måndag 21 juni 2010

"Åh vad skönt att vara hemma!"

Det var Hugos första kommentar när han kom hem igårkväll efter vår fullspäckade och roliga helg i Norrköping. Barnen har haft jättekul hela helgen, men som det gamla ordspråket säger; Borta bra men hemma bäst! Dom tyckte att det var riktigt skönt att få kura ihop sig i soffan en stund medan dom fick äta varsin kvällsmacka och sedan somna i sina egna sängar.

Vi har verkligen haft en kanonhelg den här helgen. Vi åkte till Jenny, Lars och Svea i lördags. (Jenny och jag gick tolkutbildningen tillsammans). Där blev vi bjudna på fika och hann sitta ner och prata en stund innan vi åkte iväg till Busfabriken där barnen kunde få leka av sig en stund. Men när vi åkte därifrån efter tre timmar var det nog snarare mammorna och pappaorna som var tröttast. Vi köpte med oss lite godis och åkte hem för att se det kungliga bröllopet.

På kvällen grillade vi och när barnen hade gått och lagt sig så fick vi tid till att prata mer ostört om ditten och datten som vi inte hade hunnit gå igenom tidigare på dan. Supermysigt!

Igår förmiddag åkte vi ut till Smultronstället i Söderköping. Någon av er som har varit där? Det hade inte jag...och vilken upplevelse det var!! Glassar i hundrakronors klassen och den ena mer avancerad än den andra. Barnen var lika exalterade som vi :o)

Efter en promenad genom Söderköping sa vi hej då till familjen Carlsson och satte oss i bilen för att åka vidare till nästa kompispar. Marcus barndomskompis Daniel och hans fru Marie har ganska nyligen fått barn, en liten Nisse och så har dom köpt ett hus (ett renoveringsprojekt, precis som vårat) i Norrköping som vi ännu inte har sett. Ett helt fantastiskt hus som har stora möjligheter att bli otroligt fint och speciellt. Det behövs bara några finjusteringar här och där ;o) När vi körde upp på deras tomt och blev välkomnade och började fundera på när vi sist sågs kunde vi konstatera att Alva inte fanns...så med andra ord så är det ca tre år sedan vi sågs sist, eftersom att Alva snart blir tre i oktober. Skamligt! Men det har vi redan rått bot på då vi har bokat in att dom ska komma hit och hälsa på i sommar. Underbara människor!!

Jag och Marcus pratade om det i bilen på väg hem igår, att vi verkligen har underbara människor runt omkring oss som vi tycker så mycket om. Vissa ser man ofta och andra mer sällan. Men det är alltid lika trevligt att träffas, umgås, prata och ha kul tillsammans. Vi kände oss alldeles lyriska efter denna fantastiska helg tillsammans med fina vänner!

Busfabriken!


Promenad till lekparken.

Alva och Hugo var så lycklig när dom fick ta Nemo och Texas i varsitt koppel.

Nemo är inte så förtjust i barn...och Hugo är pyttelite rädd för Nemo. Men han var så stolt och glad när Nemo trots allt självmant hoppade upp och lade sig i knät på honom för att vila. Hugo satt alldels stilla och vågade knappt andas. Men han ville ändå inte att vi skulle lyfta bort hunden :o)

Grabbar som grillar. En mycket betungande uppgift ;o)
Min fina Jenny!
Min och barnens glassar!
Underbara lilla Nisse!

Marcus lekte kurragömma med barnen...kan du se vart han gömmer dig?

Det fantastiska huset!


Kram Lovisa

1 kommentar:

  1. Smultronstället... underbart!! Vi har ju förmånen att ha svärmor i Sörping och hon bjuder oss alltid en gång varje sommar på just Smultronstället. =)
    Vad härligt att ni haft en skön helg!
    Ser fram mot nästa helg när ni kommer hit =)
    Kram

    SvaraRadera