tisdag 6 juli 2010

En "ny" Alva

Igår morse kom Alva springandes och hojtade att hon behövde gå på toaletten. Hugo följde med oss in på toaletten som den stöttande storebror han är (hrmm). När Alva sedan preseterade som hon skulle...sprang Hugo ut till pappan som stod i skyliften och målade och proklamerade ivrigt och stolt att vi numera hade en ny Alva i huset. "Jasså" sa Marcus och kunde inte riktigt förstå logiken i uttalandet. "Jo", sa Hugo, "Den lilla Alva är borta och nu har vi en stor Alva som kan kissa på toaletten!"

Idag när jag, mormor och barnen gick på stan här i Katrineholm slank vi in hos en frisör för att kolla om det fanns tid för en klippning av Alva? Den snälla frisören använde sin rast mellan två klippningar för att ansa Alvas risbuske på huvudet. Mycket snällt av henne! Men hon tyckte väl säkert synd om ungen som skulle behöva gå runt och se ut som Einstein på huvudet hela sommaren.

Alva satt med ett nöjt leende på läpparna hela den 20 minuter långa stunden det tog att klippa henne. Stoltare 3åring fick man leta efter. När rosa slingor var sprayade i håret gick vi raka vägen till glasskiosken som belöning för båda barnens exemplariska tålamod och uppförande. Efter denna välbehövliga makeover är jag böjd att hålla med Hugo om att vi har en "ny" Alva i familjen. Hon blev genast några månader äldre utseendemässigt och på längden tror jag faktiskt att hon växte några centimeter när hon igår för första gången sedan Operation; blöjfri! startade klämde ur sig en "#2" med ett stort PLUMS! Lyckan visste inga gränser.

Finaste morfar och mormor!

Dagens utflykt gick till St. Malm kyrkan och vägkyrkan där ett lustspel utspelade sig på en bakgård. Vi fick följa med Storbönder och tjänstefolk på bröllop.

Efteråt lyxade vi till det med kaffe och bulle i skuggan.

Trollunge...före!

Liten dam...efter!
Kram Lovisa

3 kommentarer:

  1. Nejmen så FIN hon blev!!

    SvaraRadera
  2. Så fin och söt hon blev, och duktig verkar hon vara också er "nya" lilla Alva
    Kramisar

    SvaraRadera
  3. Vilka underbara barn ni har! :-) Och Alva blev ju verkligen en riktig dam efter frissan, som matchar hennes blöjfria jag! :-)

    SvaraRadera