lördag 26 juni 2010

Midsommardagen i Säterdalen

Idag har det känts som söndag hela dagen...så vilken lycka när man har kunnat konstatera att det i själva verket bara är lördag! Vi har verkligen tagit vara på helgen och njutit av våra lediga dagar tillsammans. Idag åkte vi till Säterdalen där barnen kunde leka i flertalet lekparker, hälsa på tama djur och åka karuseller. Så med andra ord så har det varit ytterligare en toppendag!

Lek och bus!

Kompisar!

Söta och snälla djur.

Skattjakt!
Kram Lovisa

fredag 25 juni 2010

Glad Midsommar!

Har ni haft en bra midsommar? Vi har det kanonskönt! Vi är uppe i Avesta och hälsar på Marcus syster med familj. Även mina svärföräldrar är här och vi har det jättetrevligt och skönt. Vi kom hit igår kväll och Hugo och hans kusin Seth som bara är knappt 4 månader yngre kom igång att börja leka på en gång. Seth har fått en "hoppsmatta" som han kallar det och grabbarna slängde sig upp i den direkt när vi kom. Även poolen fick sig ett besök när killarna valde att ta ett kvällsdopp. Hugo hittade på ett nytt ord när han skulle fråga Seth om dom skulle hoppa i och bada; "Seth, ska vi poola"? Undrar om Horrace Engdahl skulle godkänna det?

Idag har vi njutit av sol, fika, mat och lata stunder ute på altanen. På förmiddagen tog vi en tur upp till dalahästen för att köpa glass. Hugo och Seth hoppade upp på cyklarna och "bajkade" dit medan vi andra traskade.

Efter den sedvanliga sillunchen gick vi iväg till Grytnäs gammelgård för att fira klassisk midsommar med hundratals andra avestabor. Lite "fjösigt" måste jag väl medge att det var. Dom hade inte ens en riktig midsommarstång utan en flaggstång inlindad i lite grönt med några blomster. Men Avestas Folkdansgille däremot tog upp halva firandet med sina 400 olika danser och sånger. Tillslut orkade inte de flesta barnen vänta längre så dom började dansa runt stången på eget bevåg. Vi däremot gav upp och gick och köpte vår andra glass för dagen innan vi pinnade vidare hemåt för en fortsatt skön och slapp kväll på hemmaplan.

Vår fina blå/gula flagga.

Fina fräscha flickor!

Linnéor

En fjäril.

Jordgubbstårta är ett måste på midsommar!

Hugo spanar in folkdansarna.

Vår fina kille!

"Pilutta dig..." Det här är alltså svensk traditionell folkdans (?)

Sjukstuga! Alva sköter om sina sjuka patienter.

Kram Lovisa

onsdag 23 juni 2010

Kvällspromenad

Usch, idag har jag haft en riktig skitdag på jobbet. Har haft ett heldagsuppdrag som jag egentligen inte får berätta något om men jag kan sträcka mig så långt och säga att det inte handlade om mitt favoritämne direkt så jag har verkligen kämpat mig blå hela dan för att lyckas göra en bra tolkning. Därför var det extra skönt att komma hem till familjen och mötas av glada och busiga barn som var sugna på att ta en promenad bort till fotbollsplanen efter kvällsmaten. Precis vad jag behövde för att rensa hjärnan lite!!

Kameran fick självklart haka på...

Hugo gillar verkligen fotboll...

Och han är riktigt duktig på det...här får han in en riktig chockablängare!

Alva fick vara målis.

Det var kul en stund...

Det var roligare att toka sig i målet.

Kram Lovisa

måndag 21 juni 2010

"Åh vad skönt att vara hemma!"

Det var Hugos första kommentar när han kom hem igårkväll efter vår fullspäckade och roliga helg i Norrköping. Barnen har haft jättekul hela helgen, men som det gamla ordspråket säger; Borta bra men hemma bäst! Dom tyckte att det var riktigt skönt att få kura ihop sig i soffan en stund medan dom fick äta varsin kvällsmacka och sedan somna i sina egna sängar.

Vi har verkligen haft en kanonhelg den här helgen. Vi åkte till Jenny, Lars och Svea i lördags. (Jenny och jag gick tolkutbildningen tillsammans). Där blev vi bjudna på fika och hann sitta ner och prata en stund innan vi åkte iväg till Busfabriken där barnen kunde få leka av sig en stund. Men när vi åkte därifrån efter tre timmar var det nog snarare mammorna och pappaorna som var tröttast. Vi köpte med oss lite godis och åkte hem för att se det kungliga bröllopet.

På kvällen grillade vi och när barnen hade gått och lagt sig så fick vi tid till att prata mer ostört om ditten och datten som vi inte hade hunnit gå igenom tidigare på dan. Supermysigt!

Igår förmiddag åkte vi ut till Smultronstället i Söderköping. Någon av er som har varit där? Det hade inte jag...och vilken upplevelse det var!! Glassar i hundrakronors klassen och den ena mer avancerad än den andra. Barnen var lika exalterade som vi :o)

Efter en promenad genom Söderköping sa vi hej då till familjen Carlsson och satte oss i bilen för att åka vidare till nästa kompispar. Marcus barndomskompis Daniel och hans fru Marie har ganska nyligen fått barn, en liten Nisse och så har dom köpt ett hus (ett renoveringsprojekt, precis som vårat) i Norrköping som vi ännu inte har sett. Ett helt fantastiskt hus som har stora möjligheter att bli otroligt fint och speciellt. Det behövs bara några finjusteringar här och där ;o) När vi körde upp på deras tomt och blev välkomnade och började fundera på när vi sist sågs kunde vi konstatera att Alva inte fanns...så med andra ord så är det ca tre år sedan vi sågs sist, eftersom att Alva snart blir tre i oktober. Skamligt! Men det har vi redan rått bot på då vi har bokat in att dom ska komma hit och hälsa på i sommar. Underbara människor!!

Jag och Marcus pratade om det i bilen på väg hem igår, att vi verkligen har underbara människor runt omkring oss som vi tycker så mycket om. Vissa ser man ofta och andra mer sällan. Men det är alltid lika trevligt att träffas, umgås, prata och ha kul tillsammans. Vi kände oss alldeles lyriska efter denna fantastiska helg tillsammans med fina vänner!

Busfabriken!


Promenad till lekparken.

Alva och Hugo var så lycklig när dom fick ta Nemo och Texas i varsitt koppel.

Nemo är inte så förtjust i barn...och Hugo är pyttelite rädd för Nemo. Men han var så stolt och glad när Nemo trots allt självmant hoppade upp och lade sig i knät på honom för att vila. Hugo satt alldels stilla och vågade knappt andas. Men han ville ändå inte att vi skulle lyfta bort hunden :o)

Grabbar som grillar. En mycket betungande uppgift ;o)
Min fina Jenny!
Min och barnens glassar!
Underbara lilla Nisse!

Marcus lekte kurragömma med barnen...kan du se vart han gömmer dig?

Det fantastiska huset!


Kram Lovisa

torsdag 17 juni 2010

Kvällssol!

Vilken otroligt skön och avklopplande kväll det har varit! När jag kom hem möttes jag av pussar och kramar av familjen...eller nja, nu far jag egentligen med osanning för Alva valde att börja gråta på en gång och beklaga sig över att det inte var jag som hade hämtat henne på dagis idag... Men när hon hade fått det ur systemet så fick jag kramar även av henne. Kvällsmaten intogs sedan på vår fantastiska altan i kvällssolen och även där myste vi med kaffe och glass till efterrätt. När Marcus och Hugo gick in för att titta på fotbollen och Alva lekte i sandlådan passade jag på att slänga upp fötterna på bordet och läsa NA...åh så skönt det var! Jag kände rent av hur krafterna som började ta slut framåt fyratiden i eftermiddags omigen återvända till kroppen.

När tidningen var avklarad passade jag på att gå en vända med kameran i trädgården medans Alva fortsatte att leka i sandlådan. Den ungen har knappt några kläder att ha på kroppen när hon går till dagis (jajaja...en sanning med modifikation). Så jag passade på att inhandla några toppar till henne idag på lunchen. På Lindex hittade jag även en klänning som jag tänkte skulle falla henne i smaken. Och mycket riktigt, hon svalde den med hull och hår och skulle absolut ha den på sig med en gång. Vad som inte var så lycket var att vi just skulle till att äta och Alva är väl inte direkt känd för att ha det mest ordentliga och rena bordsskicket i världshistorien så att klänningen skulle vara full med fläckar och matrester var ju ett som var givet. Men när jag såg lyckan i blicken när hon gjorde piruetter på altanen för att se kjolstyget svaja i vinden....då kunde jag ju inte låta bli ;o) Vilken tur att det finns tvättmaskin!

Kram Lovisa

tisdag 15 juni 2010

Utflykt!

Alva är en dam med bestämda åsikter. Ibland får hon som hon vill...ibland inte. Men idag kunde jag inte streta emot när hon sömndruket tittade upp på mig när hon nyss hade vaknat och sa; "Mamma idag äj det min tur gå på utflykt, inte Hugo!". Hugo hade nämligen sin utflykt igår till Alvas stora förtret och sedan dess han hon tjatat om att själv få ha picknick.

Eftersom att hon fortfarande inte är helt kry så kommer hon att missa utflykten som hennes kompisar ska på imorgon med dagis, så därför tyckte jag att vi kunde lyxa till det idag och packa en rygga med lite fika och gå till lekparken. Lite friskluft har väl aldrig skadat när man är sjuk!?

Hon var fortfarande relativt pigg när vi gick iväg, men det tog nog på krafterna att gunga och klättra i klätterställningen. Så efter att vi hade fikat och fått trevligt sällskap av en dagiskompis och hans mamma och nyfödda lillebror så traskade vi hemåt och då tog det inte många minuter innan Alva snarkade högljutt i vagnen.

Kram Lovisa

måndag 14 juni 2010

Kan man trolla bort feber?

Isåfall ska jag be Hugo göra det imorgon när Alva har vaknat. Varför? Det får ni se på filmklippet här nedan :o)

Idag har Alva och jag varit hemma och försökt kurera den förstnämnda. Det har gått sådär, hon har varit rätt hängig och sovit en hel del och knappt ätit något. Mamma Scans köttbullar, kalla, har hon lyckats klämma i sig och så en glass...men det är också allt. Jag blir hemma med henne imorgon också och hoppas att hon ska må bättre snart.

Lyckan var stor när Hugo kom hem från dagis. Alva visste inte riktigt hur hon skulle komma tillräckligt nära storebror. Tillslut låg hon faktiskt PÅ honom...



Hugo Labero

Kram Lovisa

söndag 13 juni 2010

Arla morgon!

Det var tungt att kliva upp klockan 6 imorse när vi visste att vi egentligen var lediga. Men vi var tvugna att komma iväg från Kisa tidigt för att hinna hem till kyrkan för att fixa med fikat. Det var vår tur idag. Alva och jag somnade om i bilen, vilket inte alls är otippat. En bil i rörelse fungerar som sömnmeddel på mig...och Alva (som ikväll visade sig ha feber) var trött och hängig så hon somnade av ren utmattning.

Hugo fick följa med Alfred hem efter kyrkan idag. Jag, Marcus och Alva åkte förbi MAX och köpte med oss lunch eftersom att ingen utav oss hade ork att ställa sig och laga mat. Marcus klippte gräsmattan medan jag packade ur bilen och tog en vända med kameran i trädgården. Alva lekte med vatten och var nöjd med att skrota runt i godan ro.

Vid femtiden åkte vi hem till Göranssons för att käka grillkorv och hämta hem Hugo. Vi var en hel drös som hängde på deras altan och grillade och hade trevligt. Barnen spelade fotboll, hoppade studsmatta och gungade så dom somnade utan några som helst problem när vi kom hem för en stund sedan. Eller, njaaa...Hugo var tvungen att se färdigt en fotbollsmatch i superettan först så jag fick lägga Alva i väntan på att matchen skulle ta slut :o)

Alva och jag blir hemma imorgon eftersom att hon visade sig ha feber som sagt. Vi får se om jag får iväg Hugo till dagis när han får veta att jag och lillasyster ska var hemma. Han är i stort behov av semester han också...att få sova ut på mornarna, hasa runt i pyjamas hela dagarna och bara vara leeeedig, så det är en hel del protester när vi ska gå till dagis nuför tiden. Men den sedvanliga utflykten på måndagsförmiddagen och bollek på eftermiddagen kanske lockar...vi får se?!

Lycklig liten hjälpreda!

Det här är mina absoluta favoritblommor i hela trädgården...men jag minns inte vad dom heter.

Visst blir man glad när man ser dom...så otroligt vackra!

Samma blommor fast ur grodperspektiv.

Vattenlek.
Kram Lovisa

lördag 12 juni 2010

Dyra droppar!

Idag tog barnen sovmorgon till mamman och pappans stora glädje. Alva vaknade först (07:48) och trippade raskt iväg in till farmor och farfars sovrum. Hugo vaknade några minuter senare och bad om att få göra likaså. När vi insåg hur mycket klockan hade hunnit bli blev det fart även på mig och Marcus. Opeln skulle ju få sig en omgång...och det hade farfar redan sett till att börja med då han inte kunde somna om vid halv fem imorse.

Vad som vi trodde skulle ta hela dagen att ordningställa på bilen tog bara några timmar och vi har istället kunna ha hela dagen till att umgås och mysa. Jag, Birgit och barnen passade på att gå på loppis på förmiddagen medan "gubbarna" mekade på bilen. Jag hittade en söt liten glasskål och barnen fick köpa varsin liten grej. Dyrast av allt var nog saften som inhandlades för att släcka barnens törst. 30 spänn för två glas!!!! Hutlöst...men jag får intala mig att pengarna går till ett bra ändamål.

Hugo cyklade hela vägen dit...
Efter lunch åkte vi ut i skogen för att kapa ved åt gammelmormor och gammelmorfar.

Hugo övervakar så att farfar gör rätt.

Vi utforskade skogen

Hugo matade myrorna med en daggmask.

Hos gammelmormor och gammelmorfar i Mobyt blev det lite elopedrally.

Tre generationer äter glass :o)
Kram Lovisa

fredag 11 juni 2010

Raggarbil

Vi kör runt i en raggarbil just för tillfället. Opeln mår inte så bra och behöver fräschas upp med några nya delar...(vilka jag inte kommer att namnge just nu för då kommer jag avslöja min totala okunnighet inom området. Jag väntar till imorgon då jag kan fråga Marcus). Bilen dånar så man blir alldeles lomhörd och det enda som saknas är tärningar hängandes i backspegeln och en doftgran ;o)

Hur som haver...bästa stället att meka med bilen (eftersom att Marcus självklart ska fixa den på egen hand) är hemma i Kisa så dit styrde vi nosen i eftermiddags trots att vi egentligen hade planer på att byta panel på huset den här helgen. Jaja...man är inte sämre än att man kan ändra sig.

Nu är vi på väg i säng men innan jag kryper ner under täcket tänkte jag bara dela med mig av "Lala" och hennes lilla nummer som vi fick se tidigare ikväll.

Kram Lovisa

onsdag 9 juni 2010

Sommaravslutning

I eftermiddags var det dags för Alvas dagis att ha sommaravslutning. Tyvärr skvätte det vatten från ovan så vi blev inte särskilt långvariga...men trevligt sällskap, fina barn och skönsång från barnen och pedagogerna hann vi vara med om iallafall. Alva som vanligtvis "spelar Allan" och gillar att synas och höras blev tyst och tillbakadragen och gömde sig bakom sina kompisar. Men när dom sjöng den sista sången, "Gladsången", som är hennes favorit kunde jag se små munrörelser trots allt.

Efteråt fikade vi på våra små picknickfiltar i det våta gräset och hade det trevligt. Men vi kunde inte stanna speciellt länge som sagt för vi hade en grilldate med vår hemgrupp inplanerat klockan 18 så vi drog vidare medan många av dom andra barnen med sina familjer fortsatte fika och gå tipspromenad.

Japp...tjejen i den rutiga skjortan med händerna innanför byxorna...det är vår Alva det!

Alva Bus!

Alva och Cornelia leker affär.

Finaste tjejen!

Härligt avslut efter en lååång dag. Grillkväll med fina vänner!
Kram Lovisa

söndag 6 juni 2010

Extraknäck?

Den här helgen hade jag ett enda mål med och det var; att inte göra något alls! Och det har jag faktiskt lyckats med...och med det menar jag, inga måsten, ingen tid att passa, inga resor...bara att vara med barnen och se till att sitta ner och njuta av att göra just ingenting!

Marcus lämnade oss tidigt i lördags morse för att åka tåg mot Stockholm och det 32:a Stockholm Marathon i ordningen....inte Marcus ordninga alltså ;o) För honom var det det första Marathonloppet någonsin. Och han sprang på den hedersvärda tiden 04:03:17! Ni må tro att vi är stolta över honom!!

Barnen vaknade tidigt och hann vinka av pappa innan dagen drog igång. Vi hoppade studsmatta, spelade fotboll, gungade, ritade och cyklade...men allra roligast var nog att gå en promenad hem till kompisarna Lucas och Ingrid som dessvärre var bortresta men vars kaniner behövde vår assistans för att få nytt och fräscht vatten och knapriga pellets. Barnen var eld och lågor och tog sin uppgift på största allvar och idag fick vi hälsa på dom igen som tur var. Tur för mig också...jag var så orolig att dom inte skulle vara kvar i buren. Igår kväll hade jag svårt att komma till ro eftersom att jag inte kunde komma ihåg om jag hade lagt på taket ordentligt eller inte?! 1-0 till rovfåglarna i sådana fall...

Tydligen har vi någon typ utav förskoleverksamhet här hemma som jag inte har varit medveten om. Som mest hade jag nämligen 6 ungar rännandes här hemma på gården igår...varav två var mina egna. Ett syskonpar hade vi bjudit över men det andra paret dök helt plötsligt upp från ingenstans och hade så småningom tagit över stället. Samma syskonpar dök upp idag tillsammans med ytterligare ett barn när jag låg ute i solstolen och njöt av lugnet. Hugo och Alva var inte hemma för tillfället men det brydde dom sig inte om utan började att hoppa studsmatta ändå (?!) Sedan dess har dom kommit och gått resten av dan efter eget behag och vi har vid flertalet tillfällen fått säga till att dom måste gå av alla möjliga skäl som tex att Alva skulle sova, vi skulle äta, samt att vi ville ha lite egen "familjetid". Några föräldrar har vi inte sett röken av heller...så, jag undrar just vem jag ska skicka räkningen till?

Alva och Hugo hjälpte till att spola av altanen. Två minuter efter att kortet blev taget så hade syskonen bytt uppgift med varann och Alva stod nöjt med vattenslangen i handen när munstycket plötsligt lossnade och...ja, ni kan ju säkert lista ut resten. En dyngsur Alva av både vatten och tårar :o)

Efter promenaden till kaninerna så plockade vi blommor att ha på bordet på farstutrappen. Jag gillar verkligen lupiner!

Man går iväg i två minuter och då ser den här "stekarn" sin chans att bättra på brännan :o)

Det blev en cykletur för Alva på sin ärvda cykel...

Helnöjd!


...medans brorsan fick trampa runt på sin nya, blänkande BMX!


"Ni ska hålla handen!" Uppmanade Alva :o)

Nyinköpt sommarpyssel

Megastora gatukritor!!

Gårdagens bilder hamnade visst längst ner på sidan fastän dom skulle ha varit längst upp...det är min hjärna som inte hänger med. Jag är i stort behov av semester!!

Visst blir man sugen på att blåsa...

Kaninerna som jag tyvärr inte minns namnen på.

Barn i bur!
Kram Lovisa