än så länge är det inga problem för Alva att krypa ner i sängen en halvtimme före Hugo för hon är oftast så trött så ögonen går i kors på henne. Men snart kommer nog den dagen då hon förstår vilka förmåner storebror har och då blir det inte näpet :o)

Igår jobbade jag min sista dag och gick på semester igen. Underbart! Det firade jag genom att ge mig i kast med att baka. Min bakning går verkligen i skov. Jag måste vara sugen på att dra igång och ha gott om tid på mig annars får det vara. Detta känsloavgörande tillstånd gör tyvärr att vår frys ofta gapar tom. För det är sällan som lust och tid infaller samtidigt. Men igår och idag gjorde dom det och jisses vad jag har bakat. Bullar, kolakakor, snickerskakor, blåbärsmuffins, nötkakor och imorgon blir det hallongrottor. Så nu är det bara att komma hit och fika för den som vill!

I dag åkte Marcus iväg med jazzkvintetten för att spela i Motala. Han ringde precis och sa att dom är på väg hem igen. Dom gör några spelningar lite då och då och ibland följer jag och barnen med och passar på att umgås lite med de andra i bandet och deras respektive och barn. Idag hade vi tänkt göra det om vädret tillät, men det gjorde det inte så vi stannade hemma istället. Det har varit skönt det med. När solen har tittat fram så har barnen passat på att vara ute. Tyvärr har dom dragit med sig en massa björkfrön in som samlats i små högar på golvet. Usch, det känns verkligen som att sommaren är över och hösten är på väg. Nu hoppas jag att vår vecka på Öland ska bjuda på lite sol innan det är dags att gå tillbaka till jobbet på allvar igen.

När pappa inte är hemma passar barnen på att prova hans STOOORA löparskor.

Alva går numera på toa "fälv" och tycker att det är väldigt fascinerande.

En framtida löpare!

Kram Lovisa

tisdag 27 juli 2010

"När katten är borta..."

... passar jag på att titta på kärleksfilm. Marcus är inte överförtjust i mina Jane Austen-filmer eller de förutsägbara och sliskiga "feel good" Hollywood-filmerna som står i DVD-hyllan. Och när allt kommer omkring så är inte jag så förtjust att se filmerna med honom heller. Han himlar med ögonen och kommenterar alltid på fel ställe och när det blir sorgligt böjer han sig alltid fram för att kolla om jag gråter osv. Därför passar jag på att se sådana filmer när han är borta ;o)

Idag packade han in sig själv och barnen i bilen och begav sig mot Linköping för att möta upp hela den Kindevågiska klanen. Idag var det nämligen en gravsättningscermoni för Silas. Min svägerska och svågers lilla son som 18 veckor in i graviditeten visade sig ha en skada som gjorde att han inte skulle klara av att leva utanför Mias kropp.

Det har varit en tung vår för oss allihopa men självklart allra tyngst för Mia, Stefan och Seth. Men livet går vidare och Silas kommer alltid att vara en del av oss. Mia skriver så fint om Cermonin på sin blogg som du hittar här. Jag skulle egentligen också ha varit där idag men kunde tyvärr inte komma ifrån jobbet så Marcus och barnen åkte iväg själva. Och som jag har fått höra och läsa så har det varit en fin dag tillsammans med familjen. Dom fick en fin stund tillsammans att säga ett sista farväl, med sång och bön. Önskar verkligen att jag hade varit där!

Men som sagt...nu är jag alltså hemma...alldeles själv. Kom hem från jobbet för en dryg timme sedan och gjorde mig lite kvällsmat och sitter nu framför Tv:n och funderar på vilken kärleksfilm jag ska se. Gillar att vara för mig själv ibland...men några timmar räcker, sedan börjar jag sakna Marcus och barnen något förskräckligt. Speciellt när det är dags att gå och sova...då är det VERKLIGEN inte kul att vara ensam!

Nä, nu ska jag rycka upp mig och istället försöka njuta av lite egen tid och en låååång natts god sömn :o)



Kram Lovisa

söndag 25 juli 2010

"Släng ut han"

Nu är vi hemma igen efter vår lilla norrlandsturné. Mången timme har spenderats i bilen vilket känns i både huvudet och kroppen. Barnen har dock varit tappra och knappt klagat alls...i bilen dvs. Desto mer gnäll och tjat har vi fått uppleva all övrig tid. Jag som trodde att semestern skulle vara bra för barnen. Lata dagar, gå och lägga sig sent, sova länge och hitta på roliga saker. Men allt detta verkar ha rört till det för barnen som bara har varit griniga och gnälliga. Hugo har visat sig ha svart bälte i just att gnälla och sista kvällen i en stuga i Ljusnafors, på vår resa hem mot Örebro, tog han priset. Hela stugan skakade av hans skrik och gråt och våra utskällningar. Alva som började bli smått less på skådespelet sa det vi alla tänkte. Hon stod bredvid Marcus och Hugo som höll på att diskutera som häftigast när hon slängde ur sig den dräpande kommentaren; "Släng ut han!" Vem kan hålla sig för skratt då?

Nu när vi är hemma igen är barnen sitt gamla vanliga, harmoniska "jag" igen. Det var som att vända på en hand. Inget tjafs, inget gnäll och inget gråt! Det känns fantastiskt skönt.

Idag regnar det ute och vi har bara tagit det lugnt. Jag och barnen sitter just nu och tittar på film och Marcus har gått upp och lagt sig igen. Vi får se vad vi tar oss för att göra idag. Lite tvätt och städning för att komma i ordning iegn står iallafall på schemat men annars ser det extremt lugnt ut och det känns otroligt skönt!!

Här kommer lite fler bilder från semestern. Jag hade ju inte tillräckligt med täckning för att kunna blogga från stugan så jag har ännu inte visat bilder från vår uppresa mot norrland...här kommer dom, blandat med lite nyare foton från hemresan. Håll till godo.

Fikapaus på vägen upp. Sedan lite bilder från vår fantastiska vistelse på Malnbadets camping i Hudiksvall.

Det var så varmt i havet så till och med Alva, den lilla badkrukan inte kunde hålla sig borta från att bada. Fick till och med slita henne därifrån tillslut.

En liten minigolfrunda innan läggdags. Jag spöade skiten ur hela familjen ;o) Dagen efter när vi tog en revanchmatch så vann Hugo.

Denna utsikt tar andan ur mig varje gång. Detta är vad min syster Linnéa och hennes familj vaknar upp till varje morgon. Efter att vi hade lämnat Långsjöby åkte vi ner till Lycksele för att spendera några dagar hos syrran. Mamma, pappa, Ludwig, Linda, Jonas, Ebba och Noa gjorde oss sällskap efter ett par dar.

Småkusinerna gillade varandras sällskap!

Solen svek oss och istället regnade det och var kyligt, men vad gör det när man är med familjen.

Lycksele djurpark.


Vår lilla donna!

Linda, mamma, jag och Linnéa. Sista natten med gänget!

Efter tusentals timmar i bilen så stannade vi till vid Ljusnefors camping på väg hem för att sova. Extremt sunkig camping där ingenting fanns tillgängligt. För att inte barnen skulle tråkas ut allt för mycket i vår lilla och spartanska stuga tog vi en promenad. Marcus och barnen lekte "Under hökens alla vingar". Alva var ett lätt offer och fick stå med pappa och ropa fäger till Hugo.
Nu ska vi vara hemma i två veckor innan vi drar iväg på vår sista semestertripp. Imorgon ska jag dessutom börja jobba igen, vilket känns extremt skumt. Men det ska nog gå bra. Marcus är hemma och är ledig med barnen så jag har bara mig själv att tänka på, vilket känns tillräckligt. Kommer ha stora svårigheter att kliva upp när klockan ringer imorgon bitti. Men jag ska försöka hålla ut i fem dagar...det måste jag väl orka med?!
Kram Lovisa

tisdag 20 juli 2010

Tillbaka till civilisationen

Nu är vi i Lycksele hemma hos min syster och hennes familj. Vi har spenderat några fantastiska dagar uppe i stugan i Långsjöby. Vi har njutit av sovmornar, släktträff, fiske, spelkvällar och allmänt mys med familjen.

Vi började vår resa tidigt i onsdags morse. Vår första anhalt blev Hudiksvall där vi hade hyrt en stuga på en camping. Vi kom fram på eftermiddagen så efter att vi hade gjort oss hemmastadda i stugan så gick vi ner till stranden och tog ett svalkande kvällsdopp i havet. Barnen var så uppspelta över att få bada i havet, vara vakna sent, spela minigolf efter sovtid och sova i överslafen.

Dagen därpå åkte vi vidare mot Örnsköldsvik där vi stannade till hos ett par i kyrkan som har en sommarstuga där vi fick sova över en natt. Karin och Everts syskonbarnbarn var på besök och tog med Alva och Hugo på bad och fisketurer i sjön belägen just precis bakom stugan.

På fredagsmorgonen styrde vi bilen mot Lycksele för att möta upp min syster Linnéa och hennes familj. Vi gjorde ett stopp hemma hos dom för att äta lunch och låta barnen leka av sig lite innan det var dags att sätta sig i bilen igen för att åka upp mot stugan som var vårt egentliga mål med resan. På lördagen vankades det släktträff med 240 Lindbergare och Ärlebrandtare mfl. Vi hade en supermysig dag tillsammans med strålande sol, mygg, knott och sviarn. Men också många skratt, minnen och trevliga möten.

Jag har försökt att blogga medans vi har varit i stugan men vi har inte haft så bra täckning däruppe så jag fick snällt vänta tills idag då vi kom lite mer söderut. Men fortfarande så krånglar datorn och jag har inte lyckats ladda ner alla bilder och filmsnuttar som jag hade velat...så ni får hålla till godo med detta axplock.

Morfar välkomnades med pussar av kramar av dessa små troll när dom kom till stugan i fredagskväll.

Leonard och Lovisa...min farfars mor och far och de två personerna som släkten (ca 400 personer) härstammar ifrån.

Alfred Lindbergs ättlingar. Det här är min släkt på pappas sida. Några saknas tyvärr.

På söndagkväll åkte vi ut med barnen och fiskade.

Jag lyckades meta upp 5 abborrar under kvällen och när min syster Linnéa kallade mig för storfiskar´n konstaterade Hugo "Jag ville ha en sån mamma!"

Tjejerna var fascinerade av fångsten.

Hugo hann fiska upp en abborre innan vi var tvugna att avbryta och göra kväll.

Måndag förmiddag! Jag, morfar, Hugo och Nellie åkte ut på en egen liten fisketur på Sabotsen.
Fiskelycka!


Hugo fick fem abborrar!

Storfiskarna!

Hugos abborre tillagad och redo att ätas.

I eftermiddags när vi hade packat in oss i huset hemma hos syrran åt vi lite lunch och sedan åkte vi till djurparken. Här fick vi se på när sälarna matades med fisk och gjorde konster.

Sådan far sådan son!

Barnen åkte karuseller.
Fortsättning följer...
Kram Lovisa

måndag 12 juli 2010

Bröllopsdag!

Äntligen lite svalka! Sitter i tv-rummet med fönstret vidöppet och det blåser faktiskt lite svalkande och skönt. Idag har det varit fortsatt varmt. Barnen och jag har varit iväg och gjort lite ärenden på förmiddagen, svalkat oss i poolen och haft kompisar på besök. Hugo ringde hit sin kompis Linus och jag fick sällskap av Eva och hennes 2-åring Tage. Hugo var lyrisk då Linus lärde honom hur man gjorde frivolter i studsmattan. Dom hoppade och gjorde volter så att dom blev skyblöta av svett.

När Marcus kom hem från jobbet åkte vi till Romells som skulle få sitta barnvakt åt barnen ett par timmar medan jag och Marcus åkte ner till stan för att gå ut och käka på restaurang. Idag firade vi nämligen sju år som gifta. Vi har inte haft tid att planera något jätteavancerat för att fira sju lyckliga år tillsammans så det fick bli en middag på tu man hand på en solig uteservering. Och mer behövs egentligen inte...bara att få ha ögon för varandra och få sitta ner och prata med personen man älskar i lugn och ro över en bit mat i ett par timmar räcker som bränsle ett bra tag framöver.

Hanna och Alva plockade hallon.
Det gjorde även Hugo och Noa.

Mmmmmums!

När vi kom för att hämta barnen möttes vi av ett rungande; Neeeeeeej!!!! Barnen hade så kul hemma hos kompisarna så dom ville absolut inte följa med oss hem. Tror jag det...för dom såg ut att leka en jätte rolig lek ;o)

Det traditionella bröllopskortet! Så här glada och galna blir man när man får skrika BAJSKOTTE!!!!
Kram Lovisa

söndag 11 juli 2010

Sura miner i värmen!

Idag har det varit löjligt varmt här ute i Mosås! Säkert inte bara här...jag är mycket väl medveten om att solen har stekt nästan alla svenskar idag. Men oss slog värmen ut fullständigt! Vi har inte orkat med något alls idag. Vi hade många planer och goda intentioner att fortsätta måla på huset idag och få ordning på tomten här hemma men både jag och Marcus kraschade i varsin fotölj ute på altanen efter frukosten och återfick aldrig krafterna igen.

Istället för att måla åkte vi till leksaksaffären och införskaffade en ny pool till barnen. Fjolårets måste ha blivit uppäten av myrorna i källaren eller så slängde vi den av någon anledning i höstas för jag har letat med ljus och lykta och inte hittat den! Och idag när termometern visade på 30+ så var det definitift rätt tillfälle att införskaffa en svalkande pool. Vi har legat och guppat i den alla fyra...jag faktiskt även Alva, den lilla badkrukan.

Värmen för inte bara med sig sköna dagar i solen, brunmålade kroppar och ljusa kvällar...med värmen kommer också det dåliga humöret, iallafall hemma hos oss. Sura miner, trotsiga kommentarer, retliga knuffar och gnälligt tjat har det varit gott om idag vilket har tärt på både mitt och Marcus tålamod. Så nu såhär på kvällskvisten känner man sig ganska urlakad. Men när barnen väl ligger däruppe i sängen och är sådär underbart rödrosiga, sömniga, smällfyllda med pussar och kramar och doftar sommar då glömmer man fort bort allt gnabb man har haft tidigare under dan.

Vem kan tro att det gömmer sig två små surkartar och bråkstakar i dessa två små änglar?

Marcus blev nerbrottad och dränkt med vatten...av en 4åring och en 2åring :o)

Helt plötsligt försvann dom och jag kunde inte hitta dom någonstans!

Alva tittar på TV på sitt eget speciella vis :o)

Tröööööött!!!
Kram Lovisa

lördag 10 juli 2010

Nere i varv!


Åh, vad jag har semester! Jag har semester i varenda cell i kroppen. Vi verkligen insuper varenda ledig minut som vi har. Vi lägger oss sent, vaknar när vi vill, äter frukost i pyjamasen på altanen, tar en glass när vi vill, badar och leker och har det allmänt skönt! Och det här är nog första sommaren på länge som jag inte känner någon stress över vädret heller. Jag är en soldyrkare utav rang och njuter av att få lapa sol så fort tillfälle ges, och i år har det funnits gott om tillfällen. Solen verkar inte ens lyssna till metreologer och väderkanaler utan kör sitt eget race. Idag tex utlovades det regn och åskväder från 10-tiden och framåt. Trots detta packade vi in oss i bilen och åkte till Leken med inställningen "När regnet kommer är det inte värre än att vi packar in oss i bilen och åker hem igen". När klockan var fyra packade vi in oss i bilen för att åka hem men inte pga regn och åska utan mullrande magar som ville ha mat. Solen kom smygande ju längre fram på dan vi kom och dom sista timmarna vi spenderade på stranden var i strålande solsken...helt underbart!!

Veckan som varit har gått åt till att forsätta måla huset. Vi är fortfarande inte helt klara men vi är på god väg. Barnen och jag åkte och hälsade på mormor och morfar i början på veckan och avslutade med en resa till Västerås för att hälsa på barnens moster, morbror och kusiner. Onsdagen spenderades vid deras pool och vid matbordet, en fantastisk dag med andra ord!

Veckan som kommer fortsätter att gå i ledighetens tecken. marcus jobbar måndag och tisdag och sedan går han äntligen på semester han med. Jag får lite finbesök på måndag av en arbetskompis och hennes barn. Marcus och jag ska ut och käka och sedan börjar vi förbereda oss för vår långa resa upp mot norrland. Ska bli härligt att få andas lite norrlandsluft och träffa syster med familj!

Nu blir det lite fredagsmys såhär på en lördag. Fram med chipsen och drickan och sedan forsätta läsa min spännande bok som jag har påbörjat. Marcus ska hoppa upp på motionscykeln så honom får jag nog inte med mig i chipsfrosseriet. Men lika bra är väl det...desto mer chips till mig!! ;o)

Alva fick en present av moster. Ett nattlinne med matchande nattlinne till dockan.

Storkusin Ebba tog hjälp av Alva när hon skulle baka muffins. Alva njööööt av att få vara med sin idol i köket!

Badkruka!

Häpp!

En liten primadonna!
Kram Lovisa

tisdag 6 juli 2010

En "ny" Alva

Igår morse kom Alva springandes och hojtade att hon behövde gå på toaletten. Hugo följde med oss in på toaletten som den stöttande storebror han är (hrmm). När Alva sedan preseterade som hon skulle...sprang Hugo ut till pappan som stod i skyliften och målade och proklamerade ivrigt och stolt att vi numera hade en ny Alva i huset. "Jasså" sa Marcus och kunde inte riktigt förstå logiken i uttalandet. "Jo", sa Hugo, "Den lilla Alva är borta och nu har vi en stor Alva som kan kissa på toaletten!"

Idag när jag, mormor och barnen gick på stan här i Katrineholm slank vi in hos en frisör för att kolla om det fanns tid för en klippning av Alva? Den snälla frisören använde sin rast mellan två klippningar för att ansa Alvas risbuske på huvudet. Mycket snällt av henne! Men hon tyckte väl säkert synd om ungen som skulle behöva gå runt och se ut som Einstein på huvudet hela sommaren.

Alva satt med ett nöjt leende på läpparna hela den 20 minuter långa stunden det tog att klippa henne. Stoltare 3åring fick man leta efter. När rosa slingor var sprayade i håret gick vi raka vägen till glasskiosken som belöning för båda barnens exemplariska tålamod och uppförande. Efter denna välbehövliga makeover är jag böjd att hålla med Hugo om att vi har en "ny" Alva i familjen. Hon blev genast några månader äldre utseendemässigt och på längden tror jag faktiskt att hon växte några centimeter när hon igår för första gången sedan Operation; blöjfri! startade klämde ur sig en "#2" med ett stort PLUMS! Lyckan visste inga gränser.

Finaste morfar och mormor!

Dagens utflykt gick till St. Malm kyrkan och vägkyrkan där ett lustspel utspelade sig på en bakgård. Vi fick följa med Storbönder och tjänstefolk på bröllop.

Efteråt lyxade vi till det med kaffe och bulle i skuggan.

Trollunge...före!

Liten dam...efter!
Kram Lovisa

söndag 4 juli 2010

Nu är det skållhett!

Så därför har vi gjort rätt i att bädda åt oss i vardagsrummet där det är något svalare. Klockan är snart 23:30 och det är fortfarnde 29 grader varmt uppe i barnens rum. Det är med andra ord oliiiiidligt!

Igår kväll satt jag uppe ungefär vid den här tidpunkten på dygnet och gjorde just det jag gör nu...skriver ett inlägg. Men precis när jag klickade på "Publicera inlägget" fick datorn tokspel och hela inlägget raderades...suck! Hade svårt att somna efter det för att jag var så irriterad!

Jaja...hur som hur så gör jag ett nytt försök nu istället och hoppas att jag lyckas ta mig igenom hela proceduren utan att några problem dyker upp.

Igår hade vi en fantastisk dag! Vi blev medbjudna av Romells att haka på ut till Leken för lite bad och sol. Marcus nappade på idén direkt...men inte just den idén om att packa väskan och åka å bada utan att jag och barnen lämnade hemmet för en stund så att han kunde koncentrera sig på att skrapa och måla huset. Vi har nämligen hyrt en skylift hela helgen för att komma åt alla höga punkter på huset som inte går att nå med en vanlig stege. Därför passade det bra att jag och barnen höll oss undan i några timmar så att Marcus kunde jobba i godan ro. Jag och barnen blev ju inte direkt ledsna över vår tillflyktsort...Leken är en supermysig badplats dit många av våra vänner brukar åka, så man träffar alltid någon att prata med.

Kvällen fortsatte vi hemma på Romells altan med hämtmat från en chinarestaurang inne i stan. Mycket lyckat! Barnen hoppade studsmatta och lekte sig trötta medan vi vuxna kunde sitta och mysprata lite.

När vi kom hem så var Marcus så lemmen efter en hel dag uppe i skyliften så han orkade inte med något mer målande. Istället lämnade han över skrapen och penseln till mig så att han kunde "jipp ikull sig" med barnen en stund. Det var riktigt skönt att få stå ute i lite kylig kvällsluft och lyssna till regndropparna som föll och samtidigt känna sig lite nyttig. Tänkte då på stackars Marcus som hade stått där tidigare under dagen i gassande sol. Han är så tapper!

Barnen ville självklart hjälpa till att måla. Alva iklädd sina "Bjinka lilla fjäna däj"-trosor. Alltså trosor med små blommor/stjärnor på. Den observante kan se att de hamnat lite på sniskan ;o) Så sött! Från och med i fredags gav vi oss på operation; Blöjfri! Och hon har klarat de två första dagarna galant.

Falu rödfärgade händer.

Badkruka!

Iiiiiiii!!! Lite kallt var det men ändå svalkande skönt. Hugos simkunskaper satt i från Turkietresan i höstas.

Alva pratar med farmor i mobilen.

Sommartjej!

Matdags med finaste vännerna!

Bildbevis på att jag också har varit med och målat huset ;o)

Nu är det SEMESTER när almanackan deklarerar dessa trevligheter istället för tandläkartider, fotbollsträningar, sena kvällar på jobbet, möten, möten och åter möten! (Hugo har själv skrivit dit "Leka", Kul" och "Glass"). Härligt va?!
Kram Lovisa